pomladno_dete -> nakup vozička (tri v enem komplet) - prosim za mnenja (6.1.2008 22:23:38)
|
Čau, sem nova na tem forumu in najprej vse lepo pozdravljam. Imam nekaj dilem, pri katerih bi rabila vašo pomoč :-) Za prvič bom malo daljša, da bo bolj jasno, kaj nas muči. Takole je: čez tri mesece bomo dobili dete in ogledujemo si vozičke. Po dolgem prebiranju ponudbe v živo in po spletu ugotavljam, da rabimo: 1. za prve mesece zaščiteno "gnezdo" z ravno podlago, ki se ga bo dalo prenašati in prevažati - očitno v poštev pride trda košara, ki bo služila kot prvi avtosedež, po besedah prodajalk pa je lahko tudi nadomestna posteljica (res zgleda tako) - če otrok zaspi na sprehodu, ga samo preneseš v stanovanje, brez prekladanja v lupinico. Mehka košara je nepotreben strošek, ker se ne more varno namestiti v avtu. 2. športni voziček, ki se v celoti zravna, če slučajno nismo na sprehodu s košaro. Ne rabim velikih, napihljivih koles, ne rabim trikolesnika, makadam, kjer bom hodila, je dokaj lep. Rabim tudi lahek, hitro in na majhno zložljiv voziček. Ročaj naj se obrača, da lahko otroka ali gledaš ali pa ne. 3. lupinica - ok, to recimo, da še nimam izkušenj, kako bo, ko bo otrok star ca pol leta, ali bo še hotel biti v avtu v košari, ampak ker ima košara nastavljiv hrbet tudi po višini, bi morda zneslo, če preidemo s košare takoj na tazaresen otroški avtosedež ... Če bi, potem lupinice ne rabimo, sicer pa. Ampak v kompletih, ki jih gledamo, lupinice ponavadi pridejo zraven. Če je cena celotnega kompleta ugodna, še bolje, vzamemo pač vse troje, saj po izkušnjah prijateljic menda da lupinica vseeno pride prav. Iz tehle pogojev sva ugotovila, da bi rabila komplet, in nekaj sem jih našla, ampak ... ne vem, no, za neko "normalno" ceno, ne ceno, kakršne imajo Peg Perego, Quinny, ne vem kakšni Joggerji in Racerji, za katere moraš vse dodatke kupiti, in podobno. Saj Peg Perego mi je celo fajn in izpolnjuje tudi večino zgornjega, samo cena, cena ... No, našla sva Chicco Trio in je res ugoden, skoraj vse vrste teh kompletov razen najnovejših so pod 500 €, nekateri tudi pod 300 - ti zadnji pri nama še najbolj pridejo v poštev, ker nisva ravno pri denarju, pa če se da dobiti za manj, zakaj ne. Poleg tega zraven kompleta dobiš še prevleko za dež, torbo za mamo in podobno, tako da skoraj nobenega dodatka ni treba več kupiti, razen morda sončnika - kar recimo pri Quinnyju nisva opazila, vse se dokupuje in za blazne denarje. Kolesa so manjša, ampak po koreninah in brezpotjih se ne bomo vozili, tudi rolali ne bomo. Ni trikolesnik, ampak štiri, s tem, da zgleda dobro vodljiv, saj se prva kolesa tudi obračajo za 360 stopinj. Zloži se na "marelo", kar je super, ker ne bi ne vem še kakšnega boga počela, da bi zadevo zložila in spravila v prtljažnik. No, po temle dolgem uvodu me zanima, ali ima katera izkušnje s temi Chicco Trio kompleti in kje se jih splača nabaviti (je v Italiji morda kaj ceneje kot pri nas?)? Rabljenih v bistvu ne bi, ker sta dva od elementov namenjena vožnji v avtu, pa se mi zdi, da je že fajn, če je tako pomembna reč nova, ne pa morda že zaletena, česar pri rabljeni ne moreš vedeti. Poleg tega je zelo malo ponudb celotnih rabljenih kompletov in bi si ga morala sestaviti po elementih, če pa je cena novega ca 300 €, pri tem ni velikega prihranka. Če imate izkušnje s kakršnimikoli drugimi rešitvami, ki cenovno niso tako obremenjujoče kot trenutno modne znamke in ki izpolnjujejo naše zgornje pogoje, bo tudi dobrodošlo. Hvala že vnaprej za mnenja.
|
|
|
|