Testenine (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

jaša2 -> Testenine (13.1.2008 11:56:49)

večkrat sem že zasledila, da imate zakosilo pašto, pa me zanima, kdaj ste začele dajat testenine in kako jih pripravite?

hariba -> RE: Testenine (13.1.2008 12:49:18)

Uvajat sem jih začela pri 6 mesecih riževe rezance v juhi po 7.mesecu pa z glutenom. Najprej brez jajčne.Pripravila sem na začetku zvezdice z haše omako iz mletega puranjega mesa in zelenjave. Zakuhala sem jih tudi v govejo ali zelenjavno juho . Zdaj pri 9 mesecih dam v juho domačo ribano kašo, špgete uporabljam pa kar navadne iste kot za nas

jaša2 -> RE: Testenine (13.1.2008 13:10:53)

ampak takrat ste najbrž žeimeli zobke? kr moja je 8M, pa šenič nima.

mateyka -> RE: Testenine (13.1.2008 14:33:34)

a pri 6-7 mesecu testenine spasiraš? naša nima nč zobkov in si ne predstavljam kako bi to drugaš lahko jedla. torej - a testenine uvedeš, ko ma zobke, al jih pasiraš pred tem - kako je s tem?

mentos -> RE: Testenine (13.1.2008 14:59:00)

ali pozna katere zvezdice za v juho brez jajc. Naša je alergik na jajca in mleko.

kristinaj -> RE: Testenine (13.1.2008 15:16:47)

plasmon ima paštko od 4m naprej. jaz kar v mineštrco vkuham.... sedaj ko imamo 9m ji dam pa tudi paštko z maslom....
paštke so zelooo majhne, ne rabiš zobkov, ker imajo dlesni za to in tudi ne pasirat, ker so zelooo majhne in jih kar popapcajo skupaj z mineštrco....

nerka -> RE: Testenine (13.1.2008 16:03:21)

jaz sem v tusu nasla rezance za juho brez jajc med bio izdelki.. mi smo tudi na jajca alergicni. kar se tice ostalega kakih spagetov oz makaronov pa se ne dajem nic..  bom pa kmal

jaša2 -> RE: Testenine (13.1.2008 16:18:09)

nerka, kako boš pa pripravla makarone in špagete?

mateyka je že zgoraj zastavla vprašanje, a te rezance, bolnjske pašte in podobno spasirate, ko še nimajo zobk al jim nistedajale tega, dokler niso imeli zobk?
res me zanima, ker naša je pri 8M še brez zobk, pa bi ji rada ponudla čimbolj raznoliko hrano,

hariba -> RE: Testenine (13.1.2008 16:31:54)

Jaz sem na začetku testenine zmiksala z omako vred z paličnim mešalniko zdaj pa ne več. Samo pred kuho špagete nalomim na bolj drobno. Ima pa zdaj naša pri  9 mesecih že  6 zob. Tudi v špru imajo pri zdravi hrani drobne rinčice brez jajc, pa tudi  tanke rezance brez glutena

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.1.2008 19:10:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

nerka -> RE: Testenine (13.1.2008 20:51:08)

IZVIRNO SPOROČILO: jaša2

nerka, kako boš pa pripravla makarone in špagete?

glede na to da moj tud se nima zob bom zmiksala a ne.. sej gre tko, sej drugac ne more.. nevem.. naj povejo tiste k majo iskusnje..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Anonimen -> RE: Testenine (13.1.2008 22:31:40)

Naša ma pri enajstih mesecih tri zobke, pa ji še pasiram, npr. riževe rezance sploh, ker so taki dolgi, navadne jajčne testenine, une čist ta drobne, pa smao pretlačim z vilico, če ji, pa zraven še jušno zelenjavo. dam npr. v juhici

Naja30 -> RE: Testenine (14.1.2008 18:20:51)

Testenine - kupila sem tiste čisto majhne zvezdice, ki jih ni treba pasirat. Prvič sem ji jih dala po 7m.

kaya2007 -> RE: Testenine (14.1.2008 18:34:29)

plasmon ima paštko od 4m naprej. jaz kar v mineštrco vkuham.... sedaj ko imamo 9m ji dam pa tudi paštko z maslom....
paštke so zelooo majhne, ne rabiš zobkov, ker imajo dlesni za to in tudi ne pasirat, ker so zelooo majhne in jih kar popapcajo skupaj z mineštrco....

hmmm ja, ampak so z glutenom na žalost. pa tudi za našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] niso dovolj majhne, ona bi imela bolj spasirano.

kako spasirate, da niso testenine pocaste in čudne? men so ratale kot malta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

januskica -> RE: Testenine (15.1.2008 8:51:41)

naša tudi nima zobkov (8 mes.) ... oz. ravno včeri ji je prvi prikukal ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] ... in ji pribl. 14 dni že dajem testenine - zvezdice. ji dam kar od barile in so tako mehke, da res ne rabi zobkov. zadnje čase sem pa začela hrano tlačit z vilico in ne pasirat, saj ji je hrana očitno tako bolj okusna in jo še raje poje (brokoli, cvetača, ...). glede glutena pa ... nam so pri zdravniku svetovali, da začnem z glutenom pred 9 mesecem oz. kar kmalu po 6 mes. lp

Kati81 -> RE: Testenine (15.1.2008 11:08:31)

No naša bo v četrtek 8 mesecev in že skoraj cel mesec je testenine od barile zvezdice in risoni, ki niso nič spasirani ali zmiksani samo skuhani, dodana zelenjava, malček kisle smetane in včasih meso, pa vse lepo poje brez problema, pa nima zob da bi grizla, za to imajo dlesni in si jih tako utrjujejo. Je pa tudi skuhan riž in nič ne gledam kakšen je tisti, ki je pač doma in ji ga tudi ne miksam, tudi mesek ji lepo samo na drobno narežem n to je to.

kaya2007 -> RE: Testenine (15.1.2008 17:55:04)

za to imajo dlesni in si jih tako utrjujejo

ja, bi bilo super, če bi si jih tudi naša hotla utrjevati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pri nas mora biti vse zmiksano v nulo, drugače ne je...

lilka -> RE: Testenine (20.1.2008 10:40:41)

Jah pri naši 9M more tudi bit vse spasirano, kruh je, če ji ga dam v roko in jabolko tudi, kar je pa na žlici more bit pa zelo spasirano. Jaz ji testenin ne morem dajat, ker jih noče, sem jih skuhala in spasirala ampak jih bolj zreže kot spasira in tako koščkasto pride in blo variante da jih poje. Torej bom mogla počakat in še večkrat probat, če bo jedla....

Stran: [1]