Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:02:24
|
|
|
|
mateyka
|
a to je amniocenteza? men so jo delal, samo je blo vse ok. so mi pa zabičal, da moram en teden po posegu strogo počivat in nič seksat (orgazmi so krči) - kake dobre knjigce si nabavi
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:04:48
|
|
|
|
pilar28
|
Brez strahu, v prvi nosečnosti skoraj ne bi smelo iti kaj napak, razen, če si odprta, pa počitek je res pomemben-brez sexa ja! Vse bo ok in veliko sreče pri porodu
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:05:25
|
|
|
|
Mbee
|
Amnioskopija = Diagnostična metoda za predporodno preiskavo ploda skozi maternični vrat ali trebušno steno. S tem preverijo če je plodovnica že zrela ali mogoče prezrela. Mislim da tist brez seksa mojmu lubiju ne bo nč všeč
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:23:41
|
|
|
|
Lunca1
|
Mbee zdaj si v bistvu že na koncu in je v bistvu že vseeno, če rodiš 1 teden prezgodaj.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:35:01
|
|
|
|
sončnica14
|
Z amnioskopijo preverijo stanje plodovne vode. V kolikor je le ta že zelena, potem se odločijo za sprožitev poroda. Vendar pa to ponavadi delajo, ko si že čez rok oz. vsaj na datum PDP. Zato je nenavadno, da ti jo bodo delali že 8 dni prej. Pri tem se lahko tudi malo zmotijo. Meni so tri dni čez rok rekli, da je voda že malo zelena ter se odločili za sproženje poroda. Kasneje se je izkazalo, da voda sploh ni bila zelena, torej sprožitev sploh ni bila nujna.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 16:48:50
|
|
|
|
Mbee
|
Kako pa zgleda sprožitev poroda, ali ti dajo tisto za mehčanje MV in potem čakajo da se začnejo tvoji popadki ali ti dajo umetne?
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 18:32:53
|
|
|
|
sončnica14
|
Meni so dali umetne popadke in predrli ovoje, tako da se je plodovnica izlila. Ne spomnim se, da bi mi dali kaj za mehčanje mat. vratu.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 18:36:10
|
|
|
|
mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mbee Kako pa zgleda sprožitev poroda, ali ti dajo tisto za mehčanje MV in potem čakajo da se začnejo tvoji popadki ali ti dajo umetne? Nič takega. En dan prej te sprejmejo na oddelek(no vsaj mene so 2x), ti naredijo en kup preiskav in potlej ti naslednji dan dajo zjutraj pri pregledu svečko, pa če ne prime še eno okoli 13h. Meni so jo dal, pa so me vsi strašil da kolk to boli, da 1000 raje rodijo brez svečk(ne vem zakaj) Mini se ni zdelo Je pa res da meni CTG ni kazal nič popadkov jaz sem jih pa imela in sem bila ob 13h ko sem imela pregled če bo potrebno dat še eno svečko že skoraj 5 cm odprta. Pa sem brez težav zdržala do konca, porod pa malo ne kot prespala. Mislim, da se nimaš nič bat. Glede amino. pa res zakaj se bojiš, če si že pri koncu. Je čisto vseeno če prej rodiš en teden. Pa srečno
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 20:00:55
|
|
|
|
TONČI.
|
Kako pa zgleda sprožitev poroda, ali ti dajo tisto za mehčanje MV in potem čakajo da se začnejo tvoji popadki ali ti dajo umetne? Men so samo predrl mehur. Takoj sem dobila svoje popadke. Umetnih nič.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 20:25:02
|
|
|
|
mala maja
|
IZVIRNO SPOROČILO: TONČI. Kako pa zgleda sprožitev poroda, ali ti dajo tisto za mehčanje MV in potem čakajo da se začnejo tvoji popadki ali ti dajo umetne? Men so samo predrl mehur. Takoj sem dobila svoje popadke. Umetnih nič. amapk za to moraš bit vsaj nekaj odprta, če se ne motim? Če ti pa dajo svečko za mehčanje MV pa nisi nič.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 9.1.2008 20:32:45
|
|
|
|
sončnica14
|
amapk za to moraš bit vsaj nekaj odprta, če se ne motim? Če ti pa dajo svečko za mehčanje MV pa nisi nič. Jaz nisem bila nič odprta. Zjutraj ob 8-ih sem šla na amnioskopijo, kjer je dežurna G. "ugotovila" da je voda že malo zelena. Poslala me je kar takoj rodit. Po sprejemu (vprašalnik ipd) je sledil klistir in britje, potem pa takoj v porodno, kjer so mi dali umetne popadke in predrli mehur. Nič ne vem, da bi bila že kaj odprta.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 10.1.2008 8:35:35
|
|
|
|
Mbee
|
[/quote] Glede amino. pa res zakaj se bojiš, če si že pri koncu. Je čisto vseeno če prej rodiš en teden. Pa srečno [/quote] Sej se ne bojim amnio. bojim se umetnih popadkov, rajši bi imela svoje ker pravijo da so umetni res kriza...ma bomo vidli kaj bo G rekel, lahk pa da bom dobila svoje in rodila bp
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 10.1.2008 13:54:00
|
|
|
|
TONČI.
