TIA22
|
IZVIRNO SPOROČILO: biser Tudi jaz imam isti problem kot aisha, samo, da moj kar naprej sedi pred računalnikom in nekaj brska (ali za službo, ali pa za sebe). Iz službe pride pozno domov in pričakuje da bo stanovanje popucano in kosilo na mizi. Po kosilu pa jovo na novo za računalnik, jaz pa se igram z otrokom. Včasih s celo tako nardi, da ko mu Tim (marca bo star 3 leta) kej hoče povedat, ga on sploh ignorira in kar dela naprej Šef kliče fanta vsak dan vsaj 2x-3x, da naj neki nardi ali pa pogleda na računalnik (kar po navadi traja tudi po uro ali včasih celo cel dan) pa ni važno ali je to petek, ali svetek. Celo za božič ga je parkrat klical in je moral neki delat za službo. Sam moj mu pa tut nč ne reče,vsaj da nima časa ali pa nekaj Kosila že dolgo nismo imeli kot družina skupaj in sn že pozabila kako to zgleda. Vse je NJEGOVO, mene pa ima samo za čistit in kuhat ter za otroka skrbet. On je tisti, ki služi denar, tako da bo tako kot bo on rekel. Sva skupaj kupila večji avto in skos v pogovoru govori moj avto. Vse je moje,moje,moje(moj denar, jaz kupujem hrano..). Ko pa jaz dam denar za gospodinjstvo, pa ni nič vredno. Če si sposodim denar da lahko plačam položnice (mobi in zavarovanje), skos naprej meče, da mu še nisem vrnila denarja in kdaj mu ga mislim Tudi mene tako kot Tima zna celodnevno ignorirat in me niti ne vpraša kako sem ali kaj bom jedla, kadar gre on jest. Ne, on si naredi za jest, mene in Tima pa kaj šlivi, si bova že sama neki naredla, če ne bova pa lačna. Jaz butelj pa zgodaj vstanem, da spečem svež kruh in kifeljčke za zajtrk, še preden se on in Timi vstaneta (enkrat na teden) Vzgaja glih drugače kot jaz. Če jaz neki ne pustim, on tisto pusti. Npr. Ko sn Tima navadla, da ni spal v najini postelji (po enem tednu vpitja,brcanja,griznja itd. mi je uspelo), ga je on dal spet parkrat spat v najino posteljo in cel teden mučenja in neprespanih noči je šel v nič. In potem spet od začetka. Ali pa ko dam popoldne Tima spat in že skor spi, fant pride v sobo, da bo rekel lahko noč (nikol prej ni tega rekel) in seveda se Tim zdrami in začne govorit, skakat po postelji...OK, spanje očitno odpade. Ko ga dam fantu naj ga uspava, pa mu tudi po dveh urah ne uspe. Kaj delata v sobi ne vem Tašča in od fanta dedi in babica se itak skos vtikajo v vzgojo otroka, kupili pa Timu še nikol nobedn nič ni (to gre predvsem na taščo, ki večino denarja od penzije zaje). Po njihovem sploh ne znam vzgajat otroka, ker ga dam v sobo kadar ne uboga in se tam mal pojoče. Seveda se to sliši v zgornje nadstropje in kaj hujšga, kaj delam z otrokom Skos moramo imeti čas za njih kadar koli se jim zljubi. Velikrat sem taščo že peljala v trgovino, da ji ne bi bilo treba čakat na mrzlem na avtobus pa nisem niti hvala dobila. S tem da je mojim staršem na obisku pojamrala da vidi kok moja mama štrika in šiva hlače in svitre za Tima, ona pa mu ne more kupit oblek, ker ne ve številke. Da bi jo kokla brcnala. Da bi pa kupla kadar smo skupi v trgovini ali pa da bi mu kupla vsaj eno kinder jajčko, pa tut ne. Pa ne vem, ali za čokolado tudi rabi velikost,ki pa jo ne ve Pismo, jaz pa sem z zadnjimi evri kupla dve knjigi s pravljicami za Tima, pa nimam ne socialne (fant ima preveliko plačo) ne nič z dneva v dan je slabše in še huje bo, ker sem spet (danes je 26 tednov). In kaj bo ko bosta dva otroka,jaz pa sama? Skos je govoril kok je vesel, in da bo pomagal, zdej mu je pa odveč, če mu rečem, da otroček brca in da naj vsaj malo bušija poboža. Nič od nič. Bolj kot Timi in jaz je pomemben računalnik in šef, od katerega ne izpusti niti en klic. S pogovori se ne da rešit nič, ker se vsak pogovor konča z dretjem, katrega pa sliši tudi Tim Ne vem kaj naj nardim. Takole ne morem več, ker sm zmatrana in počutim se kot dekla za vse. Tim nima nič od očeta in tudi jaz ne od fanta,ampak vztrajam zaradi Tima in punčke, ki prihaja na ta svet. Vse bi jima dala na tem svetu, pa če bo nevem kaj. Kaj pa ve predlagate? Lep pozdrav vsem! Joj biser, kar žalostna sem postala ko sem to prebrala. Včasih z pogovorom nič ne rešimo, ampak z dejanji.
|