4 otroci-služba (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tajš@ -> 4 otroci-služba (8.1.2008 22:58:49)

Pozdravljeni,
slišala sem, da mamica s 4 otroci ne rabi več v službo. Zanima me , kako je v tem primeru z dohodki-ali je opravičena do kakršnegakoli nadomestila ali ne?
Hvala za odgovore!

lelaval -> RE: 4 otroci-služba (8.1.2008 23:04:44)

Država ti plačuje delovno dobo, za pomoč pa ne bi vedela. Ampak, če to koristiš, moraš bit doma - gospodinja - torej ne zaposlena ali samozaposlena. Poglej še na stran od CSD - mislim, da tam vse piše.

muha1 -> RE: 4 otroci-služba (9.1.2008 7:26:17)

Kaj pa takrat, ko se en od otrok zaposli? Pol pa ti to več ne pripada? Potem si že starejši in težje najdeš zaposlitev [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Isabellabina -> RE: 4 otroci-služba (9.1.2008 7:42:00)

Dobro jutro
Doma si dokler ne postaane najmlajši otrok star 10 let toliko časa ti plačuje socialna tudi vse prispevke kakor da si osem ur v službi,in to neglede da bi prvi otrok šel že v službo.Drugih dohodkov ni ,razen otroškega dodatka ,če pa ima mož premajhno plačo potem lahko zaprosiš za pomoč na socialni .Povem izprve roke saj bom doma še do decembra leta 2015,kaj pa potem pa nevem.Da pa to uveljavljaš moraš sam it z trga dela ,drugače te pravice ne moreš uveljavljati se pravi dat moraš v službi odpoved.

tajš@ -> RE: 4 otroci-služba (10.1.2008 9:45:32)

Jaz sem slišala, da za 4.otroka priznajo 18 let delovne dobe.
Ali ste kaj slišale o tem?
Hvala za odgovore!

Taula -> RE: 4 otroci-služba (10.1.2008 15:44:38)

Jaz sem slišala, da za 4.otroka priznajo 18 let delovne dobe.
Ali ste kaj slišale o tem?

Če ima posebne potrebe.

Stran: [1]