nejcko -> najnovejši test plenic (18.1.2005 12:55:13)
|
Vidov ati, malo bolje si preberi naše poste, počasi in preudarno, da ne bo še do kakšnih nesporazumov prišlo. Nihče nikogar ne obsoja, vsaj jaz ne, želim pa si, da bi bili ljudje bolje osveščeni, samo to. Kot sem rekla, vsak naj ravna po svoji vesti, vse je pač stvar prioritete. Lepo da uporabljaš Niveine izdelke, jaz tudi - le zakaj neki? Zajčki pa res dišijo po Old Spiceu. Pa še nekaj, ko bo naslednjič prišlo do kake okoljske nesreče zaradi sprememb v ozračju, ne krivi samo industrije in avtomobilov, ker največji onesnaževalec okolja je množična vzreja živali za prehrambene potrebe. 1,4 bilionov ton odpadkov na leto je posledica množične živinoreje, kar je kar 130-krat več, kot jih ustvari celotna človeška populacija. Ti odpadki končajo v vodnih virih in jih zastrupljajo z nitrati, fosfati in različnimi bakterijami. Skoraj polovica proizvedenega mesa in mesnih izdelkov v razvitem svetu konča v smeteh. Množične farme skupaj z odpadki ustvarijo letno kar 70-80 milijonov ton metana (= 30% celotnega izpusta tega toplogrednega plina v atmosfero). Izsekavanje tropskega gozda za potrebe pašnikov v Srednji Ameriki že kaže posledice sproščanja carbon dioksida v naše ozračje. In največji paradoks - skoraj polovica sveta trpi hudo pomanjkanje hrane in pitne vode. Saj pravim, ne obsojam (tudi jaz jem meso, vendar v zelo malih količina, mogoče 1x na mesec - seveda me to še ne opravičuje), želim le, da ljudje vedo, da naša dejanja vplivajo na ves svet in se ne končajo na pragu našega stanovanja. Zgolj v vednost, pa lep pozdrav.
|
|
|
|