|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008
5.6.2008 15:31:46   
sončnica24
Ne se preveč sekirat s temi merami, saj je verjetno pri vsaki drugače ker ko se rodijo tudi niso vsi user posted image enaki tako da se jaz najbolj probam ozirat na svojo g, saj verjetno ona najbolj ve kako pa kaj je prav.

Drugače pa jaz še vedno čakam na prve brce ampak bo zgleda res ta posteljica kriva ampak saj verjetno pa ga na koncu že bom kaj čutlauser posted image

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3126
5.6.2008 15:33:35   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: corti

Drugače pa mam pri trebuščku zlato sredino, pri glavi in pše ne vem za kaj je ....pa malo pod sredino!

Kje pa to vidiš?

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3127
5.6.2008 16:11:28   
corti
Imam slikice od UZ...in zraven je še en tak listek, kot je slikica samo da so gor mere in grafi! In na grafu je narisana zg. in sp. meja...jaz pa imam črto točno na sredini!

Ti nimaš teh grafov?

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3128
5.6.2008 16:56:05   
sarcy21
 Moj je mel pr 19 0/7 tednih obseg trebuščka14.80 sedaj v 21 1/7 pa je 15.20 pa še omenila ni da bi bilo kaj narobe

Drugače pa v materinski knjižici na strani 11 imate graf za AC - obseg trebuščka

< Sporočilo je popravil sarcy21 -- 5.6.2008 16:57:09 >

13.10 2008 smo dobili sinčka Marka
20.8.2010 smo dobili hčerkico Najo
1.4.2013 pa se nam je pridružil še fantek Žan

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3129
5.6.2008 17:25:18   
jana84
ojla!
Jaz mam eno vprašanje...res bi lahko na kateri drugi temi vprašala, pa sem rekla, da če že čvekamo o merah naših dojenčkov in o vsem mogočim, da lahko tud to vprašam.
Glede starševskega nadomestila, al kakorkoli se že temu reče...No jaz sem študentka in od države bom dobila tisto "socialno pomoč" ki znaša 175EUR. Zdaj pa me zanima al je to bruto al neto?

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3130
5.6.2008 17:28:10   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: jana_k

ojla!
Jaz mam eno vprašanje...res bi lahko na kateri drugi temi vprašala, pa sem rekla, da če že čvekamo o merah naših dojenčkov in o vsem mogočim, da lahko tud to vprašam.
Glede starševskega nadomestila, al kakorkoli se že temu reče...No jaz sem študentka in od države bom dobila tisto "socialno pomoč" ki znaša 175EUR. Zdaj pa me zanima al je to bruto al neto?

Meni se zdi da je to že neto se pravi dobiš točno 175€ (dostikrat zamenjujem bruto pa netouser posted image ). Pa za tiste, ki smo prezposelne je isto ne?
Je pa zanimivo ker jaz zdaj dobima skoraj 215€ socialne pomoči potem pa bom dobila manj.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3131
5.6.2008 17:39:11   
sarcy21
Hm mene pa neki druzga še zanima v Lj obstaja enkratni znesek ob rojtvu otroka 380 evrov

Upravičenci do denarne pomoči so osebe, ki so brez lastnega dohodka in osebe, ki z lastnim dohodkom do 20 % presegajo minimalni dohodek za posameznega družinskega člana po zakonu, ki ureja socialno varstvo in imajo stalno bivališče v Mestni občini Ljubljana.

A mogoče katera ve kako se izračuna minimalni dohodek, ker po tistih butastih tabelah jst nič ne razumem

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3132
5.6.2008 18:19:44   
jolly123
Minimalni dohodek bi moral biti določen po zakonu. Katere tabele si pa ti to gledala? 

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3133
5.6.2008 18:30:16   
levinjaa
Živjo, pozdravljene. Jaz sem precej slabe volje, ker sem šla nazaj v službo, tam jim pa ne more biti bolj odveč, da sem jaz noseča. In to, da bi rada par dni (2 dni) dopusta junija. Na živce mi gre, da se vsi delajo, da so največji mučeniki na tem svetu.

