Suzy. -> RE: Po rojstvu drugega otroka prvi v vrtec ali ne? (8.1.2008 15:23:13)
|
Starejšo hčerko sem vpisala v vrtec pred dobrim letom. Takrat je bila stara 3 leta. Lansko leto junija sem šla na porodniško in jo iz vrtca izpisala. Sem kar precej razmišljala, kaj bi bilo najbolje, pa sem ugotovila, da je veliko več plusov kot minusov, da jo izpišem. 1. razlog je bil ta, da nisem hotela, da bi se počutila prikrajšano, ko bo dobila bratca. Ne vem, kako bi bilo, če bi bila v vrtcu ampak ga je zares lepo sprejela, čisto nič ni ljubosumna nanj. 2. razlog je bil njeno zdravstveno stanje. Prve 4 mesece v vrtcu je bilo ok, potem pa od januarja do maja 4x angina, 4x vneta ušesa, pljučnica, pa cel kup zdravil (vsak dan, ima astmo in takrat je pri dihanju piskala vsak dan, kljub temu, da je dobivala približno 4x več zdravil na dan kot zdaj). Odkar sem jo izpisala še ni zbolela. Poleg tega imam rajši doma 2 zdrava otroka, kot pa 2 bolna. 3. razlog pa je bil finančni, saj sva plačevala več kot 200 evrov vrtca. Za to, da je bila približno 7 dni na mesec v vrtcu! Razlog proti izpisu je bil le ta, da bi bila v družbi vrstnikov. Tega ji, priznam, zdaj včasih kar manjka. Se pa vseeno trudim, da čim večkrat gremo v igralnice ali na kakšne otroške delavnice.
|
|
|
|