Dajte mi svetovat prosim (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

PIAF -> Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 10:47:11)

Kaj bi ve naredile?

Moj sin je star 3,5 leta in odkar se je rodaila sestrica (4,5 meseca), imamo velike težave s spanjem, prej pa jih res nikoli nismo imeli. Prej smo ga dali v njegovo posteljo v sobici in prebrali pravljico, rekli lahko noč in je ob lučki in radiju zaspal. zdaj se dere, dokler ni nekdo od naju v sobi dokler ne zaspi. To pa še sploh ni problem. To je še najmanj. Potem se zbudi čez 2 uri in hoče k nama v posteljo. Ni šans, da ga zadržim tam. dere se do onemoglosti! že ko se zbudi, s ezbudi v joku in se dere, in ne neha, da vsak dan zbudi svojo spečo sestrico, ker imamo malo stanovanje in se vse sliši v drugo sobo. Jaz sem že čisto na koncu! Z živci- enostavno ne prenesem več tega drenja. Pa še potem traja najmanj pol ure, da spet tamalo potolažim, da zaspi.
No in ko se začne dret: mamiii, grem v njegovo sobo in ga odpeljem k nama. Včerj sem mu rekla, zakaj se mora dret?! pa reče, ker bi rad spal pri nama. Pa saj gre spat vsak dan potem k nama, a on se še vedno dere. Za znoret!
Tako spimo vsi 4 na 12 m2, stanovanje pa je 60 m2.
Vedno sem bila ful proti, da spijo otroci s starši v isti postelji in nisem tega nikoli prakticirala in zato tudi nisem tega navajena. Sploh se ne naspim, če mi uspe za 1-2 uri na noč zaspati, je to luksuz. tamala se mi doji na 2-3 ure ponoči, mali me brca, noge mi daje na obraz itd. Možu se tudi že meša. Da ne govorim o sosedih, ki morajo vsako večer (ob 23.00) poslušat drenje našega starejšega, takoj zatem pa se začne dreti še mlajša...

Nimam več rešitve, kaj naj naredim. Kaj bo zdaj to trajalo do šole ali kaj?

obupana!

u04111976 -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 10:54:29)

Mogoče bi moža za nekaj časa preselila na spanje k starejšemu, ko bo tamala spala celo noč, pol pa otroka skupaj, pa moža nazaj. Mi imamo razliko 15 mesecev in smo tako rešili problem. Dobro leto pač nisma spala skupaj, smo bili pa vsi naspani in midve sva se v miru dojile, kar dolgo časa ponoči na dve uri.

OliveOyl -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 10:55:45)

Kot,da bi jaz pisala.Naš je star 3,3 leta,tamala bo zdaj 1 leto.Na začetku brez problema,pol se
je začelo dretje ponoči,
o.k,saj ga bo minilo...pa dan,dva...
na srečo spita vsak v svoji sobi.Ponoči je začel hoditi k nama,bolele so ga noge,trebušček...
Ker to ni več vžgalo,je začel izsiljevati z bruhanjem.Bruhal je tam nekje na 14 dni,pa samo ponoči-zjutraj pa kot da ni bilo nič.Groza ti rečem.
Zdaj sta oba v vrtcu,ljubosumnost popušča.Bolečine so izginile,prav tako bruhanje.
Ponoči občesno še kriči,sam zdaj je milina proti prej.Upam,da čimprej mine tudi pri vas.
aja,pa vedno ko je sitnaril in nagajal,sem ga stisnila k sebi,čeprav bi ga raje nasekala po riti.

piščanc -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 11:08:32)

preden se začne dret ga daj v svojo posteljo ali naj k njemu gre spat mož. pride obdobje in tudi mine. če je pa razumljiv, mu pa lakho dopoveš, da naj sam pride k tebi ali določita dneve (npr. ankrat na teden) ko lahko spi pri tebi. ali pa preselite skupno spalnico v eno sobo.

aluš -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 11:13:53)

Ja zgleda je mal z zamudo pokapiral, da dojenček je pri vama, on mora pa revež [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley18.gif[/image] v svoji sobi spat.

Mi teh probelmov nismo imeli, ker imam 6 let razlike in je lepo kapiral. Sicer pa ne vem, jaz bi najbrž moža poslala k njemu spat, tako kot je napisala že ena zgoraj. Samo ne bi to uvedla kot prakso, ampak po potrebi. Ker če ga naseliš v svojo posteljo (tako kot imate zdaj), res ne more nobeden spat. Prvič je dren, pa še en drugega motite. Če je seveda mož dober, če ni tako, da hoče samo mami. To je pri nas pri tamalmu. Vedno mami, mož je dober samo kadar mene ni.

lelaval -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 11:38:13)

