ljubljana -> RE: Sončki januarčic 2oo8 (13.2.2008 12:00:40)
|
limma, praviš, da imaš dosti mleka. Vendar vseeno poizkusi, dati Neži še malo adaptiranega mleka, po tem ko jo podojiš in boš videla če bo kaj spila. Včasih imamo namreč mamice tudi občutek, da je mleka dovolj, ker so prsi trde, vendar to še ne pomeni, da je temi res tako. Prsi so trde predvsem zaradi nabreklih žlez. Svakinja je imela vedno trde kot kamen pa si je potem (ker je mali neprestano jokal) enkrat izčrpala mleko in je ven uspela izčrpati samo 20 ml (po enem mesecu so pristali na pediatriji zaradi izgube teže -1kg). Malo verjetno je, da bi imela Neža krče 10 ur na dan. Morda je lačna. Enkrat si mleko izbrizgaj, da boš ugotovila, koliko mleka se ti sploh naredi. Pri drugem otroku sem bila 100% prepričana, da imam zadosti mleka in sem ga samo dojila. Pa je bil ves čas nemiren in jokav. Ko je bil star 3mesece in pol sem mu dala pretlečeno jabolko iz kompota in banano. Ne boš verjela, pojedel je 1banano+1,5jabolka v enem obroku in bil prvič od rojstva umirjen in nasmejan, te je blaženo zaspal. Pri tretjem otročku, sva se 14 dni normalno dojila, danes dopoldne po kopanju pa je bil spet razdražen nemiren in jokav, vlekel je in vlekel (10 min) in še vedno jokal... Nato sem mu naredila 120 ml dodatka in je celaga spil ter sedaj blaženo spi na kavču. Verjamen, da je za doječo mamico največji šok to, da mora dodajati, saj se pri tem čuti nesposobno nahraniti svojega otroka. Meni se tudi srce trga, vsakič ko mu dam flašo. Prijateljica je ob tem 1 mesec jokala kot dež. Vendar je tukaj najbolj važno to, da je otrok sit. Celodnevno otrokovo jokanje in tvoja posledična razdraženost utrujenost in obupanost tudi vplivata na nastajanje mleka. Najprej jo pristavi in jo pusti naj sesa ter ji šele po 10 min sesanja ponudi flašo. Če jo bo spraznila, boš videla, da je nekaj na tem. Če pa ne se pa obrni na pediatra in mu opiši situacijo morda bo on vedel kakšno boljšo razlago za 10 urni jok. Midva kot dodatek uporabljava novalac in je z njim zadovoljen, pa tudi okus mu je všeč.
|
|
|
|