melani99 -> RE: septembrke 2007, 2.krog (16.1.2008 10:11:20)
|
Pozdravček! Najprej hvala za odgovore o cenah pustnih kompletkov! Me je že toliko omlelo, da sem se odločla da v tem tednu grem kar ponj, da jih nebo kje zmanjkalo. Lina31- tudi nam je patronažna tako razložila uvajanje GH. Moja pupika je stara 4 mesece (korigirano 1 mesec) in ravno včeraj, ko sem se jaz basala z banano, me je tako gledala, da so je ble same oči in kak je cmokala zraven, pa si nisem mogla kaj in sem ji na prstu dala malo banane pa jo je tak popacala dol, nič z jezičkom ven tiščala in če bi ji bila dala še, bi bila menda pojedla vse. Ampak za našo je še vseeno malo prehitro, glede na to da je nedonošenček. Sem pa bila zelo presenečena, upam, da bo tako sprejela GH tudi takrat, ko jo boma začele resno uvajati. Na prejšnjih straneh je ena spraševala glede merjenja vročine v ritki: -rektalno (normalna je od 36,8 do 37,5) -pod pazduho (normalna je od 36,2 do 36,8) -v ustih (normalna je od 36,7 do 37,3) Normalna telesna temperatura se giblje med 36,1 in 37,8. Tel. temperatura niha, odvisno od dnevnega časa; najvišja je okoli 18. ure, najnižja pa okoli 4 . ure. Telesna temperatura se lahko poviša tudi po obroku, ker je za prebavo potrebna energija, poviša se lahko tudi ob intenzivni igri, če se močno poti ali če je pretoplo oblečen. Če ste namerili otroku vročino, je najbolje, da mu jo zmerite še čez pol ure- morda je imel samo kratkotrajno povišanje temperature. K zdravniku pa je obvezno potrebno iti, kadaj je telesna temperatura preko 38, 5. (iz knjige OTROŠKE BOLEZNI) Upam, da sem kaj pomagala s tem, glede na to da je baje na pohodu gripa tipa A, pri otrocih pa je na našem koncu na pohodu neka viroza (bruhanje, driska).
|
|
|
|