podaljšanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Samrela -> podaljšanje porodniške (14.1.2008 11:58:07)

Med dopustom za nego in varstvo otroka mi je pretekla pogodba o zaposlitvi. Ali lahko kljub temu dobim podaljšano porodniško (zaradi zdravja otroka) ali ne?
Hvala!

emaa -> RE: podaljšanje porodniške (14.1.2008 12:13:28)

Po logiki ja, saj podaljšanje ni odvisno od tvoje službe, vsaj jaz mislim, da ni. Na CSD so mi rekli, da ne vpliva na podaljšanje porodniške (odvisno od komisije), ampak da se moraš na CSD zavarovat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Najbolj, da sam pokličeš in vprašaš. 

Maggie -> RE: podaljšanje porodniške (15.1.2008 13:00:26)

Lahko jo dobiš, ja. Je imela kolegica takšen primer. Pazi le, da jo pravočasno oddaš!!

Anonimen -> RE: podaljšanje porodniške (15.1.2008 13:06:29)

Jaz tudi nisem bila zaposlena med porodniško, pa so mi jo brez problema podaljšali. Sem pa vlogo zelo pozno oddala (naj bi jo vsaj mesec dni pred potekom), ker smo šele takrat meli RA in je zdravnica sama rekla, da naj dam notri vlogo in sem se vmes morala prijavit na zavod. Sicer sam za tri dni, zaradi zdr. zavarovanja.

Nataša G.T. -> RE: podaljšanje porodniške (16.1.2008 22:17:56)

ker ste ravno pri tej temi, me zanima, kakšni so pogoji za podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka, poleg zdravstvenega stanja otroka. hvala

BAMBINA_ -> RE: podaljšanje porodniške (16.1.2008 22:28:35)

Dopust se lahko podaljša:
  • če mati rodi dvojčke ali več hkrati živorojenih otrok
  • če mati rodi nedonošenčka
  • za otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo
  • če imaš doma še dva ali več otrok do 8 let

Nataša G.T. -> RE: podaljšanje porodniške (18.1.2008 21:50:49)

hvala za odgovor

Stran: [1]