Poskusi tako, da zaspi pri vama, pa ga potem nesita v njegovo sobo - seveda, če se ne bo zbudil. Če pa se ob prenašanju (ali pa kasneje) zbudi, pa mu poskušajta razložit, da tudi sestrico, ko zaspi, data v njeno posteljico, ker v vajini ni dovolj prostora za vse. Jutra ob vikendih (seveda, če ne gresta zjutraj v službo), pa naj bodo rezervirani za cartanje vseh 4 v vajini postelji.

taška30 -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 11:39:05)

Jaz pa sem mnenja, da mali izsiljuje in to fejst. Verjetno ga res daje ljubosumje, ampak zdaj ste pač štirje in to bo moral sprejet slej ko prej. 3,5 ni več tako mala starost, da ne bi razumel stvari.
Če se mu čez dan in pred spanjem dovolj posvečate in ga crkljate, ne rabiš imet slabe vesti.
Torej, jaz bi ubrala hard varianto.

IZVIRNO SPOROČILO: PIAF

zdaj se dere, dokler ni nekdo od naju v sobi dokler ne zaspi.

Seveda se dere, ker točno ve, da če se bo dovolj dolgo drl, bo eden od vaju prišel k njemu. 2-3 dni naj se dere zaman, četrti dan se najbrž ne bo več, ker bo vedel, da iz te moke ne bo kruha. Seveda če je prehudo, greš k njemu, mu poveš, da je treba spat (z bolj strogim glasom), ga polubčkaš in greš.

No in ko se začne dret: mamiii, grem v njegovo sobo in ga odpeljem k nama. Včerj sem mu rekla, zakaj se mora dret?! pa reče, ker bi rad spal pri nama. Pa saj gre spat vsak dan potem k nama, a on se še vedno dere.

Glede tega, bi pa postavila ultimat (že pred spanjem, pa ponoči mu še 1x poveš): če bo tiho, lahko spi pri vama, če se bo drl, bo šel v svojo posteljo, ker vaju bolijo ušesa. In točno tako bi naredila. 20x če je treba.

Glej, itak se dere, itak si neprespana, pač reskiraš še par noči za to. Če ti tole pije zadnje atome moči, moraš nekaj narediti. Že zaradi tamale, da si naslednji dan kolikortoliko spočita.

No, jaz bi tako naredila.

Anonimen -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 11:43:08)

IZVIRNO SPOROČILO: u04111976

Mogoče bi moža za nekaj časa preselila na spanje k starejšemu, ko bo tamala spala celo noč, pol pa otroka skupaj, pa moža nazaj.

Jaz sme tudi najprej na to pomislila. Boste vsaj spali. Jaz jih kar nekaj poznam, ki to prakticirajo. Vsak spi z enim otrokom.

bebe&jaz -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 12:35:40)

Poskusite ta starejšemu kakšno uro dan dan posvetiti zares pozornost SAMO NJEMU, če se da, naj dojenčico popazi kakšna babi - igraj se z njim njegove najljubše reči, rišita, se pogovarjajta... Skoraj zagotovo želi pozornost zase - prej novim članom družine je imel vso pozornost tega sveta, zdaj pa naenkrat...

Pikca -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 12:50:49)

IZVIRNO SPOROČILO: u04111976

Mogoče bi moža za nekaj časa preselila na spanje k starejšemu, ko bo tamala spala celo noč, pol pa otroka skupaj, pa moža nazaj.

Jaz sme tudi najprej na to pomislila. Boste vsaj spali. Jaz jih kar nekaj poznam, ki to prakticirajo. Vsak spi z enim otrokom.

to je po mojem še najboljša (začasna) rešitev (jaz nisem za hard variante). no, pri nas oči ni dober ponoči, zato jaz s tamalima spim na zakonski postelji, mož pa v dnevni... letos - verjetno enkrat poleti (marca se mi izteče porodniška) - pa nameravamo izvesti selitev obeh otrok v otroške postelje (ta velka bo dobila novo).

Anonimen -> RE: Dajte mi svetovat prosim (11.1.2008 13:29:01)

Jaz ti ne znam svetovat. Smo v podobnem zosu. Midva sva kapitulirala. Tamala prej nikoli ni hotla spat pri nama, tud ko sva se hotla kaj pocrkljat ali zjutraj dlje pospat, da bi ona še pri nama malo spala. Ni šans. Odkar imamo tamalega, je kot bi odrezal. Samo še pri nama spat, če ji nisva ugodila, je bilo dretje, da smo bili vsi pokonci skoraj cele noči in sva bila na koncu tako izmozgana, da sva popustila. Zdaj smo že tako daleč, da jaz spim v njeni pojstli 160x70, samo da se naspim, ker me je noro brcala in sem bila zbrcana in neprespana vsako jutro. Ne vem še, kdaj in kako bova začela disciplino uvajat, ker nama paše, da se po dolgem času končno vsaj malo naspiva.

Stran: [1]