stunfek
|
lep pozdrav punce! no, ne vem če ste me kaj "pogrešale" ampak dogajalo se je (in se še) mnogo reči - v glavnem slabih. ja, res, je pričakala sem svoja dva, ki sem ju tako težko čakala ampak takrat so se začele težave. ta mala (skoraj 6 letnica) je že prvo noč dobila ful vročine in seveda sem jo naslednji dan peljala k zdravniku, ker sem se želela prepričat, da ni kaj, kar je prinesla s seboj iz indije. no, hemogram je bil "kr neki" in njena splošna zdravnica mi je v roko potisnila napotnico za infekcijsko kliniko in rekla...kar zdele pejte takoj tja. Aha, takoj sem dobila slab občutek, čeprav sem si govorila, da se pač vsi takoj ustrašijo, ko slišijo, da je bila v Indiji. Šle sva na infekcijsko...in so naju sprejeli!! O, šit, ok. Ta malo oblekli v pižamco in sva dobili sobico. Niti pod razno jo nebi tam pustila same in sem seveda bila z njo. S to razliko, da jaz nisem imela postelje ampak en usran lesen otroški stolček, na katerem sem prebedela celo noč :( tudi približno ne morem opisati, kako zatečene noge sem imela naslednji dan in kako zelo zelo me je bolela rit in trtica. V ćivljenju še nisem bila v tako slabem stanju in samo izredno hvaležna sem bila v meni, da me je tako vztrajno in močno brcal - kot bi mi dal vedeti, da naj se sedaj koncentriram na ta malo in da je on lepo zapakiran in bo že preživel, tudi če bom jaz nečloveško utrujena v svojem stanju. Ta malo so tolikokrat špiknili in preiskali in testirali vsako tekočino ali izloček, ki jo telo premore in prišli nismo nikamor! Brez diagnoze. Meni se je pulil in nisem si predstavljala, preživeti še ene noči na mini lesenem stolu. Prosila in rotila sem, naj mi zrihtajo posteljo, ki sem jo bila pripravljena tudi plačati - pa zaradi prostorske in kadrovske stiske to sploh ni bilo mogoče?!? Svašta. A, treba je bilo ostati ponovno čez noč in ta mala se je sprijaznila (čeprav težko), da bo pri njej oči, ker jaz sem bila res totalno out. Po človeško prespani noči sem se vrnila na infekcijsko. Kako se je pasalo spočit - otečene noge so spet postale normale in vse ostalo tudi!!! Vse, kar so iskali so postopoma izločevali - najbolj so se bali malarije (in jo po 4ih krvnih vzorcih izločili). Na koncu so se nagibali ktem, da naj bi imela vnetje sečil, kar pa je ovrgel sanford test, ki ni pokazal prisotnosti bakterij. In smo bili na začetku. Meni se je res že trgalo. Ta mala je živalsko kričala vsakič, ko so ji z roke jemali kri in jokala kot dež in danes, ko so ovrgli še teorijo o vnetju sečil, sem jokala tudi sama. Čisto sem se zlomila (najbrž so bili na delu tudi nosečniški hormoni) in nisem bila več sposobna sestavit dva stavka brez solz. Popoldne so končno naznanili, da zdaj pa vedo, kaj ji je in so pričeli z antibiotikom v žilo. Diagnoza - tifus . ampak, ok, so vsaj ugotovili. Hvala bogu so nama dali "izhod" in sva zdele doma - niso pa naju še odpustili. Voziti se bova morali dnevno (10 dni) na infuzijo antibiotikov v žilo. Tisto cevko ima kar permanentno naštimano na rokici in vse skpaj je zelo okorno...ampak, ok, sva vsaj doma in jaz lahko ležim zraven nje in tako...upam, da bo antibiotik prijel, da so postavili pravilno diagnozo... no, vidite, takle smo imeli. meni se je zdela prava katastrofa. upam, da uspešno prikruzamo do konca zdravljenja in da bo uspešno. na bejbija v bušiju sem v teh dneh popolnoma pozabila in kot sem omenila, me je pošteno brcal, da me je opozarjal, da obstaja. res je bila nenavadna situacija. tko. malo sem se spovedala. leni in lani sem že čestitala za AC. MDO, čestitke še tebi in seveda afnica - super, da je bila MF bp. Vse bo v redu :) Zdaj bom več na netu, ko bova doma. Zjutraj jo moram peljat na antibiotike, pol pa spet v domačo oskrbo. Držite pesti, da se hitro pozdravi v nulo.