|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   driska-zdravnik
12.1.2008 21:56:51   
Udb
OK, sej priznam, da mi je že malo nerodno, ampak vseeno. Sem že z iskalnikom iskala, pa nisem odkrila nič konkretnega. Vprašanje: kdaj iti z otrokom k zdravniku, če ima drisko? Se pravi - od srede driska, pije kar dovolj, je zelo malo, drugače se obnaša normalno, edino zmatran je malo prej. Bruha ne, vročine ni. Edino, ko ga kakat, takrat joka, da ga boli trebušček. Blato je čisto tekoče, smrdi ful, take oker barve. S tem, da ja ta driska 1-2x na dan (ok, sej itak ne je kaj dosti).

Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
12.1.2008 21:59:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: driska-zdravnik
12.1.2008 22:00:30   
Udb
Kolk časa pa trajajo tile virusi? Sranje je to, ker je vikend - do ponedeljka je še tako daleč...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2008 22:01:51   
Marogica
Jaz ponavadi grem kakšen tretji dan, vendar pa sama najprej dam malima medicinsko oglje ali pa linex. Če po treh dneh ni bolje, potem se pa odpravim do zdravnika.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2008 22:03:44   
Udb
Sej v tem je problem - je blo bolje - v sredo je driskal ene 10x. Potem v čet 2x, pa v pet 1x...in potem do sobote (se prav danes) zvečer nič. Se mislila da je že bolje, dugače bi šla danes k naši P.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2008 22:07:36   
pilar28
ja...čajček ne sladkaj, ko ga pije, poiskusite mu dati kakav, vsaj malo toplega, mora biti bolje.Kako vemo, če je dehidriran?zgornji del rokice primemo za kožo, kadar ostane nagrbana, potem pomeni, da nima dovolj tekočine otrok.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2008 22:15:08   
tinatona
Si upam trdit da je Rota virus. Sicer pa če zadovoljivo pije, ni še treba it k zdravniku. Pri nas je treba samo poklicat, pa potem če se stanje poslabša se je treba pridt pokazat, sicer pa ne. Bo samo komu še virus ˝šenkal˝ oz. on kaj drugega pokasiral.

LP Tina

(odgovor članu pilar28)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2008 22:16:19   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: tinatona

Si upam trdit da je Rota virus. Sicer pa če zadovoljivo pije, ni še treba it k zdravniku. Pri nas je treba samo poklicat, pa potem če se stanje poslabša se je treba pridt pokazat, sicer pa ne. Bo samo komu še virus ˝šenkal˝ oz. on kaj drugega pokasiral.

LP Tina

Ja, pa ni pri rota tut vročina pa bruhanje? Sej to ne bi rada - da še kej faše!

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2008 22:25:32   
ajja
Oj!
Pri nas imamo isto težavo. Driska nekje od torka, ampak samo 1-2x na dan, danes pa je bilo enih 7x. Blato oker pa ful smrdi. Sicer pa čisto nobenih drugih težav razen rdeče ritke. Je, pije, divja,... Sem pa bila včeraj pri zdravniku, ker je imel sistematskega, povedala za težavo in je naša zdravnica rekla, da ker ni drugih znakov, ni to nič takega, baje bi lahko bila rahla reakcija na spremembo, ker je začel hoditi v vrtec.user posted image  V glavnem odločila sem se, da če jutri ne boljše, greva k dežurnemu.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2008 22:29:18   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: ajja

, da ker ni drugih znakov, ni to nič takega, baje bi lahko bila rahla reakcija na spremembo, ker je začel hoditi v vrtec.user posted image  V glavnem odločila sem se, da če jutri ne boljše, greva k dežurnemu.
A spremeba da bi tko vplivala?? No pri nas jih ni.

(odgovor članu ajja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2008 22:38:50   
ajja
IZVIRNO SPOROČILO: Udb

A spremeba da bi tko vplivala?? No pri nas jih ni.

Ma, ne vem. Včeraj se mi je zdelo še smiselno, ker je driskal 1x na dan, danes pa že malo dvomim, da bi bila res kriva samo sprememba.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2008 23:17:46   
daisy
Po izkušnji, ki smo jo imeli ta teden s 3 letnikom, bi šla že 1. dan k zdravniku. In sicer:
1. dan - v torek je kakšne 10x bruhal + 10x driska, vročina samo 37 in še to šele popoldan, cel dan je bil dobro razpoožen, in zadovoljivo pil .
2. dan - v sredo niveč driskal (sem mislila da mu gre na bolje, pa zdaj vem, da ni imel več kaj), bruhal le 2x, pil in vročina do 39 stopinj C in  nerazpoložen, brez energije. Popoldan smo le šli k pediatru, mali je bil čist dehidriran, dobili smo napotnico in direktno na infekcijsko na infuzijouser posted image  za dva dni in 2 noči. Bogi oči pa ves čas na lesenem stolu zraven sedel, spal... DIAGNOZA: rotavirus.
No danes smo vsi doma, počasi se spravljamo k sebi. Mali še vedno driska, zdaj je začel tudi jesti in piti, vročine ni več....skratka gra na bolje. Zdaj je pa očija zvilo!!

V glavnem hotla sem rečt, če bi vedla da bo tako hitro dehidriral bi ga že 1. dan peljala k zdravniku, kljub temu, da mi je sestra po tel. svetovala da naj bomo kar še doma.... Prej ko ugotovijo za kaj gre in prej ko se začne zdravljenje oz. nadomeščanje tekočin, prej se tudi naši srčki opomorejo in pozdravijo.

Srečno!!

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.1.2008 14:37:32   
tinatona
Ja seveda je treba bit pri bruhanju še bolj pazljiv. Ampak dokler ima otrok samo drisko in dokler normalno pije se ni za bat dehidracije. Ne ni nujno da ima otrok tudi vročino pri Rota virusu, Naš je imel samo drisko...

LP Tina

(odgovor članu daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2008 10:08:28   
Pobalami
Dokler  driska ni huda, otrok dobro pije in je živahen ni treba k zdravniku. V kolikor se slabo počuti pa kar. problem je predvsem bruhanje, ker otrok lahko hitro dehidrira. Pri teh viruzah se je bati samo dehidracije.

Pije naj tekočino, je normalno-kolikor lahko, daj mu linex. Jaz mojemu dajem še aktimel in borovničev čaj.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Lubenička

Tristan ali Arian?

Tristan (64%)

Arian (36%)

Število vseh glasov: 397

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!