Janeja -> RE: krvavitev 30 tednov (11.1.2008 21:47:19)
|
Anay, verjamem, da je bil tole šok zate ampak glede na to, da se je krvavitev ustavila imaš sigurno veliko možnosti, da s tvojo pikico v trebuščku zdržita še nekaj tednov. Seveda pa moraš počivat! Sedaj naj ti ne bo važno nič drugega kot tvoj otroček, ki raste v tebi. Otrok pri 30 tednih ima že kar lepe možnosti za preživetje brez posledic prehitrega rojstva. Definitivno pa ima dosti boljše par tednov kasneje. Poznam kar nekaj mamic, ki so rodile v 34. - 35. tednu in so porodnišnico z zdravim otročkom zapustile že 10 - 14 dni po porodu. Po 37 tednu pa otrok itak ni več nedonošenček in je popolnoma razvit in pripravljen za samostojno življenje. Vem, da ti je težko ko razmišljaš o tem, da boš še npr. dva meseca ležala v bolnici, doma pa te čaka tvoj prvi razgrajač. Ampak verjemi mi, da ti bo dosti lažje tako, kot pa da rodiš in si v bolnici ob inkubatorju in nemočno gledaš svojega otročka, ki za življenje potrebuje še ogromno zdravniške pomoči, ... Jaz sem rodila v 24t in vem kako je to. Zdrži, počivaj in predvsem misli pozitivno Verjemi, da vama bo uspelo še par tednov počivat skupaj, potem pa bosta po porodu lepo odšla domov, ne pa na oddelek intenzivne. Drižm pesti!
|
|
|
|