Tako sem jezna da mi je slabo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Anonimen -> Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 12:17:59)

Sem samka, živim v svojem stanovanju, v hiši staršev. Oče mi je pred leti že umrl. Brat in sestra živita v spodnjem stanovanju skupaj z mamo. Pri hiši imamo dva avta. Enega ima sestra enega pa vozim jaz. Ta moj je večji in je v bistvu družinski avto. Pred nekaj meseci se je začel kvariti in je mama predlagala da bi ga prodali in kupili novega. Do sedaj vse o.k. Smo vsedli skupaj preračunali naše finance in kateri avto bi prišel v poštev. Dogovorili smo se da star avto prodamo in dodatni znesek si razdeliva midve z mamo. Se dogovorim v trgovini, avto naročim, vplačam akontacijo, potem pa.....začne mama nekaj komplicirati. Da saj je še ta star avto dober, da ge ne bomo prodali. Da ga bo imel brat (ki pa je na žalost psihično bolan in stanje se kljub zdravljenju ne izboljšuje). In da ona ne bo k novemu avtu prispeva nič. Pred kratkim sem spoznala enega tipa in TRAPA neumna ga predstavila doma in sedaj je mamina ideja, da naj mi on da za avto.
Kaj bo mojemu bratu avto? Da bo mamo enkrat na tede peljal v trgovino??? V službo pa vprašanje če bo sploh kdaj šel. A ni škoda da avto doma stoji in izgublja na vrednosti, če bi ga lahko prodali in kupili boljšega??? Če je pa treba mamo kam peljati, pa imava ob s setro službo tako blizu doma da sva obe lahko v 10min. doma ali pa greva skupaj v službo in je en avto doma.
Njena sestra (moja teta) bi  prodala dušo, družino....VSE, za to da bi imela denar. In kakor izgleda ji je moja mama precej podobna.
Kaj naj naredim? Prekličem naročilo avta in sem v tem primeru ob 500EUR? Ali naj kupim avto in vzamem kredit??? Kaj naj naredim??? GALVO MI BO RAZNESLO!!!!!
Kako sem neumna!!! Pa še celo ona je predlagala da naj začnem iskati kupca.

pilar28 -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 12:24:48)

joj, odvisno za kakšen zneseg gre. In jasno bo, da je novi avto-samo tvoj in ga voziš samo ti!
če ti finance dopuščajo seveda, kredit lčahko vzameš na 6 let.
Naj se ravnajo po svoje, 500 Eur vreči stran ni malo, ampak, lahko pa vzameš manjši avto in cenejši, ali rabljen v isti avtohiši, pa poveš, da ti ne znese- akontacijo bodo samo preložili.
Veliko sreče.

Pajaca -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 12:27:31)

Glede na to da stanuješ v svojem stanovanju to pomeni, da imaš svoje gospodinjstvo.... ja jaz bi potem imela še avto sama. Če bi pač bila v službi in to.

Glede starega avta pa če ni pisan nate ne moreš nič naresti, če pa je pisan nate ga prodaj.

Nekako jaz nisem za neke skupne zadeve.

Anonimen -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 12:29:20)

IZVIRNO SPOROČILO: Pajaca

Glede na to da stanuješ v svojem stanovanju to pomeni, da imaš svoje gospodinjstvo.... ja jaz bi potem imela še avto sama. Če bi pač bila v službi in to.

Glede starega avta pa če ni pisan nate ne moreš nič naresti, če pa je pisan nate ga prodaj.

Nekako jaz nisem za neke skupne zadeve.

Se popolnoma strinjam.
Pa odloči se za kkšn manjši avto pri isti hiši, pa boš ceneje skoz pršla.
Najboljš da imaš vse svoje, pa se sam nase zaneseš. Na druge se ni vedno pametno zanašat.

*alja* -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 12:51:05)

Mislim da avto ni neka skupna last in prej ko slej pride do prepira. Zato če maš možnost si ga kupi sama. A kakega cenejšega pa tam nemoreš vzet da ti nebi akontacija propadla (mislim v isti avtohiši, sam drugi avto, če ti finance ne dopuščajo za tega)?