Ah..... bo že bolje. Potem pa pobožam svoj trebušček in se zasanjam.... user posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3134
5.6.2008 18:31:06   
sarcy21
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/pomocDomuIzracun.asp

Ne to se neki preračuna ker je tukaj še otrok

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 3135
5.6.2008 18:38:47   
stunfek
lep pozdrav punce!
no, ne vem če ste me kaj "pogrešale" ampak dogajalo se je (in se še) mnogo reči - v glavnem slabih. ja, res, je pričakala sem svoja dva, ki sem ju tako težko čakala ampak takrat so se začele težave. ta mala (skoraj 6 letnica) je že prvo noč dobila ful vročine in seveda sem jo naslednji dan peljala k zdravniku, ker sem se želela prepričat, da ni kaj, kar je prinesla s seboj iz indije.

no, hemogram je bil "kr neki" in njena splošna zdravnica mi je v roko potisnila napotnico za infekcijsko kliniko in rekla...kar zdele pejte takoj tja. Aha, takoj sem dobila slab občutek, čeprav sem si govorila, da se pač vsi takoj ustrašijo, ko slišijo, da je bila v Indiji.

Šle sva na infekcijsko...in so naju sprejeli!! O, šit, ok. Ta malo oblekli v pižamco in sva dobili sobico. Niti pod razno jo nebi tam pustila same in sem seveda bila z njo. S to razliko, da jaz nisem imela postelje ampak en usran lesen otroški stolček, na katerem sem prebedela celo noč :( tudi približno ne morem opisati, kako zatečene noge sem imela naslednji dan in kako zelo zelo me je bolela rit in trtica. V ćivljenju še nisem bila v tako slabem stanju in samo izredno hvaležna sem bila user posted image  v meni, da me je tako vztrajno in močno brcal - kot bi mi dal vedeti, da naj se sedaj koncentriram na ta malo in da je on lepo zapakiran in bo že preživel, tudi če bom jaz nečloveško utrujena v svojem stanju.

Ta malo so tolikokrat špiknili in preiskali in testirali vsako tekočino ali izloček, ki jo telo premore in prišli nismo nikamor! Brez diagnoze. Meni se je pulil in nisem si predstavljala, preživeti še ene noči na mini lesenem stolu. Prosila in rotila sem, naj mi zrihtajo posteljo, ki sem jo bila pripravljena tudi plačati - pa zaradi prostorske in kadrovske stiske to sploh ni bilo mogoče?!? Svašta.
A, treba je bilo ostati ponovno čez noč in ta mala se je sprijaznila (čeprav težko), da bo pri njej oči, ker jaz sem bila res totalno out.

Po človeško prespani noči sem se vrnila na infekcijsko. Kako se je pasalo spočit - otečene noge so spet postale normale in vse ostalo tudi!!! Vse, kar so iskali so postopoma izločevali - najbolj so se bali malarije (in jo po 4ih krvnih vzorcih izločili). Na koncu so se nagibali ktem, da naj bi imela vnetje sečil, kar pa je ovrgel sanford test, ki ni pokazal prisotnosti bakterij. In smo bili na začetku. Meni se je res že trgalo. Ta mala je živalsko kričala vsakič, ko so ji z roke jemali kri in jokala kot dež in danes, ko so ovrgli še teorijo o vnetju sečil, sem jokala tudi sama. Čisto sem se zlomila (najbrž so bili na delu tudi nosečniški hormoni) in nisem bila več sposobna sestavit dva stavka brez solz. Popoldne so končno naznanili, da zdaj pa vedo, kaj ji je in so pričeli z antibiotikom v žilo. Diagnoza - tifus user posted image . ampak, ok, so vsaj ugotovili. Hvala bogu so nama dali "izhod" in sva zdele doma - niso pa naju še odpustili. Voziti se bova morali dnevno (10 dni) na infuzijo antibiotikov v žilo. Tisto cevko ima kar permanentno naštimano na rokici in vse skpaj je zelo okorno...ampak, ok, sva vsaj doma in jaz lahko ležim zraven nje in tako...upam, da bo antibiotik prijel, da so postavili pravilno diagnozo...

no, vidite, takle smo imeli. meni se je zdela prava katastrofa. upam, da uspešno prikruzamo do konca zdravljenja in da bo uspešno. na bejbija v bušiju sem v teh dneh popolnoma pozabila in kot sem omenila, me je pošteno brcal, da me je opozarjal, da obstaja. res je bila nenavadna situacija.

tko. malo sem se spovedala. leni in lani sem že čestitala za AC. MDO, čestitke še tebi in seveda afnica - super, da je bila MF bp. Vse bo v redu :)

Zdaj bom več na netu, ko bova doma. Zjutraj jo moram peljat na antibiotike, pol pa spet v domačo oskrbo. Držite pesti, da se hitro pozdravi v nulo.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu sarcy21)
Neposredna povezava do sporočila: 3136
5.6.2008 18:48:35   
*tedy*
Tole pa nič prav fajn slišatuser posted image user posted image . Sicer pa vem kako je infkcijski, sem bila že z obema večkratuser posted image , totalna štala, nikamor ne moreš nimaš se kam dat. Jest sem vsaj posteljo imela zvečer so mi pripeljali ful pozno (ker prej kao ne smejo) in zjutraj že ob 6 odpeljliuser posted image .

