|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: sposojanje
7.1.2008 11:43:50   
Jančika_
Z veseljem posodim prijateljicam in bratu. Posodim zato, ker imamo še namen imet vsaj enega otroka, drugače bi podarila. Midva sva pravzaprav vse kupila sama, ker pred nama nihče od prijateljev ni imel otrok, oz. ena prijateljica tik pred mano in je rabila iste stvari kot jaz - bi bila pa takrat zelo vesela, če bi si lahko kaj sposodila.

Enkrat sem oblekice posodila bežni znanki, sosedi, ki je zahaklala mojega moža na dvorišču, če ji lahko kaj posodiva. In sva ji, ampak približno tretjine stvari nisem nikoli več videla, ostalo pa je prišlo nazaj sicer oprano in zlikano, pa tako ogabno zakajeno, da me je skor kap; po ponovnem pranju je še vedno smrdelo. Tako da tega se ne grem več.

Da bi pa MORALA komu posoditi ali podariti? Ne, treba je samo umret. Vse ostalo je stvar odločitve in dobre volje. Kaj si kdo drug misli o tem, je pa njegov problem, ne moj.

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.1.2008 11:46:38   
Anonimen
Posodim tistim, ki so to res zaslužijo in ne tistim, katerim sem dobra le, kadar nekaj potrebujejo.. Sama veš, kako pa kaj, jaz jim ne bi posojala, sploh če niste bili na dobrih odnosih...

Meni je sestra posodila cote, oziroma dala za sinkota.. In, ko ona kaj potrebuje, recimo monitor, ji dam zastonj, ker mi je pomagala in si zasluži pomoč...

Z svakinjo nimava stikov.. Če bo želela kaj od mene, ji ne bom dala.. Zato, ker hoče le stvari, pogovarjala se pa ne bi.. Pha..

< Sporočilo je popravil Angel_Rebelde -- 7.1.2008 11:58:21 >

(odgovor članu petra a)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
7.1.2008 11:53:44   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa zanima, če otroško opremo sposojate in komu?
Dobrim prijateljicam, sestri

Ali sem sorodnikom dolžna posoditi, tudi če jim do zdaj ni bilo mar za nas in nismo od njih nič dobili, zdaj ko rabijo, pa so nas našli?
Nič nisi dolžna!

Ali sem dolžna biti razumevajoča? Ali pa samo posoditi, zato da ne bom grda pri ostalih sorodnikih?
Kot sem ti ž odgovorila- dolžna nisi nič. Jaz na tvojem mestu ne bi nikomur posodila in bi tudi lepo povedala, da pač ne želim posoditi ker hranim zase oz. bom prodala, ker sem sama tudi morala kupit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.1.2008 12:04:05   
Anonimen
Hvala za odgovore, saj razmšljate tako kot jaz, pa mi je kar malo lažje...

Saj zaradi odnosa mi niti ni tako hudo - če mi do zdaj niso voščili za rojstni dan, pa če jih ni zanimalo, da pridejo pogledat otroka, ko se je rodil... slabše itak ne more bit. Ampak vseeno jih bom gledala še dolgo, ostali sorodniki jih imajo pa itak raje - saj veste, gliha vkup štriha, opravljanje in stokanje je njihov hobi... Tako imam občutek, da bom še bolj padla v nemilost, že zdaj ni bilo briljantno.
Je pa res, da nisem nikomur nič dolžna, ker mi nihče ni nič kupil, ampak vseeeno... jaz jim ne upam rečt. Tukaj zdaj malo nabiram pogumuser posted image

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
7.1.2008 12:13:14   
rija
ne posojam, ker nisem imela komu.....

me je pa zagnjavila sodelavka od očeta, če ji DAM cote od malega ker si ne morej privoščiti novih.....pa sem rekla da ji jih lahko poceni prodam če želi. in ona: jaz pa že ne bom kupovala rabljenih cot user posted image  in jaz te ženske niti osebno ne poznam user posted image

jih raje prodam neznancem, denar pa naložim za malega. pa to sem itak že tak razbobnala, da me niti nobeden ne upa več vprašat, če dam kaj user posted image user posted image user posted image  kaj češ, sem kapitalist in trgovec user posted image user posted image user posted image user posted image

tukaj pa bi se rada zahvalila naši RAHO, ki je našega malega oblekla za to sezono user posted image

...vox populi...