Anonimen -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 13:03:36)

Avto je pisan name, tako da....Če bi tega prodala potem bi nekako zvozila brez kredita. Samo se mi zdi nepošteno, vednar....tudi tole mamino zavajanje ni najbolj pošteno. Mislim da prej nisem napisala da tisti preostali znesek, ki bi si ga razdelili na pol, bi bilo v bistvu kreditiranje. Ker smo vsi bili mnenja da nima smisla plačevati visokih obresti, če lahko posodi mama, vendar sedaj pa.....Nikoli še nisem vzela kredita in tudi sedaj nebi rada plačevala astronomskih obresti. če bi lahko posodila mama. Vendar ona je nekako zaslutila da ima ta tip denar in da naj on posodi. TRAPASTO!!!!! Dokler se ne ve kam ta veza pelje si od njega NE MISLIM SPOSOJATI NIČESAR!!!!

lex -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 13:14:39)

pa saj krediti niso tolk slabi, še posebej ker ti potem ne bo nihče gor obiral, da ti je posodil oz. dal kaj za tvoj avto, ampak si si ga sama kupila s svojim denarjem. Jaz tudi nisem za nič skupnega, midva imava v hiši njegovih staršev svojo peč in svojo elektriko, ker drugač bi se skoz neki prepirali.

Anonimen -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 13:21:02)

Nikoli še nisem vzela kredita in tudi sedaj nebi rada plačevala astronomskih obresti.

Jst sem pa mela denar za oplačilo avta, pa sem vseeno vzela kredit, predvsem zarad podaljšanja garancije in zeeeeeeeeeloooo znižanega ne vem česa že. Po izračunu sicer nisem bila v + z obrestmi ampak v pozitivni nuli. Ampak fer inaf... Tko da men kredit ni lih tak bau bau

Strawberrie Cherrie -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 13:23:55)

Kolikor razumem, je to družinski avto, ali je ta avto tvoj+ določen delež mamin?
ker dejansko če si ga delita ti in mama, naj mama tvoj delež izplača tebi, avto podari sinu, pa je volk sit in koza cela.

Pajaca -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 13:27:26)

Poglej jaz bi sigurno star avto prodala, pa kupila novega. Mogoče manjšega, če se da v salonu tako zmeniti ali pač tistega katerega si zbrala. Kar ti bolj paše, Nikakor ne bi imela dveh nase napisanih in potem enega pustila bratu, ker končno vse kazni ki jih naredi bodo prišle nate... pa tko naprej. Lahko ga pač odkupi če želi. Pa narediš prepis.

Kredit za avto pa je itak mem met, sam kaj češ, če to ni nek velik znesek se ga da tud v parih letih izplačat. Pa imaš rešen stanovanjski problem, nimaš otrok torej bo lažje. Se pa pozanimaj kaj je bolj ugodno.. kredit na banki, lizing v salonu....

Od fanta si pa nikakor ne sposojaj, sploh če je veza še sveža. Sploh ne vem od kje tvoji mami ta ideja.

Jaz bi naredila tako, da je zame najbolje. Pa ne bi se sekirala, če bo mama zamerla al karkoli, ker končno je ona prva, ki te je zaj** in ne ti. Torej nimaš kaj.

tehnofil -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 16:53:03)

Avto prodaj.

Mamin delež zmanjšaj za 500eur (t.j. posledica dogovora ) in ji ga daj.

S svojim denarjem si kupi svoj avto. Če ti mama posodi denar toliko bolje, drugače pa kredit.

.

karamela -> RE: Tako sem jezna da mi je slabo (8.1.2008 21:04:39)

Jaz bi prodala avto,  kupila novega (na kredit), seveda če bi se mi vse skupaj finančno izšlo. Kaj naj rečem, pri denarju se očitno res vse končna. Raje bi plačala obresti banki, pa si kkšno cotko manj kupla al pa kje drugje prišparala, pa da imam čiste račune.

Eto tko bi jst naredila.

Stran: [1]