Skratka držita se ,samo da sta doma, bo lažje tud če se moraš vsak dan vozit.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3137
5.6.2008 19:40:18   
jana84
uf, štunfek...Sam da vedo kaj je z malo in da jo zdaj lahko zdravijo...To je že več kot pol poti zdravljenja, da postavijo diagnozo!
Upam, da se kmalu pocajtate in da boš lahko tud na bebija v trebuščku mislila...Pozitivno seveda...Držte se...
zdej grem jst počasi k možeku na kavč, gledat NCIS, pol pa verjetno kot že cel teden počasi spančkat...Mi tako paše zvečer že ob 10h zaspat in spat vse tja do 8h zjutraj...Pa še takrat moram met budilko, da se zbudim in se grem učit, ker drugače bi kar spala...

A, pa še hvala za informacije glede tistega kar dobiš od države v času porodniškega...Resnično upam, da je to neto znesek, kajti če je bruto, pride potem na mesec tam okorg 100EUR user posted image

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 3138
5.6.2008 20:11:29   
sončnica24
Ojoj stunfek to pa res ni fajn, upam da se tvoja pikica čim prej pozdravi in da bote spet normalno funkcionirali. Držim pesti dokler ne bo vse ok.

Jaz pa tudi zdaj odhajam v postlo mi prav paše ko se zvečer lepo vležem pa v odejo zamotam, sem bolj zmrzljiv človekuser posted image .

Jutri se pa ponovno tipkamo.

Pa pa user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 3139
6.6.2008 7:44:24   
lana34
Jooooj, Stunfek - tako si ju komaj čakala, sedaj pa tole!user posted image
Ampak, ne skrbi - z malo miško bo vse v redu, zagotovo!Že to, da je z mamico, ji bo vlilo moči za hitrejšo ozdravitev. user posted image Ampak tole naše zdravstvo je pa res čist na nuli. Živa katastrofa!!!!user posted image Mi jim kar naprej plačujemo prispevke, ko pa jih rabimo, pa nič!!!Prav razkuri me ta tema. In potem hočejo imeti ne vem kakšne plače. Saj nekateri, predvsem tisti, za katere pacient ni zgolj številka, si jih morda zaslužijo!Večina pa...
Groza!Če ti bodo še kaj težili, te kam pošiljali, se do tebe ali do male grdo obnašali, udari po mizi!!!
Jaz sem v tem deževnem petku v službi, potem imam pa pregled pri G (še eden, sem kar abonirana tam!). Bomo videli, kako oz. koliko se je kar razvil trebušček v enem tednu. Upam, da dovolj in da je bila prejšnji teden skrb odveč, sploh sedaj, ko imam lepe izvide z AC!
Bom kaj poročala, do takrat pa lp vsem!

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 3140
6.6.2008 8:03:13   
afnica mala
Dobro jutro

Stunfek- drži se! Sem glih včeraj mislila nate, sem mislila, da ti je tako lepo z družinico, da se nič ne oglasiš. Ne pa to.

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 3141
6.6.2008 8:52:03   
afnica mala
corti in coccinella, jaz ne morem v torek, coccinella v ponedeljek (vsaj mislim tako), torej bo sreda ok? Kje? Mercatorjev center ali v centru Domžal?

(odgovor članu afnica mala)
Neposredna povezava do sporočila: 3142
6.6.2008 9:58:24   
coccinella
Joj stunfek, to pa je zalostna novica user posted image . Upam da se bo hitro pozdravila in da se boslte spet lahko brezkrbno igrali in uživali.

mala afnica in corti -
potem je sreda dan za kavico user posted image . Meni je vredu. Ja lahko se dobimo v Mercator centru, se mi zdi najlažje, pa še ker corti ravno ne pozna Domžal dobro. Kje pa? V Piratu ali Santani? Ali bi bilo dobro da se dobimo pred vhodom v Mercator pa se potem odločimo?

