popokani šivi (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu

Sporočilo

lojzika -> popokani šivi (11.1.2008 21:28:36)

Če ti po porodu počijo vsi šivi? Ali jih ponovno zašijejo?

Verjetno ostane večja brazgotina če ne zašijejo ponono. Kako dolgo se potem to celi?

So kateri popokali?

pilar28 -> RE: popokani šivi (11.1.2008 21:40:47)

Lojzika, misliš carski rez- takoj nazaj, ti lasersko popravijo.
Spodaj pa se samo zaceli-baje.

lojzika -> RE: popokani šivi (11.1.2008 21:41:31)

Spodaj, spodaj ne CR sem čudno napisala.

Seven* -> RE: popokani šivi (11.1.2008 21:42:01)

Meni. Ne čisto, ampak delno. Zunanji samo. Mi je moj pudral z Bivacinom in se je zacelilo. Grozno me je bolelo.

lojzika -> RE: popokani šivi (11.1.2008 22:21:55)

A to ta drugič? Ali že po prvem porodu?

Kako dolgo se je pa celilo?

lelaval -> RE: popokani šivi (11.1.2008 23:12:44)

Meni jih je tudi par. Ne, ne zašijejo jih, kolikor je meni znano. Nazaj pa nisem hodila.

šnucika -> RE: popokani šivi (14.1.2008 9:24:18)

Meni sicer niso počili, je pa en šiv lezel narazen in je zijala prava luknja, ki se je tudi gnojila.
Po nasvetu patronažne sem z Bivacinom špricala, pa je bilo hitro zaceljeno.

Polonca s piko -> RE: popokani šivi (18.1.2008 16:34:16)

Potem ko so me 12 dni bolel za znoret... mami (je patronažna po poklicu) je rekla, da ni nč videt, da je čudno da me tolk boli (jedla sm pa ketonale in lekadole, pa sem se še ob večerih jokala), so se po 12 dneh razgradil in so se mi eni 4 odprli - ampak ne po rani, temveč prov po tistem kot je bla nitka. I vseh mi je začel tečt gnoj - bolel me je zato tolk, ker se je spod gnojil. Ko so se enkrat odprl, so pa kljub temu, da so zgledal precej grš, bistveno manj bolel.
Sem pa slišala za eno, k ji je nekaj šivov pospustil, da se ji je prav luknja naredila in je morala it šivat nazaj.
Čimanj komplikacij glede tega!

LP

tejči77 -> RE: popokani šivi (8.2.2008 22:00:34)

men so v bolnici tretji dan vsi šivi šli narazen. Potem sem pa v bolnici čakala pet dni na ponovno šivanje pod narkozo. Je pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] bolelo, ko sem se zbudila in še kakšen teden. Da je bolečina čist izginila sem pa čakala 4 mesece.
Tako da šive zašijejo nazaj. Brazgotina pa po sedmih mesecih ni več tako debela kot na začetku. Da se razumemo, ne govorim o CR.
Glede bivacina, spodaj se ne sme uporabljat, samo hladna voda za spiranje šivov.

mižek -> RE: popokani šivi (9.2.2008 14:18:36)

meni niso, so pa moji sestri in ji je patronažna samo zalepila, pol pa si je morala z bivacinom špricat. verjetno ni bilo tak hudo da bi ji bilo potrebno ponovno šivat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Teya*D. -> RE: popokani šivi (9.2.2008 17:27:42)

Jaz pa sem dobila pozneje še vnetje, ko so bili šivi še tako malo občutljivi in seveda so se tudi ti nadražili, da sem se prestrašila malo da se mi bodo odprli. Kri mi je tekla malo ampak sem s kamilico spirala in redno sušila rano tako da se je potem zacelilo in je vredu. Rečem pa lahko, da me ob slabem vremenu še vedno kdaj trga po šivih.

Stran: [1]