ns (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bastian111 -> ns (9.1.2008 8:49:09)

Pozsravljene

V čeraj sem imela ns ,med preizkavo sem spraševala vse mogoče tudi mož je veliko spraševal. Odgovora pa nisva dobila skoraj nobenega razen ,da misli da je vse ok.Na vprašanje moža ,če se vidi spol pa pravi da ne in rajši ne bo nič rekla.Tveganje za kar koli pa pravi da ne bismelo biti.Imam pa za Vas vprašanje; oba z možem sva lepo videla celega otroka z vsemi prstki ,rokici ,nogici skratka celega zelo lepo. Videla pa sva tudi  zelo dobro ,da med nogicami  kar velika izboklina oz."kot žogica " neka stvar? Kaj bi to lahko bil fantek ali deklica? Sama ne veva ker nisva strokovnjaka pač pa če sva midva videla je tudi ona pa ni želela povedati. Skratka držala sva se nasveta dr.Pušenjaka ,ki navaja da pred preizkavo povedati kaj te zanima in kaj želiš znati.To sva tudi storila in razjezila zdravnico.Ni toliko važno kaj je F ali P, važno je da sva plačala pregled 60 Evto in sva želela zvedeti čim več o svojem otoku.Prosila bi vas mnenja!

marty5 -> RE: ns (9.1.2008 9:43:04)

Kar se spola tiče:

v tej starosti - 12 do 14 tednov, imajo tako fantki kot punčke falus, ki je enake velikosti. Pri deklicah se razvije v klitoris, pri dečkih pa v penis. Spol na nuhalni se lahko v določeni meri določi glede na smer tega "izrastka" - če leži bolj vzporedno s hrbtenico bo najbrž punčka, če pa leži bolj navzgor, bo najbrž fantek.
Tak način ugotavljanja spola se dela le iz pogleda iz strani - profila telesa, pogled med nogicami prav nič ne pove, ker kot rečeno, imata v tem času oba izrastek, ki s tega pogleda zgleda kot penis....

Sicer pa je napoved spola na ns nesigurna in bi jaz raje počakala na morfologijo....

bastian111 -> RE: ns (9.1.2008 9:56:55)

Oprosti ,Kaj pa je morfologija in kako priti do tega pregleda in če mogoče veš kdaj se dela ta pregled ?

marty5 -> RE: ns (9.1.2008 10:48:51)

Morfologija se dela okrog 20. tedna - to je celovit pregled ploda, ponavadi se lahko tudi kar za ziher določi spol. Je pa to redni pregled v nosečnosti pri tvojem G.

bastian111 -> RE: ns (9.1.2008 11:51:22)

Najlepša hvala za informacije. Hvaležna sem temu forumu ,posebno pa uporabnikom ,ki ti svetujejo in razumejo.

pety78 -> RE: ns (9.1.2008 11:55:52)

Nič se ne sekiraj, tudi če bi rekla, da zgleda da bo punčka, bi lahko bil fantek. Na nuhalni se 100% še res ne vidi. Važno da je vse ostalo ok. Nekaj tednov še počakajta za spol. Saj vem, tudi sama sem tako firbčna, da je joj. Sem jo spraševala na nuhalni, kaj nakazuje, pa tudi najprej ni nič želela reči, pa da se ne ve točno, da se zmotijo, pa sem rekla, da vseeno, samo zanima me, kaj meni. No, pa je rekla, da bolj kaže na punčko. Bomo videli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

meta21 -> RE: ns (9.1.2008 17:39:02)

Ti svetujem, da se prijaviš na nosečniško koledarček na tej strani, ker ti sproti (tedensko) sporoča in opisuje dogajanje in tudi preglede, ki so potrebni. Meni je všeč. Pa še vsakič ko odprem stran, mi napiše v katerem tednu nosečnosti sem.

bastian111 -> RE: ns (9.1.2008 17:53:29)

Meta 21; na portal  sem prijavljena od 5 tedna nosečnosti. Vseeno hvala za namig. Velikokrat se zgodi da kaj pozabim oz. če že vprašam mi zdravnik me odgovori ali zavlačuje z predhodnim odgovorom.

Stran: [1]