zavračanje stekleničke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ALJA75 -> zavračanje stekleničke (12.1.2008 23:36:15)

Po vsej nesrečni zgodbi dojenja sem pristala na tem, da svojo pikico hranim samo po steklenički.Črn madež pa v meni verjetno ne bo izginil.
Kar 14 dni je bilo vse v najlepšem redu, od včeraj pa sploh noče jesti. Dudo prime, potegne, jok, pa se spet zažene pa spet prime, potegne in spet jok. Res je, da je bila pred tremi dnevi cepljena, če bi to lahko bil vzrok. Sicer ni videti bolna, nima vročine, ne smrka, pojma nimam kaj naj bi bilo krivo. Namesto 150 ml kolikor mi je ob obroku že spila, spije zdaj z muko le kakih 50ml. Se je kdo srečal s takim primerom?




jaša2 -> RE: zavračanje stekleničke (13.1.2008 12:45:31)

žal, ne vem kaj tinajpametnega povem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] po cepljenju so nekateri otroci resda dolj jokavi, nimajo apetita...samo - 3dni po cepljenju? to pa ne vem. bi blo fajn, če bi vprašala P.

kolk je pa star dojenček? bi lahk bli kakšni zobki na pohodu? samo domnevam, da še ni tolk star.

ne vem, moja se je tak čudno obnašala, ko mi je zmanjkovalo mleka in ni več tak teklo, kot prej in je mogla ful vlečt, da je kaj priteklo. malo je vlekla, pol pa v jok! mi smop takrat takobupovali, pol sem pa ugotovila, da nimam več dosti mleka in sem začela dodajat flašo.
zakaj bi pa zdaj flašo tak zavračala...? mogoče ji ne teče dosti hitro kot pri dojenju in ima čez nekaj časa "poln kufer vsega"' ? probaj ji še kako malo luknjico zravn nardit v cucelj?
nimam pojma, kaj bi ti še rekla. upam, da boste kmalu odkrili in rešili težavo, kr vem, da se ti srce trga, ko otrok noče jest in veš da ni dovolj pojedel.




nana 27 -> RE: zavračanje stekleničke (13.1.2008 14:03:44)

Se strinjam z Jašo. Dogajalo se nam je nekaj podobnega in ni bilo krivo cepljenje. Najprej ob dojenju in nato na flaški. Trajalo je kakšen mesec oz. do takrat, ko smo flaško in cucelj zamenjali (iz Aventove smo šli na NUK). Če imaš silikonski cucelj, ne delat noter dodatnih lukenj.




bastian111 -> RE: zavračanje stekleničke (13.1.2008 16:56:37)

Koliko tehta tvoj otrok? Nečakinja je delala isto in ker je bila porodna teža 4220g,jedojenje bilo premalo. Zraven so ji še dodajali aptiil ,ki pa ga ni pila pač pa začela jokat. Na kar smo prišli do zaključka da je premajna luknijca na dudi.Bila je 1 ,pa so zamenjali  oz.prešli na 2 pa je bilo vse ok.




VesnaLana -> RE: zavračanje stekleničke (13.1.2008 17:59:20)

Ne vem koliko je tvoj dojenček star, naša pupa se je tako obnašala, ko so ji rastli zobki - popolnoma enako, samo 50 ml namesto 150 pa še to z veliko muko. Vedno ko dobiva zobek in noče jesti ji ponudim hladno mleka in tega vsaj nekaj poje.




ALJA75 -> RE: zavračanje stekleničke (16.1.2008 22:33:43)

Najlepše hvala za vaše odgovore. Ja, kriva je bila duda na steklenički. Zdaj smo zamenjali in imamo mir. Kar ne morem verjeti, stara pa je 4 mesece. Lep pozdav!




spps -> RE: zavračanje stekleničke (17.1.2008 10:03:10)

Moja mala,je bila malo starejša okol 7mesecev(6mesecev sem jo dojila,potem je nekaj časa mleko dobivala po flaškI),potem pa kar naenkrat odvračala flaško.bila sem čisto adijo,ker ni hotela pit mleka.sem pa poskusila na žličko,tist pa je veljalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Predstavljajte si kako je zgledalo,ko sem ji ob 4ih zutraj dajala za jest po žlički.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ALJA75 -> RE: zavračanje stekleničke (17.1.2008 23:40:26)

Ojoj spps, nikar me ne straši.....sicer pa sem se že naučila, da so otroci zelo nepredvidljivi....le kaj vse me še čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




urskas -> RE: zavračanje stekleničke (18.1.2008 19:26:12)

MOjo mlajšo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem dojila 10 mesecev, pred kratkim se zaradi angine ni hotela več dojit. Zavračala je vse cuclje, nastavke... nasplošno vso tekočino. V izogib dehidraciji, sem ji tekočino brizgala v usta z enekcijo.

Tudi, zdaj zavrača vsako pitje, razen zjutraj 1 dcl mleka v avent lončku. Ostalo dnevno tekočino pa pije po žlički.

Upam, da ne bo tako ostalo in da pri vas ne bo tako hudo,
LP




spps -> RE: zavračanje stekleničke (19.1.2008 9:07:52)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image],sej ni blo tako huuudooo.sej potem si je ura za prehranjevanje uredila,okol sedme zjutraj namest ob 4ih.pa smo pregurali-se je pa hitro sama navadla jest z žlico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Marogica -> RE: zavračanje stekleničke (19.1.2008 9:14:11)

IZVIRNO SPOROČILO: spps

Moja mala,je bila malo starejša okol 7mesecev(6mesecev sem jo dojila,potem je nekaj časa mleko dobivala po flaškI),potem pa kar naenkrat odvračala flaško.bila sem čisto adijo,ker ni hotela pit mleka.sem pa poskusila na žličko,tist pa je veljalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Predstavljajte si kako je zgledalo,ko sem ji ob 4ih zutraj dajala za jest po žlički.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Pri nas je bilo enako, samo,da se je to zgodilo pri 6 mesecih in na srečo je bil tako "natreniran", da ponoči ni več jedel. Samo žlička je nekaj veljala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]