GabiW -> RE: Julijke 2007 ( 4.del) (30.1.2008 22:14:48)
|
Dober večer, Češnca tisto za na sesalec je Baby vac. Malo sem vas preletela in spet opazila da se pogovarjate o fluorovih tabletkah. Moji Neži jih je P predpisala in ji jih nisem začela dajat. Včeraj pa smo bili prvič pri zobozdravniku in ji pokazali tabletke pa je rekla da jih lahko dajemo. Ampak pazit moramo, da eno uro pred in po mlečnem obroku ne sme zaužiti tabletke, ker calcij nase veže ves fluor in ne bi imelo učinka ker bi vse zlulala. Tudi to je rekla, da dokler ni zobka zunaj nima smisla, ker gre fluor skozi sklenimo. In spet je tu en ampak, dokler se zobke umiva brez zobne paste, jih lahko jemo, potem se bomo pa spet pogovarjali o tem. Z zobno pasto bi si naj začeli otroci umivati zobe, ko se zavedajo, da to ni hrana in znajo izpljunit. Tudi odrasli bi načeloma morali jesti te tabletke, ampak so vse zobne paste florirane in dobimo ravno tolikšno količino flora kot je v eni tabletki, zato jih ne jemo. Ulla80 v evropi NI florirana voda in težko dobiš zobno pasto brez flora. Na zahodu pa je voda florirana. In če se slučajno spomniš želiranja zob v osnovni šoli je to ravno to - floriranje. Drugače pa smo mi odlično. Imamo se super. Neža je pridna, da je ni za prehvalit. Zdaj že tudi mi jemo GH in poteka vse bp. Upam, da me tole hvaljenje zdaj ne bo pokopalo. Lahko noč vsem in uživajte
|
|
|
|