VesnaLana -> RE: Življenje v Ljubljani (7.1.2008 20:33:35)
|
Moja izkušnja je taka, jaz sem gorenjka in že dve leti živim v Ljubljani. Na začetku mi je bilo kar hudo po lepi in sončni gorenjski, sem pa slej ko prej ugotovila, da Ljubljana sploh ni tak bavbav. Malo je zoprno ob konicah, ker je gužva , ampak prej ko sem se vozila iz Kranja v Ljubljano je bilo veliko huje. Moj partner je iz Prlekije pa že kar nekaj let živi v Ljubljani. Velikokrat greva na obisk k njegovim pa sploh ni tako daleč. Vsedeš se v avto pa si kot bi mignil tam. Kar se tiče KC imaš javni prevoz zelo dobro organiziran pa ni važno iz katerega konca LJ si, z avtom se ti ne splača, ker velikokrat nimaš kje parkirat. Midva sva bila najprej v najemniškem stanovanju, kjer sva za 40kvadratov plačevala 220 €, sedaj sva si omislila svoje stanovanje. Za samske domove pa žal ne vem. Sicer je pa življenje v LJ pestro, vsega imaš na pretek - športni centri, lokali, shoping centri, bowling centri, kolosej, skratka še veliko bi lahko naštevala. Blizu imaš gorenjsko, ki je resnično prelepa - hribi, morje je oddaljeno 45 minut vožnje. Torej ne se bat it v LJ, jaz sem se, pa sem sedaj zelo zadovoljna. Srečno
|
|
|
|