Spanje leto dni starega otroka! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


kamy -> Spanje leto dni starega otroka! (12.1.2008 20:03:17)

Punce pomoč nujno!!!!!! Jaz sem obupala, ker moja 11,5 M [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] noče pa noče zvečer zaspati! Joka tako močno, da jo kar histerija popada. Vem, da jo nič ne fali in da je sita, žejna ni, ...... Kaj hudiča jo daje? ne vem kaj naj oz. kje naj se lotim knjiga SPI DETE SPI MI NI POMAGALA lotila sem se po postopku pa nič! Če sem zraven nje nekako gre samo korakl od postelje že tuli ko nora. Ne morem je navaditi, da bom hodila z njo spat v mojo posteljo, ker do sedaj je vedno zvečer lepo zaspala brez problema!!

Prosim  za nasvete in ne me obtoževat, da nisem  dovolj ljubeča, ker sem jih že včeraj poslušala od tasta in tašče pa mi je ful hudo, ker jaz je res ne bi rada razvadila, da bi jo morali sedaj ko je stara že skoraj eno leto, da bi jo nosili po rokah.

LP,K 




shooo -> RE: Spanje leto dni starega otroka! (12.1.2008 20:32:45)

mogoče te pa trenutno rabi da zaspi ob tebi.
ne vem, naša je tako zaspala do pred dvemi meseci-sedaj bo stara 2l.je pa praktično čez noč (dve, tri) začela ostajat sama in budna v postelji potem ko sva prebrali pravljice, odpeli pesmice, poljubčkali lička...
upam da je to pri vas faza in da mine. vsekakor bi pa bila z njo če jo to pomirja..

lp




Naja30 -> RE: Spanje leto dni starega otroka! (12.1.2008 20:49:06)

Sem ravno včeraj imela podobno vprašanje.
Poglej, naša ne more zaspat zvečer, če je nekdo ob njej, no če sem jaz, z drugimi lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Verjetno čuti, da me lahko okol prnaša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] No in ko grem stran, se začne dret. Dere se cca 20 sekund, potem pa utihne. To ni jok, ampak dretje. preizkušanje, do kam lahko gre. Ker se ne vrnem, odneha in po cca 15 minutah premetavanja in pogovarjanja v posteljici sama zaspi.
Probaj jo malo pustit. Ne mislim, da jo pusti da joka dokler ne zaspi, nisem pristaš tega. Samo toliko, da vidiš, kako bo če te ne bo nazaj. Po 1-2 minutah se pa vrni, če ne bo nehala jokat.

Zgleda, da je 1 leto prelomnica pri spanju, ker naša je tud začela štrajkat pri 1 letu.




Jenny Anny -> RE: Spanje leto dni starega otroka! (12.1.2008 22:16:13)

Poskusi res kot ti je svetovala Naja3. Mogoče gre res za kako prelomnico.

Ali pa se je mogoče kaj prestrašila in se sedaj boji teme ali pa se mogoče boji biti sama, v tem primeru pa je jaz ne bi puščala same. Otrok se le naj počuti varno (oa tašča in tast gor al pa dol).




Stran: [1]