Carski rez v Celju? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Alina -> Carski rez v Celju? (16.1.2005 11:27:58)

Ker že naprej vem, da bom imela CR se mi proti koncu nosečnosti postavljajo številna vprašanja, zato vas prosim za pomoč.

Rodila bom v Celju. CR,če bo šlo vse po planu mi bi naj naredila G. Ocvirkova. Ali jo katera pozna oz. ali je potekal vaš porod pri njej?

Vidim, da so izkušnje glede CR različne, prijetne in manjprijetne. Malo me že skrbi kako bo vse to potekalo.

Jagoda in Jančika vidve sta imeli CR z blokado. Kaj mi svetujeta glede odločitve? Ali lahko izbiraš glede popolne narkoze oz. blokade.

Ali blokado dobiš v hrbtenico? Ker imam skoliozo je pri meni to vprašanje, če bi bilo mogoče.

Narkoze se ne bojim, saj sem jo že imela 11 x (operacije kolka), želim pa si našega malega malčka videti čim prej.

Ali ste imele probleme pri uvajanju dojenja, mislim bolj na bolečine šivov in položaj dojenja?

Upam, da vas nisem preveč zasipala s vprašanji. Jutri imam kontrolo pri g. in mi bo okvirno povedala kdaj moram v porodnišnico. Lahko pa nas tudi prehiti saj on ne bo čakal.

Hvala za vašo pomoč!

Lep dan vsem!

Alina in :modri:

Jančika_ -> Carski rez v Celju? (16.1.2005 13:37:38)

Emmm...jaz nisem imela na CR ne blokade:)-. Je šlo kar samo od sebe ven:)-. Tako da ti ne morem pomagat.

Rodila sem takole:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=2&id=15219&msg=111608&idk=86

Kot vidiš, sem bila zelo zadovoljna s celjsko porodnišnico. Srečno!

Alina -> Carski rez v Celju? (16.1.2005 14:47:32)

Jančika oprosti, verjetno sem spregledala glede tvojega poroda.

Hvala za pomoč.

Alina

jagoda -> Carski rez v Celju? (16.1.2005 18:48:23)

Zdajle smo prišli s Štajerskega konca domov in sem na hitr na RR pokukala - ko dam Adama spat, ti povem vse kar boš hotela!

:sloncek::sloncek::sloncek::sloncek::sloncek:

tina.nika -> Carski rez v Celju? (17.1.2005 8:10:52)

Pozdravljena,
rodila sem v Celju, febr. 2004, sicer ne s CR, ampak kar po naravni poti.Bila pa je nedelja in je bila tisti dan dežurna dr. Ocvirkova. Jaz imam z njo dobre izkušnje. Pregledala me je že na oddelku pred porodom. Pri porodu pa ni bila veliko prisotna, razen ko mi je morala prerezati presredek in ko me je morala zašiti. Bila je zelo nežna in nisem nič čutila.
lp, Tina:sloncek:

jagoda -> Carski rez v Celju? (17.1.2005 9:19:52)

Dobro jutro Alina!

Včeraj se je vseskupaj malo zavleklo, tako da sem mal pozabila na RR:(:(:(:(:( - kesam se... Potem ko sem spravla Adama spat, sem morala še atija:)-:)-:)-:)- pol pa saj veš...

Pa k stvari: Dr Ocvirkova je baje zelo nežna duša - kako je pri CR ne vem, ker mi ga je delal dr Koren:bravo::bravo::bravo:. Pa saj CR ni nič posebnega in ga delajo vsi!

Glede narkoze, bi ti jaz svetovala epiduralno, ker je fajn in pol slišiš prvi jok svojga sončka. Tud k glavi ti ga takoj prinesejo, da mu lahk lupčka stisneš, ne morejo ti pa ga dati na prsi:(:(:( Tista inekcija v hrbtenico ni mene nič bolela - pa najbolj sem se je bala pri celi stvari. Skor nič nisem čutla. Anestezist je bil dr. Begoli. Je pa res, da so ga pri meni že vsi čakali in to kar kakih 15 min, da so bili že vsi čist živčni - pa jaz na tisti operacijski mizi z ogromnim trebuhom in nagnjena v eno stran - kar mal bad! Pol ko je pa prišu, je pa hotu ful pospešit zadevo in mi je dal še ena zdravila v žilo, da sem bla kr fejst omotična in mi je blo to zoprno. Pol pa čutiš kak ti premetavajo notranje organe - čuden občutek - meni je enkrat vmes zelo slabo postalo, sem skor bruhala - pa mi je anesteziolog povedala, da tako pač je, če ti želodec premikajo. :zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:
Zelo čuden občutek je tud potem, ko gledaš svoje noge, ki jih čist nič ne čutiš. Je pa fajn, ker potem epiduralna počasi popušča in si sproti, ko te začenja boleti dodajajo analgetike.:bravo::bravo::bravo::bravo:

Pri dojenju pa ti ful pomagajo. Dajo otroka na joško, mu pomagajo da zagrabi pridejo po njega, ko končaš, ti pomagajo poiskati zate najugodnejši položaj. Res so prijazni.

Lep porod in zdravo štučko ti želim!

Aja, pa pri meni je bil fant zraven v oeracijski in potem ves čas z Adamom, ko so ga rihtali, tudi na prsi so ga dali k njemu, ker je fajn, da ima kožni kontakt:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Če te še kaj zanima pa vprašaj!

Alina -> Carski rez v Celju? (17.1.2005 10:22:29)

Pozdravljene!

Jagoda najlepša hvala. Res si mi lepo razložila, upam, da bo moja porodna izkušnja tako pozitivna kot tvoja.

Pošiljam ti :rozica::rozica::rozica:

Hvala za trud. Če se mi porodi kakšno vprašanje se še slišiva.

Lep dan.

Alina in :modri:

Alina -> Carski rez v Celju? (17.1.2005 10:24:24)

Hvala tudi tina.nika tebi za trud.:rozica::rozica::rozica:

Lp,Alina

tina.nika -> Carski rez v Celju? (18.1.2005 8:39:27)

;)

Stran: [1]