Strah me je dojenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Sandrin -> Strah me je dojenja (14.1.2008 8:45:26)

April, mesec ko dobimo  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], se hitro približuje. Mene pa je vse bolj strah dojenja.
To bo naš drugi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], prvorojenko sem dojila le en mesec, nato pa sem obupala, saj sem imela mleka več kot preveč, dojke so bile težke (že tako imam D košarico), boleče, mleko pa je kar teklo in teklo, vse majce so bile premočene, kljub gazicam,...
posebna zgodba so bili spolni odnosi, med njimi je prišlo do izločanja mleka še kakšno leto po porodu, kar me je zelo motilo.

Zanimajo me vaše izkušnje? Sem jaz prehitro obupala in se kasneje to le uredi???




Isabellabina -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 8:56:09)

oj
ni mi jasno zakaj si prenehala z dojenjem če pa si imela toliko mleka.Saj se dobijo blazinice za na prsi in se zadeva popravi jaz sem si dala včasih tudi po tri in ni bilo problema.Bodiva vesele ker nimava problemov z mlekom ,kaj šele tiste ,ki ga sploh nimajo,daj no naj te ne bo strah dojenja




Isabellabina -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 8:59:27)

oprosti sem spregledala ,da si uporabljala blazinice ampak imajo pa še ene ki so menda iz plastike in se mleko ustavi v njih.Ne vem jih nisem prakticirala ampak če bo spet tako upam da ne boš kmalu spet obupala in mogoče se bo zadeva umirila lahko pa da sploh ne bo tako kot je bilo prvič.Naj te ne bo strah




taška30 -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 9:10:11)

Chicco blazinice 100% ne prepuščajo, ker imajo noter neko snov, ki se v stiku s tekočino (mlekom) spremeni v gel. Pa še tanke in nežne so. Ostale, ki sem jih poskusila so vse prepuščale.

Seveda se ponudba-povpraševanje kasneje uredi. Jaz sem tudi prve 14 dni mislila, da mi jih bo razneslo, saj sta bili ko dve bombi, potem se pa vse uredi in zmehča in tudi ni več iztekanja mleka kar brezveze, ampak samo takrat ko otrok vleče.

Ne sekiraj se že zdaj brezveze, vse bo OK.

Kar se pa spolnih odnosov tiče, jaz sem prve par mesecev imela gor modrc, sem se bolje počutila, sicer mi ni iztekalo, sem pa imela nekako občutljive in se mi ni pasalo nekam drgnit z njimi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




barbaram -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 9:12:02)

ola, sandrin, naj te ne bo strah dojenja.
Vse te "spremne dogodivščine" sem doživljala tudi sama. Poleg tega, da je bilo dojenje moji punci že od prve tako všeč, da so se mi vnele bradavice. Čisto na začetku... Pa so se lepo zacelile.
Nikar ne odnehaj po enem mesecu! Telo ženske se 9 mesecev pripravlja na porod (!), pa rabi potem še nekaj časa, da uskladi "povpraševanje-ponudbo" mleka. Neha tečt. Jaz sem uporabljala tiste plastične "blazinice", pa ti povem, imajo npr. model z luknjicami na zgornjem delu, da ti bradavice "dihajo", hja, in kaj se mi je dogajalo... sem se sklonila, pa sem bla spet vsa mokra... Ampak ti povem, zadeva se je uredila.
In potem tut med spolnim odnosom ni zalivalo:))

Lep pozdrav, Barbara




MAŠKA -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 9:34:20)

Naj te ne bo strah, če je mleka preveč, verjemi, da je težje, če ga je premalo, ker nikoli ne veš koliko je otrok pojedel pri tebi in vsako noč je treba vstajat, hodit v kuhinjo in mešat tisti dodatek.




