Zaprtost-odprtost (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Marogica -> Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:11:39)

Punce, kaj pomaga odraslemu človeku, ki je zaprt? S tem, da je pil Donat, odvajalne čaje, jedel jogurte in vzel odvajalno svečko, pa vseeno ne pomaga. Obstaja še kakšna varianta?

p.s. Svežega sadja ne sme jesti.

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:13:09)

Kaj pa suho sadje? Suhe slive odpirajo, pa suhe marelice .. Ne vem, jaz vem, da se suhega sadja (jabolcni krhlji, marelice) moram bolj kot ne izogibat oz. jest v res majhnih kolicinah, ce nocem prebavnih motenj. Kaj pa tisti sirup, portalak al kaj je?

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:14:41)

klistir

Anuška79 -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:16:05)

Kaj pa tista magnezijeva ali kakšna sol že - je na temi Bomo zmogli? Bomo ja! (HUJŠANJE) ups, Caps Lock, večkrat omenjena. 

pilar28 -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:16:36)

še eno odvAJALNO SVEČKO GLICEROL- GOTOVO BO PO 10 MIN - VSAJ MOGLO BI BIT BOLJE. jE PA TO KAR BOLEČE, ČE IMAŠ KRČE- NE HVALA[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:16:40)

Če je pil odvajalne čaje in vzel odvajalno svečko, potem najbrž nekaj ni v redu. To bi ga že moralo pognat. Da nima slučajno zaporo črevesja.

Marogica -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:18:00)

Gre namreč za mojega očeta, ki je trenutno priklenjen na posteljo, ima pa za vsako bolezen svojo dieto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako, da je res težko, kaj sme in kaj ne. Če nekaj odpira, to ne sme jesti zaradi tega, če odpira kaj drugega, pa zaradi druge diete ne sme jesti.... Kar komplicirano.

Suhih sliv in marelic še ni probal, ne vem pa, če jih zaradi katerekoli diete sploh sme jesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Bom mamo vprašala...
Klistir-ja bi bila varianta.

Hvala za info.

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:22:34)

Moj dedi je imel tudi ful tezave, je bil tudi pri dr. zaradi tega in mu je pac povecal dozo portalaka in je bilo ok. 

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 14:23:30)

ja če se ne more gibat je to glavni razlog. velikooo naj pije vode in čajev! mogoče bi si lahko malo trebuh zmasiral, da červo vzpodbudi k delovanju. ampak naj ne pretirava. pa svečke, pa odvajalne tablete oz sirupi, ki ne povzročajo odvisnosti - vprašaj v lekarni. najbolj bi se blo pa v tem primeru kar na dohtarja obrnit res pa naj on svetuje! če se dolgo ne gre na wc lahko pride do zastrupitve, zato tudi klistir ne bi bil odvečna misel! v lekarni se dobi prav cevka in mehur za klistiranje.

Barbs -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 15:03:15)

Marogica, v DM mu kupi slivov napitek Das gesunde plus, povsem naraven, brez cukra itd...

Maxica -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 15:06:57)

Meni je v nosečnosti, ko sem bila res tudi po en teden zaprta, ful pomagalo laneno seme, ki sem ga zvečer namočila v jogurt, zjutraj pa to pojedla. To sem delala potem kar en čas in se mi je prebava čisto uredila. Sicer so mi pomagale tudi suhe slive, namočene v vodi ali pa kivi.

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 15:31:43)

Je že LARA povedala vse, kar sem jaz hotla.

eva1 -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 15:44:28)

Ja pa kaj je zaprt samo trenutno, ali gre za kronično obstipacijo?
Probaj suhe slive in suhe marelice namočit v donat, pustiti čez noč in potem naj na tešče to popije...potem portalak, sredstev za odvajanje je veliko, samo če bo to redno jemal bo ratal odvisen od njih! Pomaga tudi grenka sol(2 žlici v 2 dcl vode), pa čimveč tekočine čez, ker kar zvija po tej soli....klistira bi se jaz posluževala čist nazadnje, k res nebi nič pomagalo!

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 16:16:50)

Mi pri tastu prakticiramo Biokor laneno seme. Samo je tko, da če preveč tega uporabljaš, se črevo poleni in ne deluje več.  Pa veliko tekočine mora popiti.

Marogica, katere bolezni pa ima? Moj tast ima namreč skoraj vse kar si izmisliš. Mi smo že skoraj doktorirali iz tega. Mogoče ti lahko kaj več pomagam. Moj tast je tudi nepokreten po možganski kapi, tko da vem kako je treba. Malo več povej, lahko tudi na ZS.

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 16:41:05)

Importal praški.Dva praška naenkrat pa dosti tekočine gor.

piščanc -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 18:57:13)

prolife.

ampak njegova zaprtost je res posledica ležanja, naj ima resnično malo hrane in samo tekočino.

Enolla -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 19:00:11)

A laneno seme je katera že predlagala - ga zmeljin potem vmešaj po eno čajno žličko v jogurt. To fajn spodbuja peristaltiko.  Sicer pa veliko tekočine spit.

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 19:04:56)

V lekarni se kupi Portalak, ki je ful sladek. Vzame se ga vsak dan eno žlico. Portalak mehča blato. Lahko ga vzameš tudi en deci naenkrat (SAMO NE VSAK DAN), sam učinek je potem umazan:)

Enolla -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 19:10:18)

Nekaj sem se sedaj spomnila: če ne sme surovega sadnja mu lahko daste kuhano, mislim, kot kompote. To je tudi zelo dobro za črevesje. Aja še nekaj (se vidi, da sem imela v nosečnosti probleme  s tem; ali je že dolgo zaprt. Ker se mu je lahko ustvaril čep, pri katerem pa mu bo lahko najbolj pomagal samo klistir za začetek.

Yasminka -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 19:36:37)

Meni med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pomaga le laktoza.Sem pa res zelo, zelo zaprta. Dobi se jo v lekarni. Glede diete pa vprašaj - če ne sme mleka, potem verjetno tudi laktoze ne sme.

Marogica -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 20:05:13)

Punce, še enkrat hvala, sem dala vse te odgovore naprej mami, ona točno ve, kaj še nista sprobala od naštetih nasvetov.

Vemo pa, da je to tudi od ležanja, samo, kaj pa naj, če ne more ravno dosti hoditi? Trenutno je zaprt že 6 dni.

Nekaj odtega pa ja mora pomagati...nenazadnje res klistir.

BAMBINA_ -> RE: Zaprtost-odprtost (6.1.2008 20:26:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Taly

V lekarni se kupi Portalak, ki je ful sladek. Vzame se ga vsak dan eno žlico. Portalak mehča blato. Lahko ga vzameš tudi en deci naenkrat (SAMO NE VSAK DAN), sam učinek je potem umazan:)

Ali Lactecon. Tudi mehča blato in zaradi tega ni zvijanja ali drugih neprijetnih učinkov. Pa čisto na naravni bazi je narejen. Toplo priporočam!

Baby -> RE: Zaprtost-odprtost (7.1.2008 13:11:30)

Poskusi sok zlate slive. Dobiš v domači lekarni ali sanolaborju

Anonimen -> RE: Zaprtost-odprtost (7.1.2008 13:38:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

Marogica, v DM mu kupi slivov napitek Das gesunde plus, povsem naraven, brez cukra itd...

...ki pa glih en ku....pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Marogica -> RE: Zaprtost-odprtost (7.1.2008 23:44:57)

Mu je ratalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Najbrž je bila kar mešanica odvajalnega čaja in svečk.

Še enkrat hvala vsem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>