saving -> RE: ribe (14.1.2008 0:33:43)
|
Mi veliko jemo ribe in tudi moji trije pamži jih kar radi jedo... Riba je najboljše meso za dojenčka, če je sveža in "nežno" pripravljena. Torej odpade cvretje, važi pa kuhanje, poširanje, pečenje v pečici ali v teflonki, pečenje v foliji. Ribo za dojenčka malo bolj termično obdelam kot zase (jaz imam raje bolj surovo). Ribe za dojenčka nikoli ne pomokam, ampak samo rahlo solim. Začimb ne dam direktno na meso, samo v trebušno votlino. Ponavadi ne jemljem filetov - ribo moraš v ribarnici videti in povohati. Pange pri nas uvažajo iz južne Azije, kar pomeni, da so stare kakih 10-14 dni, preden pridejo na mizo. Ne mislim sedaj, da so pokvarjene - ampak imam več užitka s kako jadransko ribo, ker je bolj frišna. Izjema je losos ali tuna - v ribarnici izvohaj, kdaj dobijo pošiljko, pojamraj, da je za dojenčka in da mora biti absolutno sveže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ta taktika vedno delujo, bodo uno od torka že komu drugemu prodali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Vedno raje vzamem eno večjo ribo, kot več majhnih. Večjo ribo se zlahka očisti kosti in imaš velike in lepe kose brez kosti. Dojenčku dam hrbtni del (ekvivalent "ribice" pri svinji) - ta je pri večini belih rib popolnoma brez kosti, lahko se loči (je podolgovat in sam "pade ven", ko daš stran hrbtno plavut) in se ga da zlahka "nacufati" v mikromajhne delce. Za dojenčke odsvetujejo morske sadeže, sem pa jaz starejšima futral škampe od enega leta naprej in ni bilo nič narobe. Školjke pa pomoje res niso OK.
|
|
|
|