orehova torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Nea_teja_ -> orehova torta (10.1.2008 11:24:58)

Rada bi kakšen dober recept za orehovo torto pa ne iz kulinarike ker tm mi nič ne potegne .No ubistvu bi bolj rabila za njen nadev.




Vrtnica79 -> RE: orehova torta (10.1.2008 11:43:16)

Jaz naredim  čisto enostavno in je ful dobro.

Za biskvit: 10 jajc
                250g sladkorja
                300g moke tip 500
                20g mletih orehov
                vanili, pecilni
Rumenjake ločiš od beljakov. Stepeš sneg, dodaš sladkor, vanili in počasi še rumenjake. Moko, orehe in pecilni pa ročno ( z kuhalnico) umešaš zraven. Pa počasi mešaj, da ti biskvit ne usahne! Pečeš na 250, 45 minut.

Nadev: 0,5l alpske smetane
           0,5l rastlinske smetane
           mleti orehi po želji (100-200g)
           rum, sladkor
Torto je še potrebno nasočit z raztopino ki jo naredim iz vode, sladkorja in ruma.

Upam da sem ti kaj pomagala, pa fajn se sladkajte!




iva01 -> RE: orehova torta (16.1.2008 9:56:37)

a to potem pride večji biskvit in ga razrežeš? Ker jaz dam navadno za en oblat od torte 3 jajca.




Đuka -> RE: orehova torta (6.4.2012 11:56:27)

Testo:4 jajca, 30 dag.sladkorja,20dag.moke,15dag.orehov,polovičko pecilnega. Zmiksaj rumenjake, sladkor in 10 žlic mlačne vode. V penasto maso daj orehe, moko in sneg beljakov. Tospeči v dva dela, ohlajena pa še vsakega enkrat tako da dobiš štiri biskvite ter navlaži z mlekom.
KREMA: 15 dag. orehov, 1.5dcl. mleka, 15dag.sladkorja, 1 vanili sladkor,15dag.masla. Skuhaj sladkor in mleko, ter s tem popari orehe. V ohlajeno daj dobro zmešano maslo(margarino) ter s tem premaži biskvite.
PRELIV: 2.5žlice sladkorja,2.5 žlice mleka, 7 dag.čokolade za kuhanje, 5dag. masla(margarine), orehi za posip. Na pari raztopi čokolado, sladkor in mleko, ter mešaj da dobiš glatko maso. Vmešajše maslo, ter še premešaj vse skupaj s tem premaži torto. Posuj z orehi, dekoriraj po želji.
Jaz da polovico manj sladkorja kakor je v receptu in je še zmeraj dovolj sladko. Obilo sreče pri peki.






Stran: [1]