|
RE: Seznam knjig, ki jih je lepo imeti doma 6.1.2008 14:33:17
|
|
|
|
bumerang
|
Kupujem le knjige, ki so povezane z mojimi hobiji, ali take, ki jih bom zagotovo vzela v roke večkrat. Tako se pri meni najde: - ena polica in pol astrološke literature, večinoma v angleščini in italijanščini, nekaj srbohrvaških in par slovenskih izdaj, in slabe pol police knjig s področja ezoterike in duhovnosti, - pol police priročnikov, večinoma vrtnarskih, nekaj kuharic in knjig medicine, tudi alternativne, nekaj računalniških priročnikov in slovarjev, nekaj popotnih vodičev, - dve polici otroških knjig, ki sem jih prinesla iz svojega primarnega doma, in knjige, ki jih vzamem v knjižnici, ko gredo v odpis. In se mi zdi, da je to vse. Romanov ne kupujem in ne bi kupila nikoli. V knjižnici sem najmanj enkrat tedensko, mesečno v družini preberemo skladovnice knjig. Jaz pravim, da si je potrebno knjige izposojati. Tako da, po moje, na polico spadajo: - slovarji (danes niti ne več tako nujno, ker jih imaš lahko nameščene na pc), - SSKJ in pravopis (glej zgoraj), - kuharice, - obsežen družinski zdravstveni priročnik, ... ... mah, če pomislim, je vse to na internetu. V bistvu naj ima vsak na polici to kar potrebuje.
|