boleča dojka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


p&b -> boleča dojka (8.1.2008 15:38:42)

Prosim za nasvet,ponoči me je pričela boleti desna dojka,čeprav nisem imela tako polne,mala mi je potam sicer iz nje jedla vendar bolečina še vedno je prisotna,poskusla sem s tuširanjem s toplo vodo,potem sem jo ponovno pristavla,vendar me še vedno boli na dotik v zgornjem predelu,je imela katera podobne težave in kako ste jih rešile?

Hvala in LP!




bina30 -> RE: boleča dojka (8.1.2008 16:27:42)

Mene so dojke bolele, ko so ble prepolne in sem si pomagala tako, da sem si pred hranjenjem malo mleka ven zmasirala ali načrpala s črpalko. Sedaj, po 6 tednih se mi pa to več ne dogaja, zgleda, da telo "ve" koliko mleka je potrebno proizvajati. Pomaga tudi, da daš vroč obkladek gor in mleko ful teče. Če pa je pri tebi kaj druga vzrok za bolečino, pa ne vem.




Anonimen -> RE: boleča dojka (8.1.2008 16:36:08)

pozdravljena!
a imaš mogoče bulico? oz kar bulo? če je tako, potem se ti je zamašil en vod mleka. vse pravijo tuširanje, tuširanje.... meni se to ni nikoli dalo, da bi se pred dojenjem tuširala, pa oblačila, pa dojenček joka....
jaz sem prakticirala z vročim termoforjem. pred dojenjem ssem si ga dala gor, da se je mleko oz vod omehčal, pristavila pikico, pa potem mi je pojedla vse ven. včasih tudi ni šlo pri prvem poiskusu vse ven, tako da sem morala to ponoviti tudi do trikrat (pri vsakem dojenju - torej potem v enem dnevu....)
enkrat pa sem si zvečer dala gor na bulo vroč termofor in sem zraven zaspala, in ko sem se po 2 urah zbudila, bule ni bilo nikjer več. se je mleko tako omehčalo, pa potem samo priteklo ven...




DeMer -> RE: boleča dojka (8.1.2008 21:52:39)

NA ta vpračanje sem dobila zeloo veliko odgovorov. Klicala sem v porodničnico, patronačno, osebno zdravnico, ginekologinjo.

Če maš preveč mleka si ne grej dojke, ampak si jo hladi. Vnetje moraš vedno hladit. Če maš grudice, masiraj in si jih grej.




TinaUros -> RE: boleča dojka (9.1.2008 9:04:22)

1. če je boleča dojka, še ne pomeni vnetja ampak zamašeno mlečno žlezo. Le to jo GREJ z toplo ampak ne prevročo vodo ali termoforjem, fajn pomasiraj in to kar grobo...do bolečin in nato pristavi otroka naj ti kar fejs sesa, da ti odsesa ta čep. Če ne v prvo to ponavljaj.
2. Če se ta žleza ne odmaši pride do mastitisa-vnetja dojke. To pa se hladi. Takrat maš zraven hudih bolečin tudi visoko vročino. Dobiš pa za zdravljenje antibiotik.




Stran: [1]