Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zakaj je tak bedast zakon 9.1.2008 16:51:59
|
|
|
|
Lenny
|
Poskusi se obrniti direktno na občino, na oddelek za predšolsko vzgojo. Zna pomagati.
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 9.1.2008 21:34:20
|
|
|
|
frutka_
|
MA zadeva je v celi SLO nastavljena tako, da imajo prednost socialno ogrožene družine. To niso samo Romi ampak tudi samohranilke ter brezposelni starši. Ti, kot redno zaposlena, po možnosti poročena, si zadnja violina. Vem. Meni se zdi bolj logično, da bom potrebovala varstvo za svojega otroka jaz, ki me po porodniški čaka služba kot nekdo, ki si jo šele išče. Govorim o primerih kjer je prosilcev za prosta mesta preveč. Pa tudi to ni problem socialno ogroženih ampak problem države, ker za to nič ne naredi. Ne zgradi niti kvadrata vrtcev več. Če vpisuješ otroka sredi leta je kar kriza. Vpisi bodo potekali spet spomladi. Govorim za MB.
|
|
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 9.1.2008 21:40:36
|
|
|
|
digi
|
Jaz sem študentka samohranilka in tudi tega ne razumem. Vredu in prav okrog plačila, vendar zakaj bi mi imeli prednost?! Če pač jaz ne bom dobila vrtca za otroka, bom vendar lažje kot zaposlena mama. Vsekakor pa zdaj lahko iščem službo, drugače je ne bi mogla. Zdaj pa se spomnimo nazaj kako so popluvali pred časom lenarškega župana, ko je določil kdo ima prednost za sprejem v vrtec. Se mi je zdelo popolnoma noro. Valda naj ima pred mano prednost družina, kjer sta oba starša zaposlena, nato tista, kejr je en in šele takrat tista, kjer ni noben zaposlen. Saj ne rečem, da naj to pomeni, da mi ne smemo dobiti vrtca (bi v svojo skledo špukala), vendar valda imajo zaposleni prednost, se mi zdi popolnoma normalno.
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 9.1.2008 21:44:24
|
|
|
|
frutka_
|
Digi, VSAK otrok bi moral dobiti mesto v vrtcu. Tudi želijo to doseči po zadnjih trendih. Ampak kam jih bodo dali, če so vrtci premajhni, poleg se pa nič novega ne gradi? Tudi tvoj otrok in mali romček imata pravico. Nista onadva kriva za stisko staršev. Nekaterim otrokom je topla hrana v vrtcu edini obrok...na žalost...
|
|
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 10.1.2008 10:20:04
|
|
|
|
digi
|
Frutka popolnoma se strinjam, vendar govorim za primer, ki trenuto je, torej, kom žal ni dovolj prostora.... Vsekakro je treba reševati ta problem, vendar dokler ni rešen, je treba tudi drugače ukrepati...
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 10.1.2008 10:22:57
|
|
|
|
dory
|
Kaj pa vem, nas so celo spraševali, če imamo koga doma za vsak slučaj, pa sem tudi sama. Da ne govorim ko sem oddajala vlogo za znižanje. Nobenih razlik, vsaj pri nas tretirajo vse enako.
|
|
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 10.1.2008 10:25:45
|
|
|
|
mika
|
Nobenih razlik, vsaj pri nas tretirajo vse enako. pri nas tudi
|
|
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 10.1.2008 10:56:27
|
|
|
|
Nika v službi
|
Verjetno me boste spljuvale, ampak - po mojem mnenju smo lahko še zadovoljni, da je tako, kot je. Da imamo vrtce in precej visok kvalitetni nivo. Vsak sistem pa ima svoje pomanjkljivosti in prednosti. Nikoli ni prav za vse. Žal. Se bojim, da glede na vso generalno fokusiranost na kapital in dobiček, bomo šli samo še v smer Amerike - nič vrtcev, privat varuške, ki jih mastno plačaš, 3 mesece porodniške in hajdi delat, itd. Pa da ne bo pomote - absolutno sem za to, da bi se gradili vrtci in povečale možnosti za varstvo. Ampak realno gledano ne vidim izboljšanja, prej poslabšanje.
|
|
|
|
RE: Zakaj je tak zakon o vrtcih? 10.1.2008 11:27:15
|
|
|
|
tannya
|
Tisti, ki so brez službe nekateri delajo tudi na črno in zato dajo otroke v vrtec, nekateri pa zato, da otroci vsaj del dneva niso lačni, nekatere mame zato, da so vsaj del dneva v varnem okolju, ki ga doma nimajo (nasilje)....pa še bi lahko naštevala. Sveda pa so tudi taki, ki izkoristijo sistem, kot pri vseh drugih stvareh. Moje mnenje je, da bi morali imeti vsi otroci enake možnosti, ne glede na status staršev.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?