Anonimen -> kolk ste same z otroci? (12.1.2008 9:52:29)
|
Zanima me kolk ste same z otroci?! Veliko jih poznam, da so mamice same z otroci po cele dneve...al očkoti delajo, so na pijačkah al kakih aktivnostih...tako kot čez teden tako čez vikend. Pridejo domov jest ter spat, vse ostalo pa je na mamicah. OK..je razumljivo zaradi sllužbe...pač njihov delovnik, kaka hitra pijačka...ampak ne vsak dan in pol razumljivo domov k družini. Ne vem no, al sem samo jaz tako intolerantna ali je preveč takih mamic okoli mene, ki jim to ugaja, da so cele dneve same z otroci in vsa skrb pade na njih. Ma madona če se dva odločta za otroka pa bosa ja oba poskrbela zanj al ne. Da ne bom pisala sam o drugih..bom raje kar svoj primer vzela. No pri je to do zdaj potekalo tako: Vzet v obzir to, da sem trenutno še v porodniški. Partner ima službo vsak delovnik od 13.30h do 23.30, vsi vikendi so prosti. Pijačke s kolegi ,kar je nekje 1-3 krat na teden opravi kar med svojo službo, mu to vmes včasih dopušča. Športne aktivnosti, so po rojstvu sinčka sedaj le enkrat na teden v nedeljo zjutraj(ampak gremo vse mamice z otročki ponavadi zravn in ta čas preživimo v telovadnici zravn z čvekom in igro z malčki.) Pomeni, da smo skupaj od jutra do 13h, ter čez ves vikend, ko je tel ugašen, da ne motijo njegove stranke. Mi tak delovnik v začetku niti malo ni ugajal, ampak sem se privadla...je to njegovo služba, ki prinaša denar za vso družino. Po končani porodniški se boma tud vredu uskladila, ker je moja služba od 7h-14h, tisto urco bo pa tamala kar pri dediju pa babici počakala. A se vam zdi da sem preveliki zmaj od ženske, če pričakujem, da če sma se že odoločila za otroka tudi tega vzgajama in skrbima zanj skupaj kar se le da. In ne toleriram nikakršnega odvečnega letanja okol, pijač izven delovnega časa(no so tud izjeme), ter kakršnih drugih stvari zaradi katerih bi imel za naju z otrokom manj časa. Včasih mi katera od teh znank, ki so skoraj noč in dan same z otrokom reče, kak sem stroga, da sem pravi zmaj, in podobno...drugič spet..uh kak sem lahko srečna, da se jemlje tolk časa za naju z tamalim. Da njihov pa pride ponavadi sam domov na kosilo in ponavadi šiba naprej..in bog pomagaj če kosilo ni pripravljeno...mah pa ded...ga s ponvijo po glavi čoknem v tistem trenutku, ko stopi v kuhno pa vpraša po kosilu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Uh kako klobaso sem zaj natipkala...upam, da se bo sploh keri dalo brat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A sem res čist intolerantna do dedcev in sem pravi zmaj?!? Kaj pravte ve?!
|
|
|
|