varnost dojenčka v kopalni kadi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

neli08 -> varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 2:05:14)

pozdravljene,

prosim za nasvet: imam 5 1/2-mesečnega sina, ki mu plastična banca za kopanje postaja premajhna. Kmalu bo potrebna "selitev" v veliko bano.

Pri prvem sinu smo imelu tuš kabino in se mi je zdela bolj primerna, ker je površina za stanje velika, bana pa je precej ožja in se mi zdi, da je otrok manj stabilen v bani kot v  tušu.

Zanima me:
- kateri je najboljši (z vidika varnosti) pripomoček za sedenje v bani, kako se imenuje, kje se kupi in koliko stane,
- kakšne so vaše izkušnje z njim?

hvala, lp

Dajadada -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 7:12:49)

Flipper je super za sedenje v kadi. Stane mislim da nekaj čez 20€, prodajajo pa ga v Arielu, verjetno pa tudi v drugih otroških trgovinah.

Anonimen -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 7:48:56)

Fliper je zanesljiva stvar... Priporočam..

nana 27 -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 8:00:26)

Imeli Flipper pa se mi je zdelo, da smo denar vrgli stran. Super zadeva za kakšen mesec. Za v banjo smo kupili navadno banjo za perilo v Merkurju. Še danes se kopa v njej. Velik pa je 102cm. Izgleda takole  http://www.tontarelli.it/pages/scheda.asp?p=311&r=406 pa mislim, da ne stane veliko več kot 10 EUR.

Anonimen -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 8:16:49)

To je pa čudno. Sem prav slike gledat, pa je moj bil še pri 9 mesecih v tamali banjici, ki je bila res majhna, on pa velik fant.

A si sigurna, da mu je banjica premajhna?

julci -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 8:36:01)

Imamo fliperja,super zadeva,malapa v njem uživa 100 na uro .mamo sicer sposojenga,drugač bi ga pa kupili.

madejka -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 10:57:06)

Mi smo zdaj Flipperja nabavli, pa ne zato, ker bi mu bla premala banica ampak ker ima tako veselje čofotat in špricat okol, da smo meli celo kuhno mokro. Bano imamo pa globoko in ga ne morem držat not in umivat.
Amapk Flipperja še nismo sprobali... bom poročala kako bo.
Smo ga pa kupli v Arielu (v akciji ga imajo zdaj za 22€).

F*S*M -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 11:09:59)

no mi smo uporabljali takšnega in je bil super, samo mora pa otrok sam sedeti, naš je bil star 6 mesecev skoraj 7 ko smo ga kupili, prej pa sem ga kopala v veliki banji brez stolčka[image]http://i108.photobucket.com/albums/n32/filipcar/Filip15.jpg[/image]

saj ga čist kamot kopaš v veliki banji tudi brez stolčka samo križ te malo boli potem

Pikca -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 11:13:24)

do kdaj je pa uporaben fliper, naš je star 9 mes., bi ga pa nabavila zato, da bi se s starejšo sestrico skupaj v banji kopala

madejka -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 11:15:30)

Pikca od 6 meseca naprej so meni rekli oz. ko lepo sedi. Našemu še čisto malo manjka, zato še čakamo.

bodoča -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (13.1.2008 12:57:27)

moj je star 4 mesece in pol, pa ga že kakšen mesec kopam v ta veliki bani. natočim malo vode in ga položim not, mali uživa 100 na uro in brca in šprica. zraven moraš bit pa tak pri vsakem načinu umivanja, križ pa po moje ne boli nič bolj kot pa pri fliperju, saj se moraš tam tudi not prepogibat.

neli08 -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (14.1.2008 0:04:27)

zdravo, punce,

vsem hvala za odgovore in predloge [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. 

Saj našmu pobu banca ni premajhna, če bi v njej sedel; mi ga mamo v polležečem položaju, pol pa brca in se zadeva v vse robove. Pa kopamo ga zaenkrat na spraznjeni previjalni mizi v spalnici (ravno zaradi hrbta; kopava ga oba z možem, on ma pa sploh po nesreči bol probleme s hrbtenico) in je kar mokro po mizi, ko se kopanje zaključi - zato bi ga rada prestavla v kopalniško bano, da bo tam lahko užival v vodnih radostih, jaz pa ne bom slabe volje, ker bo vse polito. 

jasno, da morš bit pri umivanju skoz poleg otroka (to sem tud pri starejšem sinu - 3 1/2 leta, pa tud če se samo tuširamo in se vmes mal sam igra). V ta velki bani pa kar mal cvikam, da bi mela malega brez česarkoli (brez male bance, fliperja ...), ker se mi zdi, da je bolj nevarno, da se mi prekucne v vodo (tud če ga držim, ker v vodi ful uživa; predvidevam, da se mu bo kar smejalo, ko bo prišel v ta veliko bano z več vode),
v tem fliper stolčku pa se mi zdi, da je najbolj stabilen, ker ga ograjca ščiti (ker nima tok prostora okol sebe kot v plastični banci al pa če bi sedel sam v bani),  roke maš tud mal bol proste in se lahko pol z njim tud mal igraš.

križ pa v bani boli tko al drugač, ker pač visiš noter, pa še otroc ponavadi tko uživajo, da se čas kopanja kar zna podaljšat.

pa mal sm tud jaz razmišljala, da bi dala oba otroka skupaj v bano (malega potem s fliperjem), da bi se skupaj zabavala - jaz pa bi umila enega potem še drugega. ma kakšna izkušnje s tem, ali je to za mlajšega otroka predivje, ker moj starejši je kar živahen v bani.

lp

NRMM -> RE: varnost dojenčka v kopalni kadi (14.1.2008 6:58:54)

IZVIRNO SPOROČILO: neli08

pa mal sm tud jaz razmišljala, da bi dala oba otroka skupaj v bano (malega potem s fliperjem), da bi se skupaj zabavala - jaz pa bi umila enega potem še drugega. ma kakšna izkušnje s tem, ali je to za mlajšega otroka predivje, ker moj starejši je kar živahen v bani.

Jaz imam 2 letnico in 7 mesečnico,ki se kakšen mesec že skupaj kopata.Tavelika je itak divjak,mala pa tudi,ko zagleda vodo.Od začetka je sicer bilo malo joka,ker je bila velika malo bolj divja,potem se je pa navadila in je zdaj ok,prav uživata skupaj.

Stran: [1]