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.1.2008 12:24:38   
VERONICA
Meni se zdi zelo logično da če bi rada še enega otroka da vse otroške stvari čuvaš za njega. Saj res je da nekatere stvari za dojenčke zelo dolgo trajajo, ampak to ni pravilo. Zakaj bi tvoj drugi otrok nosil stvari bolj ponošene kot je treba?

Drugo je če se s sestro ali prijatelico dobro razumeš in veš da boš dobila tudi stvari katere so one kupile ali dobile za svojega otroka.

Sorodnikom pa nisi nič dolžna razen če nisi vse te stvari od njih oziroma njihove familije tudi dobila.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.1.2008 12:58:07   
san
če ti ni za posodit pol pač ne posodi. jaz posodim ali dam, pa ne samo sorodnikom, tudi dobrim prijateljicam, ampak sama čutim tako, ne bi pa posodila zato, da si ne bi drugi ne vem kaj mislili.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.1.2008 14:04:38   
lukec
Po mojem taki žlahti nisi dolžna posojati. Jaz sem vse shranila in čaka na drugegauser posted image .

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu petra a)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.1.2008 14:41:24   
Teya*D.
Pri nas je bilo podobno, da smo rabili stvari in ko smo vedeli, da sorodniki imajo in smo vprašali, če nam posodijo so se izmikali na vse načine. Pred kratkim so bili na obisku in videli, da imamo lep voziček in reklli naj šparamo, da ga bodo pozneje še oni rabili...Sem si sama pri sebi rekla, da ni šans! Ko sem pa jaz rabla pa ne...ga rajši prodam!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.1.2008 14:48:22   
Anonimen
Jaz bi svoji prijateljici z veseljem posodila, ljudem, ki čutim, da mi niso naklonjeni, pa ne morem. Ena tolažba je tudi ta, da imata veliko, oz. precej več kot midva in si mislim, da bosta že preživela. Ampak vseeno se bojim, da bom imela moralnega mačka in da me bo dolgo spremljala tale stvar. Glede na to, kakšni so, se ne čudim, da bi vsem povedali, seveda ne razloga, zakaj nisem posodila...

(odgovor članu Teya*D.)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
7.1.2008 16:41:41   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Jaz posodim sorodnikom, ampak ne zato, ker bi bila dolžna ampak iz lastne dobre volje. Posojamo si med sabo tudi s prijatelji, ampak res pravimi prijatelji.
Sama presodi, komu želiš posoditi.

ja...čeprav jaz nobenemu nič ne posojam, ker nimam prijateljev-znancev, ki imajo male bebe...oz. vse kupijo sami- sorodniki-pa nič več malih otrokuser posted image pressssssssssssssstasri ali premlaaaaaaaaaaaaadi

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 36
7.1.2008 17:40:01   
Anonimen
Jaz ne bi posodila. Če pa misliš imeti še enega dojenčka, pa sploh ne. Kako pa veš, da boš res nazaj dobila? In še v kakšnem stanju? Če pa jim posodiš, ti pa itak ne bodo hvaležni za to. LP

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
7.1.2008 18:32:17   
Anonimen
Posodim, komur zelim posoditi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
7.1.2008 19:09:53   
dory
Ne posojam. Kar mislim,da ne bomo več rabili pa prodam. Itak so bile določene stvari rabljene 1x al pa še to ne...
Ko sem jst mela tamalčka sem si mogla tud sama vse kupt.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?