Gina -> nuhalna svetlina (brez elektrons.izpisa) (17.1.2005 16:04:44)
|
Pri NS so meni razložili takole: Oni izmerijo, kolikšna je vratna guba, oz. če se v njej nabira - ne spomnim se ali je rekla voda ali nekaj drugega - kar se pač tam nabira. Na NS se to vidi in po tem lahko rečejo, da to tam je ali pa ni. Vendar je problem v nečem drugem. Določenim otrokom z Dow. sin.,se v vratni gubi ne nabira tekočina, tako da jih na ta račun lahko spregledajo, oz. ne morejo najti s tem postopkom. S tvojim otrokom je topogledno sigurno vse ok. Ker pa obstaja tisti majhen procent verjetnosti, da bi lahko bil otrok z DS iz tiste druge skupine, ti povedo še to, kolikšna je glede na tvoj rezultat in leta, ter razvitost otroka možna verjetnost v %, da bi bilo kaj narobe. Še za orientacijo. Ker sem imela 3. otroka pri 34. letih, se ta možnost drastično poveča, tako da je bil rezultat kljub dobri vratni gubi 1:1848, a je moja G rekla, da je to ok. Zato nisem šla še na trihormonski test, ker je itak manj zanesljiv kot NS. Amniocinteza ti edina da 100% rezultat, vendar je možno, da po njej splaviš se mi zdi da kar 2-3%. Meni se vseeno zdi super, da zdaj delajo NS, saj jo še par let nazaj niso.
|
|
|
|