Anonimen -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 10:41:49)

Ojoj....mene bi bilo strah dodajanja. Če si predstavljam, da hoče moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] včasih ponoči na eno uro malo povleči, pa da bi morala sredi noči vstajat, prekuhavat vodo, sterilizirat stekleničke, mešat, hladit, med tem časom pa se ti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] joka, ker ne pohitiš dovolj, zbudi celo hišo......meni bi se zmešalo.

Če dojiš preprosto potegneš dojko in.....voila....idealno, pa še pri "roki" je.
Kaj je tisti začetni mesec v primerjavi s celim dojenjem (jaz imam namen vsaj eno leto dojiti).
Saj se uskladi ponudba/povpraševanje. Pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image] pač uporabljaš blazinice. Po moje je to še najmanjši problem. Če bi se jaz česa bala je samo bolečih bradavic....to pa se tudi da rešiti s kakšnimi nastavki, pa pridno mažeš in je OK.

Dojenje se začne v glavi mamice. Škoda bi bilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] odtegniti najboljše zaradi lastnih preprek v glavi.






kai1 -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 10:52:09)

Ne boj se dojenja. Tudi jaz sem imela tak problem kot ti prve mesece. Vse se potem zmehča.
Večji problem je, če ti mleka zmanjkuje.
Sedaj mirno donosi, potem ti pa želim srečno dojenje in veselje z malim sončkom.




Hanna M. -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 11:28:10)

mene je bilo na začetku strah dojenja zaradi bolečim (spokane bradavice, vnetje) pa sem vstajala. Ker sem imela vdrte bradavice, sem dojila z nastavkom in počasi se je stvar normalizirala. Mi je pa mleko teklo tudi, ko sem po letu dni šla nazaj v službo. Ves čas sem uporabljala blazinice,. Sicer ni prijetno, ko te preseneti madež na majici, ampak se navadiš in imaš s seboj vedno kakšno rezervno majico.
Ni mi žal, da sem na začetku vstrajala, saj sem nato lahko dojila skoraj do otrokovega 3 leta starosti.
Glede na to, kakšno korist ima otrok od dojenja, mokre majice in izločanje mleka med sexom mene nebi ustavile. Skušaj na stvar gledati čimbolj naravno in v prvi plan postavi otročka.




crci06 -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 16:15:38)

Mene je bilo pa tudi nekaj strah v naprej, pa nisem vedela točno zakaj.

Pomoje je najbolj pomembno, da se najprej odločiš, ali boš poskusila ali ne, ker če ne boš dojila, ti otroka niti v porodni ne bodo pristavili. Pač odkloniš. Imaš pravico.
Ampak zavoljo zdravja, cartanja, odnosov, enostavnosti  itd (če katera hoče lahko tudi cene), upam, da se boš odločila prav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
V tem primeru se moraš samo lepo pripraviti na porod in na začetek, vse ostalo boste že reševali, ko bo čas.

Glede seksa pa - kaj še  nikoli nisi slišala za seks v modrcu in majčki?
To je bolj v glavi, da se zaradi tega težje sprostiš.
Je pač treba še en teden počakat.

Meni je bilo tako fenomenalno lepo, da lahko otroku nudim nekaj tako lepega, tisti njegov zadovoljen pogled, kot bi že prve dni hotel rečt: hvala ti, mamica.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Seven* -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 16:22:56)

Za začetek ti polagam na srce, da si prebereš knjigo:

"Dojenje in materinstvo iz srca" avtorice Ksenije Šošter Olmer

Noter so VSA BISTVA in razlaga.


Potem pa rešuj težave sproti. Tukaj smo ti na voljo, samo ne spet obupat!!




kjava -> RE: Strah me je dojenja (14.1.2008 17:11:02)

Možno, da drugič sploh ne bo tako kot prvič. Vsaj pri meni se je po drugem porodu ful hitreje vzpostavila normalna količina mleka in niti blazinic nisem rabila, razen medtem ko sem na eni strani dojila, sem jo morala imeti na drugi dojki. Prvič sem jih pa morala nositi več mesecev skoz.




Stran: [1]