gapimasa -> zadrževanje blata (11.1.2008 23:37:32)
|
Pozdravljeni! Imamo zelo velik problem in bila bi zelo vesela, če mi lahko kdo kaj svetuje. Imamo triletnika (okt. star 3 leta), ki že od 2. leta vedno zadržuje blato. Cel teden ga sploh nič ne tišči ali mogoče enkrat, zadrži in je živahen naprej. Po enem tednu pa mu je kake tri dni taka sila, saj ne more več, ampak kljub temu na vse pretege zadržuje, zraven joka, se ves trese. Tišči ga vsako minuto. Sam doživlja grozoto in bolečino in mi z njim. Ne znamu pa mu pomagat. Po nekje treh dneh končno kaka. In potem spet kak teden mir, in spet isto. Bili smo pri zdravniku, ki nam pravi da je več takih problemov in da če potem vseeno kaka, potem ni nič narobe, da je to le psihični problem, in da bo kaj kmalu spoznal da mora malo potisnit in sprostit mišico. Pri psihologu so nam prvič rekli enako in da ga naj čimbolj pustimo oz ne vznemirjamo s tem in da bo prav kmalu spoznal kaj mora narediti. Drugi pregled imamo 23. jan. Res je da je imel preden se je to začelo zelo trdo blato in ga je bolelo in si je verjetno to zapomnil. Sedaj pa ful pazimo na prehrano in blato sploh ni tako trdo. Poiskusili smo z svečkami, ampak je enako naprej, isto z odvajalnim čajem. Le še bolj ga vse boli in še bolj zadržuje. V vrtec trenutno ne hodi, ker je doma z mamico in novorojenčkom. In še vedno mu moramo dajati plenico ko kaka, in potem spet rabimo kak dan, dva da gre lulat v kahlico. Najraje je pa v plenici. Prosim, če je imel kdo enake težave, naj mi svetuje kako naj rešimo našega sončka takega trpljenja. Obupana mamica!
|
|
|
|