Gina -> RE: ločitev-sem čisto na podnu (11.1.2008 18:26:41)
|
Meta, razumem te, dala sem to skozi, vendar.... problem imaš ta hip zaradi sebe, ne zaradi njega, pa če se še toliko čudno sliši. Ti si ne daš dihati, spati, trezno razmišljati. Zastaviti moraš iz druge strani, če želiš biti srečna. Prva stvar je, da je svet narejen tako, da nič, ampak čisto nič ni večno, da se vse spreminja, zato je prva stvar, prvo pravilo na zemlji, da se ne smemo na nič tako zelo navezati, da bi zahtevali, da tisto imamo. Ti pa zahtevaš moža, točno tega, konkretnega, ki te ne mara dovolj. Prav je da uživaš v stvareh, ko jih lahko, uživaj trenutek, prav je, da ljubiš, prav je, da se imaš fajn, ni pa prav, da si karkoli lastiš. Dokler si nekaj lastiš, imaš problem. Ti ga imaš iz tega razloga. Druga stvar, ki je ne razumem. Zakaj se tepeš za ljubezen nekoga, ki te ne ljubi več? Zakaj na silo zahtevaš nekaj, česar ta hip ni? Kaj nisi vredna nekaj več kot to? Si ne zaslužiš nekoga, ki te bo ta hip ljubil in spoštoval? Ni boljše sicer biti brez njega? OK, razumem, da ti je dajal reči, ki so ti bile pomembne in razumem, da ti ni fajn, da si jih zgubila, to vse razumem, vendar on ti teh reči že nekaj časa ni dajal, nudil, ti pa na silo zahtevaš, da se čas obrne nazaj, da je on tak, kot pred leti....to ne gre. Živiš v tem hipu, sprejmi, da njega z uslugami vred ni več. Je pa nekje na vidiku nekdo drug, ki bo ravno tako ok, samo ti tega ne vidiš, ker gledaš nazaj. nazaj ni več. prečrtaj, zbriši. Glej naprej. Tretja stvar. Zakaj misliš, da bo otrokom zanič, če boš ločena? Kr neki. Žališ vse otroke ločenih staršev, ki živijo ok, ki znajo uskladit vse skupaj. Saj življenje otrok ni odvisno od tega, ali so starši poročeni, živijo skupaj ali ne. To je neka iluzija, prav trapasta v tvoji glavi. Tudi nimajo otroci ves čas kufrov. Otroci imajo lahko dve krasni, urejeni družini, se pravi še eno dozo ljubezni več, kot sicer. ČE! so straši dovolj zreli, da lahko otrokom to nudijo. Četrta stvar, življenje ni potica. Vsak ima svojo dozo reči na glavi, vsk malo drugo, ampak krivice so kar naprej v življenju, eni doživijo take, drugi drugačne. J... ga. Tako je. Sprejmi krivice, sprejmi smolo, napravi si iz nje mast za rane. Obrni jo v svoj prid. Mogoče je pa ločitev najboljša stvar, ki se ti je v življenju zgodila, čeprav danes tega še ne veš. Pri meni je bila ločitev dobra stvar. Mogoče se boš začela ukvarjati s sabo, ugotovila, kaj vse se skriva v tebi, se začela zanašat nase, pojma nimam kaj boš ugotovila. Vsekakor pa je najslabša stvar gledat nazaj. Glej naprej. On te ne mara. Pač te ne mara. Kaj moreš. To ne pove nič o tebi, zgolj o njegovem okusu. In kaj potem? Ti moraš imeti nekoga, ki mu boš po okusu in tudi on tebi. in verjemi mi, če ti nisi po njegovem okusu, bi slej ko prej bila tudi ti ob njem nesrečna. Ker ljubezen je daj dam. in če ti opn ne bi dajal tistega, kar rabiš, bi ti še kar zahtevala od njega, naj bo tak, kot prej, on pa ni več tak kot prej, ti ne bi mogel ničesar dajati, bi ga imela ti slej ko prej dovolj v takem odnosu. Torej je pošteno, da je šel. Sprejmi dejstvo. Šel je, ni konec sveta. Začni živeti zase in za otroke.Uživaj v tem. vse je v glavi.
|
|
|
|