Neposredna povezava do sporočila: 3143
6.6.2008 10:01:00   
watershine
Stunfek jst tut upam da bo use uedu!

morm vm povedat kaj se je meni zgodilo učeri... (kot sm že enkrat prej napsala sem naročena na MF 24. ta mesec)....
me kličejo iz LJ P (kjer nej bi imela pregled) če mam jst pregled 26!!!! pa sm rekla da ne da mam 24., me je še uprašala pri kermu ginekologu in mi potrdila da ta ginekolog dela takrat in da ni nobenih sprememb
potem me čez kako uro kličejo še enkrat (pa zdi se mi da je bil drugačen glas-druga oseba torej) in mi reče če sm naročena 24. pri ginekologu... in rečem da JA... in mi odgovori da ta zdravnik na ta dan ne dela in da naj naslednji teden pokličem še enkrat in se ponovno naročim user posted image

upam da ne bo ta datum ful kasnej kot prejšnji, ker sm komi čakala na MF
in upam da bo ta datum fiksn da mi ga ne bo treba še enkrat spreminjat :(

nislm da so tkole zmedeni v LJ P..... no coment

Neposredna povezava do sporočila: 3144
6.6.2008 10:03:27   
corti
Ojla!

Evo sem čisto zbita doma....ker je bila včeraj odtvoritev nove trgovine in je bila nora gužva! uff! Prišla pa sem domov ob polnoči! Komaj čakam da bo vikend, da se z mojim končno malo spočijeva! Ker obema kar fino primankuje energije in spanca!

Stunfek ...tole pa res ni fino! Ampak sej bo, ostani pozitivna in bo z malo vse ok!user posted image user posted image user posted image  Tole pa je za sreči in držim pesti, da bo mala čim preje okrevala!

Afnica mala in Coccinela lahko se zmenimo za v sredo! In če vama odgovarja sem takoj za merkator center, ker to poznam kje je in še blizu imam od službe! Tako,da sem lahko že 15 min čez 19 tam! Vama odgovarja?

Se javim še kaj popoldne, zdaj pa malo pospravim, pojem in odpeketam v službo!

Neposredna povezava do sporočila: 3145
6.6.2008 10:07:49   
corti
Naše zdravstvo je res poraz....in to vidiš šele takrat ko se ti res kaj začne dogajat!Mislim, da jih pač rabiš!

Afnica in coccinela...ok...bi bilo v redu 15 čez sedem oz raje 20 čez za sigurno? Kje pa mi je vseeno...samo da se najdemo ;) !

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3146
6.6.2008 10:38:12   
afnica mala
watershine- upam, da ti dajo hitro ta termin za MF. Tisti teden bo itak štala zaradi praznikov. Pa že se je začel čas dopustov.
Moja kontrolna MF bi morala biti pri zdravnici (naj bi imela res ful izkušenj) ,ki jo je na napotnico napisala moja g.  ki pa je naslednji teden na dopustu, tako, da grem k drugi. Konec meseca pričakujem kromosomsko analizo iz tujine in me je kar malo strah koliko časa bo potrebno, da me obvestijo. Redni g. pregled bi morala imeti 8 julija, ampak ni g., tako, da teden dni kasneje.  In tega se moramo naslednja dobra 2 meseca kar navadit.

Corti in coccinella- se mi je zdelo, da bo boljš Mercatorjev center. Torej sreda, 19:20. Recimo, pred drogerijo? Potem pa vidimo, kje je plac.  Trije buški torej.user posted image Mojega ni več za zgrešit.

(odgovor članu watershine)
Neposredna povezava do sporočila: 3147
6.6.2008 11:55:14   
coccinella
corti, afnica mala - Cool se že veselim. V sredo, ob 19:20 pred drogerijo.

Se vidimo

Neposredna povezava do sporočila: 3148
6.6.2008 12:39:16   
corti
Ok...se vidimo v sredo, pred drogrijo! Komaj čakam!

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 3149
6.6.2008 12:46:26   
lena35
Ojla! Sem bila danes v službi glede dopusta .Tk da smo danes dorekle s šefico da grem na dopust z 11.08. in bom lahko prekinila bolniško in uživala do16.09. ko nastopim porodniško user posted image user posted image user posted image ,mi ni nč komplicirala tk da komi čakam da sem ven z bolniške ,ker stanujem čisto blizu službe in je kr smotan ko te kr naprej srečujejo sodelavci.
mejte se lepo v tem smotanem vremenuuser posted image

< Sporočilo je popravil lena35 -- 6.6.2008 12:47:33 >

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 3150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  124 125 [126] 127 128   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?