PULMOLOG (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


janja79 -> PULMOLOG (14.1.2008 8:57:05)

Naš 10 mesc.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima na 14 dni bronhitise.Zato nas je pediatrinja napotila k pulmologu.Kakšne so vaše izkušnje ? Se je stanje izboljšalo?




bastian111 -> RE: PULMOLOG (14.1.2008 11:19:04)

Pravijo,da se otroka ki večkrat boleha za bronhitisu(tudi zdravega ) ne vozi ven ko je megla.Ne vem škoditi ne more!
Pulmolog pa bo vrjetno ugotovil vzrok !? Pomaga tudi da ,imaš isto temperaturo po celem stanovanjo posebno ko kopaš otroka.Zunaj na sprehodu pa naj ne diha mrzel zrak .




Suzy. -> RE: PULMOLOG (15.1.2008 10:33:01)

Hčerka je pri dveh letih začela zbolevat za bronhitisi. Pediatrinja ji je napisala Singulair tablete, ki so zadevo malce izboljšale. Ni pa bilo dobro. Dobili sva napotnico za pulmologa, pri treh so rekli, da je astma. Zdaj dnevno jemlje tablete Singulair, sirup Zyrtec in Flixotide, po potrebi pa Ventolin. Ampak tega od maja še nismo rabili, odkar jemlje vse te zadeve.

Najbrž boš dobila ali Singulair ali Flixotide za začetek. Če ni astma bo prerastel, pa kasneje zdravil ne bo več potreboval. Ampak pred tretjim letom ponavadi ne postavljajo diagnoze astma.




janja79 -> RE: PULMOLOG (15.1.2008 11:10:03)

Hvala za odgovore.
Že  dva meseca jemlje Singular zrnca vsak večer.Berodual po potrebi,ko pa zboli pa dobi še Flexotide in antibiotike. Skratka stanje je obupno.Zdaj ne smeva več takorekoč nikamor,razen na sprehode.Ne v trgovino,ne na obiske. Zdaj tudi nisva bila nikjer pa je že zopet nahoden,upam ,da ne bo dobil zopet bronhitis.Upam da bo Pulmolog odkril vzrok.




janja79 -> RE: PULMOLOG (15.1.2008 11:32:53)

Mislim,da nastanejo težave zaradi zamašenega noska. Sicer ga redno čistiva z fiziološko večkrat na dan ,tako da mu nosek izpiram,nato pa še z aspiratorjem posesam kar je še ostalo.
res pa je da ima že skozi težave z nosom .




Suzy. -> RE: PULMOLOG (15.1.2008 21:02:56)

Dvomim, da so težave zaradi noska. Prej verjetno, da gre za kakšno alergijo, ki stanje slabša.
Pri nas je to pršica in res, če pri babici skače po postelji (midva imava vodno), takoj začne kašljati in težko diha.
Očitno mu Singulair ne pomaga. Flixotide pa se tudi ne uporablja takrat, ko se stanje poslabša. Flixotide se mora uporabljat redno, ker preprečuje poslabšanje vnetja. Ko pa se poslabša, takrat se uporabljata Berodual in Ventolin. Pulmolog bo to vedel, če pediatrinja ne (pa bi morala).
Pri pulmologu mu bodo sigurno naredili tudi teste za alergijo. Pa boš potem videla, če se je treba čemu posebej izogibat. Če je npr. pršica, tako kot pri nas, doma pa imate cel kup zaves, tepihe in podobne stvari, je možno, da mu to dela težave.




Stran: [1]