Pomoč otrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Vera* -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:33:06)

Povejte mi punce,koliko so "pridni" vaši otroci?Moj Roki mi hoče pomagati čisto pri vseh opravilih.Pomiva posodo,pometa,briše prah.........Sedaj sem mu v flašo kjer so bila čistila nalila vodo,da lahko šprica in briše.Če mu rečem da bo mamica sama to naredila,joče.Sva zadnjič pospravljala,pa sva ravno obiske dobila.So gledali in je rekel stric:ja Roki a še pospravljat moreš?Joj kako mi je blo hudo,ker vem kako je moj sin srečen če mi lahko pomaga.Kako pa kaj vaši otroci?:sloncek::sloncek:

Anonimen -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:38:40)

Jao, ne oziraj, kaj pravijo drugi. Če otrok uživa pri opravilih, hvala bogu, vsaj lahko narediš, on pa se zraven zamoti. Sicer pa mislim, da večina otrok rada "pomaga".

Anonimen -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:39:31)

Ampak si pa ponosna, priznaj?! Saj imaš za kaj biti! To, da hoče otrok pomagati, je ena najlepšihl lastnosti v tem obdobju (v prvih letih). Ti ga kar hvali, kako je priden in hodi en meter nad tlemi, ker imaš tako zlatega sina.
Tudi moj velikokrat vpraša, mami, a magam? Pa ga seveda vedno vključim v "igro".

Lenny -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:43:08)

Tudi najni mali "pomaga" kjer mu le pustiva. No, priznati moram, da pri določenih stvareh že prav zares pomaga: polni ali prazni pralni stroj, briše prah, odnese smeti v koš, pospravlja copate,.... kakorkoli, normalno je, da mulčki posnemajo odrasle in poskušajo pomagati.
Kar se pa komentarjev žlahte tiče: pri nas je v te namene moj v.d. tast, ki veselo komentira, da pri hiši samo otrok dela, pa kaj ga mučimo, pa .....
Najboljši recept: pri enem ušesu noter - pri drugem pa ven!
Lp :)

tjaga -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:46:13)

Ja včasih so prav neverjetni. Moj ta večji se tudi rad loti pomaganja. Res da je star 5 in pol let, pa vseeno, dišijo mu vsa "odrasla, bolj moška" dela. Da bi svojo sobo pospravil to pa ne. Spomladi recimo neizmerno uživa na vrtu, kjer svojo energijo sprošča z okopavanjem, s svojim traktorjem in prikolico odvaža kamenje in travo ali pa očiju pomaga "šraufat", pa beliti. Samo da je napacan. No ženska opravila mu žal niso pri srcu :((:((:(( , tako da kar se tega tiče pa ta malo čakamo :)-:)-:)- .

Tjaga
:kava::kuza::kava::kuza:

nejcko -> Pomoč otrok (17.1.2005 8:52:48)

Naš tudi zelo rad pomaga- sesa, ko pomivam posodo, briše pult, pa zelo rad pripravi mizo pred kosilom, skratka, česar se lotim, je takoj zraven. To je popolnoma normalen pojav, s tem se otrok uči, na žalos pa jih slej ko prej mine.

Stran: [1]