Bučke - prvič (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

MiRaNi -> Bučke - prvič (11.1.2008 11:58:01)

Kako ste prvič pripravile vašim malčkom bučke? Same ali ste kaj dodale? Olupljene? Skuhane? Prepražene?

bodoča -> RE: Bučke - prvič (11.1.2008 12:34:24)

Jaz sem mu ravno predvčerajšnjim prvič dala bučke. Je zmazal svojo porcijo kot za šalo.

Sem jih pa olupljene in narezane na kocke skuhala, čisto, čisto malo posolila, uporabila malo vode v kateri so se bučke kuhale in dodala sem še malenkost adaptiranega mleka. To sem zmikasala s paličnim mešalnikom in konec.

Seveda pa sem jih zopet skuhala preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ne znam kuhati takih "mišjih" porcij.

Hans -> RE: Bučke - prvič (11.1.2008 12:35:14)

Jaz sem jih dušila in zraven skuhala malo krompirčka.

alesha -> RE: Bučke - prvič (11.1.2008 12:39:41)

Jaz sem jih privič tudi skuhala v vodi (brez soli), potem sem dodala malo adaptiranega mleka, rižolinota in vse to skupaj zmiksala s paličnim mešalnikom.

Anonimen -> RE: Bučke - prvič (11.1.2008 13:53:30)

Bodoča
Jaz sem mu ravno predvčerajšnjim prvič dala bučke. Je zmazal svojo porcijo kot za šalo.

Sem jih pa olupljene in narezane na kocke skuhala, čisto, čisto malo posolila, uporabila malo vode v kateri so se bučke kuhale in dodala sem še malenkost adaptiranega mleka. To sem zmikasala s paličnim mešalnikom in konec.

jaz sem naredila ravno tako sam da sem prvič ko sem mu jih dala dala brez soli in je bilo to bljak. Drugič sem mu pa bučke malo posolila  potem pa je bilo  mljask.
Jaz mu ne dajem adaptiranega mleka ampak si iztisnem ven svoje mleko.

barby26 -> RE: Bučke - prvič (11.1.2008 21:27:49)

oj.Moj je star 6 mes,pa sem mu jih dala v zelenjavno juhico.Sem dala v vodo malancane,cvetačo,brokoli,korenček,bučke,seveda vse to narezano na koščke,malo soljeno,pa od jušne kocke sem malo postrgala,tolk da je vsaj malo okusa.Posebej sem skuhala nudelce,pa jih potem dodala,potem pa vse skupaj spasirala,da je blo gosteje,pa morem rečt da je pojedu full,pa mi do takrat sploh ni jedu zelenjave.Bučke pa posebej tud noče.Poskusi  še ti v juhici,je boljši okus.Lp barby

jaša2 -> RE: Bučke - prvič (12.1.2008 11:00:33)

jaz sem moji na začetku pripravljala bučke v kombinaciji z banano, da se je počasi navadla na okus, ker ni hotela jest same zelenjave in sem jo morala pačpostopoma navajat. bučk nisem olupla, samo sem jih narezalana kocke,skuhalavvodi inzmiksalaspaličnim mešalnikom. banano pa sem z vilčko fajn pretlačla in potem zmešala z bučkami. pa je šlo fajn po grlu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

jessy@ -> RE: Bučke - prvič (12.1.2008 11:09:13)

Jaz sem ji na začetku dala najprej olupljene bučke, ki sem jih skuhala na pari, pa mal krompirja in adaptiranega mleka. Potem pa sem ji bučke skuhala, za prilogo pa dodala pire krompir, polento,...
lp

Stran: [1]