lex -> RE: TRETJI OTROK JE NAPOTI (9.1.2008 7:54:51)
|
jaz živim s tačo v isti bajti pa raje sama kuham. Prvi teden je kuhala ona, ko sem rodila Aleksa (najstarejšega), pa mi njena hrana ni odgovarjala, ker nekako nima tistega materinskega čuta, da glih krapov doječa mami ne sme jest, itd. Še sreča da je bila moja mami blzu in mi je kaj prinesla za jest. Midva sva namreč imela grozne probleme pri dojenju. Ko je bil Aleks star 2,5 je dobil sestrico, ki je sedaj stara 7 mesecev. Aprila je zaštrajkal v vrtcu in bil do septembra skoz doma. Ati takoj po Alininem rojstvu ni mogel ostati doma na očetovskem - par dni je imel svoj dopust, pa še takrat je hodil vmes v službo in tako sem ostala po 1 tednu z novorojenko i 2,5 letnikom, ki se je odvajal od plenic. Glih ko je Alina jedla je moral kakt, pa lulat, pa lačen je bil, pa ven bi šel. Ampak se da. Res je da sem bila izmozgana, pa še bolezen se me je lotila a se da. Sedaj je na poti 3, ki pride julija. Rahlo ne načrtovan a z vsem srcem sprejet. Pa bom zmogla, da pa ne omenjam še da začneva spomladi gradit in bom itak imela še delavce na gradbišču itd. Ja moglo bo it, ne gre drugače. Mogoče bo moja tašča vidla in mi odpeljala Alino za kakšno urico, a dvomim, ker njo še takrat ko se zmeniš čakaš, če hočeš dobesedno 5 minut prej otroka dat v varstvo (recimo da grem k zdravniku in rečem, da grem ob 12 je 11.55 ziher ne bo doma, ker se je zadnji čas spomnila, da ma neki na pošti za uredit in pride točno ob 12.) Tako da nisi sama, trenutno pa si še v prvih mesecih v katerih tako primanjkuje energije in vsega, da res misliš, da ni izhoda, čez par tednov pa boš vsa cvetela. Jaz sem še 2 tedna nazaj govorila, da zakaj, da ne bom zmogla, zakaj se mi je to zgodilo,itd, pač mi je bilo usojeno. Dedca pa kar pred dejstvo postavi, da bo še 1x ati in da rabiš podporo in pomoč.
|
|
|
|