|
Sej se ne bojim amnio. bojim se umetnih popadkov, rajši bi imela svoje ker pravijo da so umetni res kriza...ma bomo vidli kaj bo G rekel, lahk pa da bom dobila svoje in rodila bp Vse to je pa odvisno tudi od babice v porodni. Men jih je ena, ki je šla samo mim sobe želela dati. Našopej ji umetne, pa bo prej konec. Potem me je pa moja babica (od začetka poroda je bila z menoj) vprašala, če jih želim dobiti. Sem rekla da ne in me je poslušala. Tko da je vse odvisno tudi od osebja. Odvisno kolk maš svoje močne.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 10.1.2008 14:09:06
|
|
|
|
viv_
|
Amnio in umetni popadki nimajo veze. Po amnio lahko dobiš svoje popadke. Jaz sem imela amnio 30.10.2006 ob 8h zjutraj. Pa so me naročili na porod čez 3 dni. No, pa sem dobla popadke in rodila 30.10. ob 19:40.
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 10.1.2008 21:19:57
|
|
|
|
Mbee
|
Pa amnio kaj boli ali je bolj neprijeten občutek? A je velika verjetnost da ti zaradi tega nenamerno sprožijo porod?
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 11.1.2008 9:36:19
|
|
|
|
sončnica14
|
Lahko malo boli in je malo neprijetna, vendar je postopek zelo hiter, torej je bolečina zelo kratkotrajna. Več kot par minut ne traja vse skupaj. Nisem še slišala, da bi lahko sama amnioskopija sprožila porod. Gre bolj za to, da se G. lahko odloči in te pošlje rodit. Tako se je zgodilo pri meni, G. je rekla, da je voda že malo zelena in naj grem kar takoj rodit. Kasneje se je izkazalo, da voda sploh ni bila zelena. Ni bilo nobene potrebe, da so porod sprožili.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 11.1.2008 10:56:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz ne vem, ker mi je niso delali.So mi pa v porodnišnici rekli da je ne delajo, ker je zelo neprijetna.
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 10:30:47
|
|
|
|
Mbee
|
A G takoj ve ali je plodovnica že zrela ali mora poslati tekočino v laboratorij, nekaj sem brala da če je bele barve da je zrela....kako točno zgleda postopek?
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 10:38:32
|
|
|
|
*mancaG*
|
lahko ti povem iz prve roke-v petek sem imela amnio in mislim da ni bo jutr spet delal! vležeš se na gin stol-noge narazen, vstavi ti tisti kljunček za pregled, kot pri navadnem pregledu, nato ger z neko cevko notr in ob lučki pogleda plodovnico!nato pogleda še z prsti vaginalno! nic laboratorija, če je plodovnica zelena, krvava...bo treba porod sprožit, če je bistra mlečna, pa je vse ok! upam da sm ti kej pomagala!aja mene je ful bolel-pa te nočem strašit!
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 10:54:44
|
|
|
|
Mbee
|
kdaj pa imaš PDP? mene je kr mal strah k me peče na enem določenem mestu, če npr. med spolnim odnosom pritisne ravno tja, kot bi imela eno ranico in če mi bo pol še G notr brskal.... ampak hujš k porod pa skor ne more bit a ne
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 10:57:32
|
|
|
|
viv_
|
Če si odprt amnio sploh ne čutiš, če pa si še zaprt, pa zna bit neprijetno. In ja, amnio lahko sproži porod, iz prve roke povem. Meni ga je.
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 11:28:23
|
|
|
|
*mancaG*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mbee kdaj pa imaš PDP? mene je kr mal strah k me peče na enem določenem mestu, če npr. med spolnim odnosom pritisne ravno tja, kot bi imela eno ranico in če mi bo pol še G notr brskal.... ampak hujš k porod pa skor ne more bit a ne pdp man po menstri 18.1, po uz pa 25.1!tko da nevem!hujš k porod res pomoje da ni!jz se bom zdej za jutr ful psihično pripravla, da me ne bo bolel, k mislim da bo pomagal, tko mi je rekla ena kolegica! kdaj maš pa ti amnio, pa kdaj pdp? boš przvela, bom držala pesti zate!
|
|
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 11:47:51
|
|
|
|
Mbee
|
pdp imam 1.2. amnio pa 23.1. jst upam d bom že lahk šla rodit k grem že sama seb na živce
|
|
RE: Amnioskopija pred rokom 15.1.2008 11:55:20
|
|
|
|
*mancaG*
|
ja jz grem si tud na živce-pošteno! vidiš moj prvi datum po uz je bil tud 1.2. pol so pa vsi prestvlal pa kompliciral do 23. maš še cajt da se psihično pripravš na amnio-jz pa do jutr-kriza bo zvečer pa ponoč k me bo spet strah!pa bo že, najrajš bi pa kr rodila!
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?