srbeča ritka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Skabi -> srbeča ritka (7.1.2008 8:16:25)

Našega triletnika že kakih 14 dni zelo srbi ritka. Zdravnica je dala hladilno mazilo z olivnim oljem, pa ni nič pomagalo. Potem so naredili teste na podančice in so negativni. Ritka pa ga še kar srbi. Prav smili se mi, ko kar hlačke dol vleče, in prosi, naj namažem s kremico. Plenic že dolgo nima več, gatke ima bombažne, brez mehčalca, isti prašek kot vedno (Frosch).
Res ne vem, kako mu naj pomagam. Poznate kkašno domače zdravilo?? 

črti -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 9:11:13)

Poskusite mu ritko umivat s kamilicami in namaži s kremo ki vsebuje cink,ta DM je zelo fajna,je ne zamenjam več,če pa to ne bo pomagalo pa v lekarni dobiš tudi kremico od Bebival kozmetike je tudi kar vredu.
Upam da bo kmalu nehalo srbeti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].     LP

natalia -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 9:43:57)

pogosto umivanje s kamiličnim čajem pa mogoče kakšno onjičevo mazilo? hrastovo lubje?

upam, da se pozdravite.

Anonimen -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 10:19:26)

Pri nas po kakanju vsi rit(k)e umivamo v bideju, vključno z obema otrokoma, in ni bilo še nikoli, ampak res nikoli nobenega duha in sluha o kakšni srbečici, vnetju, ipd.

natalia -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 10:29:36)

onjičevo mazilo

ognjičevo sn mislila.

pilar28 -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 11:38:51)

mi smo pili smrekove vršičke-proti glistam in ognjičevo mazilo 3x na dan, po enem tednu je bilo ok

janca -> RE: srbeča ritka (7.1.2008 20:45:43)

Mogoče ribodermin. Nam je že večkrat pomagala ta kremica, sicer smrdi po ribah ampak nam je učinkovala (pri vneti ritki in pri "majhnih rdečih pikicah", ki so ga tut ful srbele).
S kakšnim milom ga umivaš, mogoče ga lahko tudi to draži.

urskas -> RE: srbeča ritka (11.1.2008 11:00:30)

pilar28, a so smrekovi vršički proti glistam?
tega nisem vedela, a gre za kakšen special pripravek al za navaden...?

PIAF -> RE: srbeča ritka (11.1.2008 14:08:58)

naš tudi jamra, da ga srbi, en dan ja, drugi dan ne. Jaz ga namažem z Bepanthenom, če mi pusti.......

Skabi -> RE: srbeča ritka (12.1.2008 6:52:52)

Punce, hvala za odgovore. Da vam povem najnovejše: Včeraj je dobil vročino, bruhal, izpuščaji po obrazu. Ima okužbo s streptokokom. Zdravnica pravi, da ga ritka srbi zaradi tega streptokoka, da otroci zelo različno reagirajo nanjo.  Zdaj ima 10 dnevno kuro z ospenom.

Stran: [1]