stroški komunalne ureditve (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

Nataan -> stroški komunalne ureditve (9.1.2008 9:43:50)

Sem še precej neizkušena kar se tiče gradnje in prosim za informacije, kakšen nasvet. S partnerjem bi rada kupila parcelo, trenutno je v igri parcela, ki je na zelo dobro lokaciji. Na občini sem se pozanimala in so mi rekli, da bi komunalni prispevek stal ca. 4 € na m2, vodovodno omrežje je, kanalizacije ni, ... tako nekako so rekli na občini. To pomeni, da bi morala plačati za vsak priključek (voda, kanalizacija, elektrika) soglasje in potem še nekoga, da ti to napelje. Kaj lahko pri tem narediš sam in koliko približno to sploh stane, soglasja, delo? Blizu parcele je že zgrajena hiša, torej ne leži na nekem odročnem kraju.... Sploh nimam predstave, koliko to stane. Vem, da mi nobena ne bo mogla povedati točnega zneska, ker je to res precej relativno, bi bila pa zelo vesela, če mi napišete vsaj približno, ... da imam v glavi nek okvir. Kaj pa gradbeno dovoljenje? Koliko pa to približnos stane?

Res hvala za odgovore!

lex -> RE: stroški komunalne ureditve (9.1.2008 10:10:59)

komunalni prispevek je odvisen od vsake občine posebej - torej si ga lahko izračunaš (midva bi dala v tej občini 2160€ za najino ki ima 540 kvadratov.)

soglasje je potrebno plačati v vsakem primeru - žal. midva sva v stanovanju kjer sva sedaj dala delat svojo elektriko in sva morala vse plačat, kot bi bila novogradnja

kanalizacijo lahko rešiš s troprekatno greznico - prispevek plačaš, da dobiš soglasje, ki ga potrebuješ v dokumentaciji za gradbeno
za elektriko - soglasje in podobno sva midva takrat dala čez 500€ (vse skupaj z omarco)
gradbeno dovoljenje te pride taksa (vsaj pri nas je bilo lani tako) okoli 250€ - projektant te lahko pride od cca 3000€ naprej (midva bova zaradi tega vzela tipski načrt brez vrisanih sprememb, vsaka sprememba te pride okoli 600€ - vrisali so nama plinsko peč imela bova pa kaj drugega verjetno TČ)

aja midva sva morala edino komunalcem plačat za izdajo projektnih pogojev in najbolj dolgo rabijo, še agencija za okolje je bila hitrejša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Drnula -> RE: stroški komunalne ureditve (15.1.2008 2:03:00)

Za komunalni prispevek lahko daš delati na občino informativni izračun - mislim, da je  kar priporočljivo. Pokličeš in pošješ mail s podatki. Potrebna je tudi kvadratura hiše, vsaj približno.

Pri naši gradnji je tako, da smo plačali priklop za elektriko in nekaj malega za vodo, sicer nič drugega.

Soglasja so itak potrebna za pridobitev gradbenega dovoljenja, nobena kunšt, vse v sklopu izdelava papirjev - po vsej verjetnosti vam bo to zrihtal projektant, ponavadi je tako.

Od priključkov do svoje hiše napeljave rihtaš v lastni režiji. Mi imamo od priključkov do hiše dobrih 40m, samo za cevi sem dala 600 ojrov. Zdaj pa je še treba vse zmontirat- juri (no danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ).

Pridobitev gradbenega je za mlade družine ponavadi zastojn.
Midva sva za projektanta dala starih 750.000 sit in bila zelo zadovoljna.
Načrt je bil starih 200.000  - lastna idejna zasnova, spremembe se niso zaračunavale. Če bi pri njih vzela še hišo bi odšteli od cene (če verjameš v kaj takega). Hišo sva potem delala pri drugi firmi.

Vsaka občina ima svoje posebnosti.

Colicka -> RE: stroški komunalne ureditve (26.1.2008 11:53:16)

KOmunalni prispevki so pa res po SLO tkao različni da se dobor pozanimaj, da te ne bo potem na RIT vrglo ...Poglej temo KOMUNALNI PRISPEVEK

Stran: [1]