Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

adrijana.sara -> Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:06:53)

No, saj je vse napisano v naslovu. Danes smo dobili antibiotik, zdaj ima vročine 38,8 in me zanima, če ji lahko kljub temu dam lekadol za zbijanje vročine? Zdaj ji še nimam namena zbijat, če bo pa šla preko 39,5 pa bo potrebno.

Hvala!

cmokec -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:08:55)

Kolikor je meni znano, antibiotik ne zbija vročine. P nam je vedno svetovala še paracetamol poleg antibiotika. Vročina se začne zbijati pri 38,5 stopinj, da ne pride do vročinskih krčev.

altati -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:09:03)

Seveda. Antibiotik ne zbija vročine.

eya -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:09:19)

Ja, seveda ji lahko zbijaš vročino z Lekadolom. Anitibiotiki verjetno še niso prijeli in do takrat ji komot daš Ab. Po 3 dozah Ab pa naj bi bil otrok že boljši.

rija -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:09:28)

vročino zbijaš po 38,5.....ne vem kje si dobila 39.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
seveda zbijaj.

aja, in če daš antibiotik ne pomeni,da zamahneš z čarobno palčko in je takoj vse ok. močnejši rabijo 24 ure da primejo, običajni, ki nam jih večinoma predpišejo pa cele 3 dni...

adrijana.sara -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 22:25:16)

Hvala za informacije, ste potrdile moje teorijo. Za zdaj sem ji dala hladen obhladek na čelo, ker je nočem kar naprej filati z zdravili. Že tako je potrebno prevečkrat.  

rija -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (9.1.2008 23:07:08)

samo še toliko: pri vročini nikoli ne smeš dajati hladnih obkladkov na čelo....pač pa v dimlje ali pa na trebuh in hrbet, pod pazduho.....

Alfabeta -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 7:36:44)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

samo še toliko: pri vročini nikoli ne smeš dajati hladnih obkladkov na čelo....pač pa v dimlje ali pa na trebuh in hrbet, pod pazduho.....

No tole je pa mene presenetilo. Moj je bil v začetku decembra 2007 v bolnici in ker je dobival Voltaren svečke že na vsake 4 ure, so se začeli truditi z obkladki, da bi temperatura sama padala. In dali so jih na ČELO!!!

No, sedaj pa ne vem. Jaz nisem iz medicinskega foha. Meni jih je moja mami dajala na podplate in dlani.

Alfabeta -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 7:38:40)

IZVIRNO SPOROČILO: adrijana.sara

ker je nočem kar naprej filati z zdravili. Že tako je potrebno prevečkrat.  

Če ji ne bo padla, je bolje, da ji zbijaš z kemijo kot pa da tvegaš krče. Sploh pa se začne zbijati na 38,5. Pri nas recimo, če nam uide temp. čez to vrednost je ne ustaviš več z ničemer kot samo s svečko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Udb -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 7:58:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

No tole je pa mene presenetilo. Moj je bil v začetku decembra 2007 v bolnici in ker je dobival Voltaren svečke že na vsake 4 ure, so se začeli truditi z obkladki, da bi temperatura sama padala. In dali so jih na ČELO!!!

No, sedaj pa ne vem. Jaz nisem iz medicinskega foha. Meni jih je moja mami dajala na podplate in dlani.
Tudi midva sva bila prejšnji teden v bolnici in poleg voltarena smo dajali še obkladke - na čelo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Alfabeta -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:10:37)

IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Tudi midva sva bila prejšnji teden v bolnici in poleg voltarena smo dajali še obkladke - na čelo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

A nisi ti tudi dolenjka? Torej v isti bolnišnici, predvidevam.

Olivija -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:14:49)

vročino zbijaš po 38,5.....ne vem kje si dobila 39.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
seveda zbijaj.

Odvisno od otroka, jaz jima zbijam šele, ko prilezeta čez 39. Res pa je, da zelo dobro prenašata vročino. Ni pa tudi nobena nagnjena k vročinskim krčem.
Sem mnenje, da je boljš bakterije prekuhat, kot pa s kemijo ubit. Proti virusom pa itak nič drugega ne pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:33:55)

No, tole je pa fajn, da sme izvedela, ker sem tudi tule gor že brala, da se to ne sme. Je pa moja sestra to redno delal pri njeni hčerki, pa tudi jaz sem Tiborju zadnjič malo, ker mu je ful pasalo. Tako da od zdaj naprej bom to kar prakticirala, če bo potrebno.

