Natali07 -> RE: napihnjen trebušček (13.1.2008 20:52:39)
|
Gina moj malček je bil ravno star eno leto. Ima potrjeno alergijo na jajce in krompir. Mleko je minilo in smo ga pred enim mesecem začeli uvakjat (oz. jogurte in skuto- samega mleka še ne). Alergijo ima od rojstva. Seveda ugotavljam še cel kup druge alergene hrane: purana, polento.... ne bom naševala. Uživa zelenjavo, sadnje (seveda le izbrano) in meso( goveje, zajčka, piščančje), ter riž in domač kruh. Tu nastopijo največje težave. Do sedaj sem mu uspela uvesti le riž, domač kruh iz pšenice in tesenine brez jajc. Po ostalih stvareh mi bruha ali je pikast - po polenti če zaužije samo eno žličko bruha cel dan - po proseni kaši bruha - po ovsenih kosmičih bruha - trd trebušček - ješpren - rata pikast Ker mi je po polenti in kaši bruhal, je zdravnica alergologinja pri 10 mesecu svetovala naj mu uvedem pšenico - domač kruh. Po domačem kruhu in tudi po testeninah nima težav. Tako, da ne vem kaj je vzrok, da nobene druge žitarice ne prebavlja. Upam, da ni gluten, ker pšenico je in se je sedaj začel tudi malo bolj rediti kot do 10 meseca, ko je živel izključno od sadja, zelenjave in mojega mleka. Ne vem mogoče škrob, ker ima alergijo na krompir in polento - koruzo???
|
|
|
|