emaa -> RE: Dodatek za nego (3.2.2008 19:43:12)
|
Sisy Za avto ti cestnino povrnejo za bencinarja do 1,8, dizla 2.0, če je avtomatik. Za dopust velja tale člen, drugi odstavek, dopust pripada obema, odobrit ti ga morajo na podlagi odločbe. 159. člen (trajanje letnega dopusta) (1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega delavca. (2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta. (3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti. Ta večjo olajšavo A5, lahko uveljavljaš šele od dneva veljavnosti odločbe o dodatku za nego, če ti bodo odobrili šele od letos, bosta lahko uveljavljala naslednje leto. Ker moraš prvo leto odločbo priložiti. In ja če med letom nista uveljavljala otroka, je pač treba do konca januarja oddati obrazec, da ga uveljavljata. To velja za vse vrste olajšav za družinske člane. Glede podaljšanja porodniške ne vem, jaz še čakam na odgovor in upam, da mi podaljšajo, ker vrtca in varstva nimam, hodita še ne, vrtec pa lahko najbolj zgodaj dobim julija, za privat varstvo pri dvojčkih nimam denarja. Baje, da vsaj za Davida bi mi mogli, ne glede da hodim z obema na FTH 1x na teden.
|
|
|
|