Lara28 -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:42:47)

Tudi Aneju so v bolnici dajali obkladke na čelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... Zakaj pa se to ne bi smelo?

Nika v službi -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:46:39)

Tole s prepovedjo obkladkov na čelo je tudi meni čudno. Kdo ti je pa to rekel?

Meni je P rekla, da ji kot podporo Calpolu, dajem obkladke na čelo, tilnik, dlani, podplate ter mlačno-hladne kopeli celega telesa.

Videla sem tudi, da ji je izredno pasalo, če sem ji obraz (ne samo čelo, tudi lica) zmočila s hladnimi obkladki.

Mi tudi zbijamo vročine s kemijo takrat, ko pride preko 39 stopinj. Je pa res odvisno od otroka, kako se odzove na visoko temperaturo. Naša jo očitno dobro prenaša, smo jo imeli že preko 40 stopinj, pa smo preživeli brez posebnih težav, zbijali samo s Calpol sirupom.

Pobalami -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 8:48:15)

Kot je bilo rečeno antibiotiki začnejo delovati šele veliko kasneje in ne takoj kot jih vzameš. Uničujejo bakterije in zato se zniža vročina. Antipiretiki delujejo na možgane (center) zato se vročina zniža. Če je potrebno daš lekadol (po 38,5 °C in če vročina še raste). če se otrok zelo slabo počuti daš lahko že prej.

ana b -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 9:35:27)

Fora obkladkov na čelo oz. hlajenje glave:
center za uravnavanje temperature je v možganih in s tem ko ohlajaš glavo, dobi telo informacijo, da ga je treba še malo pogret in lahko vročina še naraste.

Udb -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 10:05:43)

Ja, bolnica Nm. Ampak to se mi pa zdi ful čudno, da priporočajo tele obkladke....hmmm...pa če po pravic povem, men se je tut zmeraj zdelo logično.

Alfabeta -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 10:15:39)

IZVIRNO SPOROČILO: ana b

center za uravnavanje temperature je v možganih in s tem ko ohlajaš glavo, dobi telo informacijo, da ga je treba še malo pogret in lahko vročina še naraste.

Ja, morda drži. Ampak mojemu je padla, torej ta teorija ne more držati. Morda je pa res odvisno od otroka do otroka.

Alfabeta -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 10:16:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Udb

Ja, bolnica Nm. Ampak to se mi pa zdi ful čudno, da priporočajo tele obkladke....hmmm...pa če po pravic povem, men se je tut zmeraj zdelo logično.

Ja meni tudi. Ravno tako kot to da se hladi nogice, da se temperatura potegne dol. Ne vem, no. Sicer pa je verjetno res odvisno od otroka do otroka.

Naja31 -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 10:21:46)

Mi smo bili ravno v ponedeljek pri zdravniku zaradi vročine, in je pediatrinja ugotovila, da ima vnet ušesek. Dobili smo AB, in je rekla, da če se bo vročina še dvogovala ali če ga bo bolelo, naj mu dam Calpol. AB pa mora prijeti v treh dneh. no, pri nas je zelo hitro prijel, in že od ponedeljka zvečer nima več vročine, ušesek pa tudi ne boli več. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

rija -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 11:55:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ana b

točno tak.

saj tudi po kmečki logiki drži, ne?

adrijana.sara -> RE: Zbijanje vročine kljub antibiotiku? (10.1.2008 15:29:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

seveda zbijaj.

Odvisno od otroka, jaz jima zbijam šele, ko prilezeta čez 39. Res pa je, da zelo dobro prenašata vročino. Ni pa tudi nobena nagnjena k vročinskim krčem.
Sem mnenje, da je boljš bakterije prekuhat, kot pa s kemijo ubit. Proti virusom pa itak nič drugega ne pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Se lahko podpišem pod tole. Sicer pa zelo dobro prenaša vročino in jo pustim, da jo malo prekuha, drugi dan je pa že brez vročine.

Glede obhladkov pa tudi jaz prvič slišim - ji pa vsekakor paše, drugače si jih ne bi pustila gor dajat. Bi pa lahko bilo logično.

Sicer pa sem ji včeraj dala ob polnoči res lekadol in je vročina takoj padla. Danes je pa že skoraj čisto ok, ni sledu o vročini, antibiotiki pa so tudi prijeli.

Hvala za nasvete!

Stran: [1]