rdeči flek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


KIRA -> rdeči flek (16.1.2005 10:25:48)

Moja ima zadaj na tilniku - ampak pod laski, se ne vidi zelo, tako rdečo kožo že od rojstva. Ko kak kovanec velik flek. V materinski šoli so rekli, da to izgine v prvem letu, ampak ker je sedaj že 5 mesecev stara, pa se mi flek ne zdi nič manjši, se začnem mal spraševat če res.
Saj vem da to ni nič takega, sploh ker je flek pod laski, pa vseeno. Me zanima, če je katera imela podobne izkušnja, pa kako dlgo to zares rabi da izgine.
LP:rozica:




mala pika -> rdeči flek (16.1.2005 10:40:57)

tudi naš mali ima zadaj na tilniku pod lasmi rdeči flekec.Zaenkrat me ne moti, star je 5m.
Baje zgine tako kot se spremeni barva oči. Postopoma ali naenkrat.

Medna so ti flekci štorkljino znamenje - ko jih štorklja prime in prinese k nam. :)-

LP pika :metulj:




Gina -> rdeči flek (16.1.2005 12:06:08)

Naš ta velik je imel par mesecev flek med očmi. Je izgledalo kot tretje oko. Pa je samo izginilo. Ne spomnim se več po koliko mesecih.




Jančika_ -> rdeči flek (16.1.2005 12:48:38)

Naš ima pa flek na veki. Pravzaprav se ga skoraj ne vidi več. Po moje bo kmalu res izginil.




Maxica -> rdeči flek (16.1.2005 14:05:45)

Naš ima tudi tak flekec zadaj na tilniku. Ah te štorkljice, drugič naj pa malo pazijo, kako ga primejo;). Ne vem, jaz se do sedaj nisem nič s tem obremenjevala, baje izgine do prvega leta.:zmeden: Mož je tudi imel tako znamenje na ramencu, pa zdaj ni niti sledu o tem. Tako da po moje smo lahko brez skrbi:sloncek:.




Anonimen -> rdeči flek (16.1.2005 14:25:28)

Tibor je imel tudi rdeči veki, pa ne močno, in flek pod laski zadaj na glavici, ki ga pa sploh nisem opazila, če mi ga ne bi zdravnica pokazala, ko sem spraševala, kaj je to na očeh... Izgine, ne vem več točno kdaj, ampak izgine.




Žaža -> rdeči flek (16.1.2005 15:51:25)

Halo!

Moja hčerkica ima tudi že od rojstva takšen flekec zadaj na tilniku tik pod lasiščem. Februarja bo stara 5 let, pa je od prvega dne mogoče le za odtenek svetlejši. Nič se sekirat, ni nič nevarnega, le znamenje je, ki se meni zdi fuuuullll sladko. Verjetno bi drugače razmišljala, če bi ga imela kje na obrazu, a ker je na tilniku, mene nič ne moti, nje pa zagotovo tudi ne bo.

LP




Anonimen -> rdeči flek (16.1.2005 16:04:42)

Ti rdeči flekci so t.i. štorkljin ugriz ali "nevus flammeus simplex", s takšnimi flekci se rodi približno 15% novorojenčkov in se običajno pojavijo na 3 mestih:
a) na vekah (izgine do 1 leta v cca. 95%)
b) na sredini čela oz. nad očkami (izginejo cca. v 3 letih ali vsaj obledijo v cca. 90%)
c)na zatilju (izginejo nekje v 75%)
Ti flekci postanejo opaznejši spremenjenih vremenskih okoliščinah (hladno-toplo) ali pa če se otrok razburi...So popolnoma nenevarna žilna znamenja...
No naša :duda: se je pa rodila z večjim :((znamenjem na nogici, ki pa ji bo ostalo vse življenje...Sicer se ta znamenja dokaj uspešno odstranjuje z laserji, vendar so ta znamenja ravno na nogici najbolj trdovratna...In moram priznati, da se zaradi tega kar zelo sekiram...no ja so lepši in slabši dnevi...

Že junija smo bili v Gradzu, kjer so ji naredili testni poseg z laserjem in je na tistem delu postalo znamenje kožne barve, v četrtek smo bili pa še v Dermatološkem centru pri dr. Adamičevi, kjer so ji tudi naredili test še z drugim laserjem, sedaj pa čakamo, čakamo in upamo na ugoden razplet...držite pesti za mojo/najino pupiko, da se bo enkrat vse lepo končalo tole z njenim znamenjem...




Anja167 -> rdeči flek (16.1.2005 20:11:18)

Jaz in moj brat imava pa taka fleka še danes, samo sa zdaj svetlejša.




cinci -> rdeči flek (16.1.2005 21:53:31)

jest sem pa ravno dons opazila ta flek pod laskam pa nism vedla kaj je to zdj.No zdj pa vem




ajda11 -> rdeči flek (16.1.2005 22:45:58)

lp

Tudi moja hčera ga ima. Opa, popravljam, jih ima. Je bila štorklja res nepazljiva. En je na čelu med obrvmi, drugi je na zadnji strani glave na vrhu in tretji na zatilju. Tisti na čelu se komaj vidi in res izraziti so le če se razjezi in joka. So me že v porodnišnici vsi tolažili, da tam pri treh letih ne bo več nič videt, pa moram rečt, da se takrat nisem sekirala. Se tudi sedaj ne. Ko nosečnost preživljaš v roki z izvidom, da možnost Dawnovega sindroma ni 100% izključena, je največja sreča to, da je otrok zdrav. Verjamem pa, da je za nekoga drugega to lahko velik problem.

Suzana




Stran: [1]