Meceno
|
Jaz se pa drugače sprašujem ko ima moja mala napad ipike. Kako v tistem trenutku odreagirati, ne kaznovati ampak ji razložit. napadi ipike: - ponoči se zbudi in se že dere na vse grlo pet minut in potem izveš da bi spala s šalčko - ker se je zamotala ponoči v oddejo - igrače ki spijo ob njej ( so različne ) in ugotovi da ni prava v roki - med igro čez dan, ta jok traja manj od prib.deset sekund do minute - bog nedaj da jo nekdo prime, da ona to ne želi, iii, ali pa neznanec Ton joka je vedno isti ali je banalna stvar oz iz nič ali se je udarila ali gre k zdravniku.... Kako jo naučiti da se joče bolj potiho oz ne na vse grlo Jaz ji rečem naj se joče bolj potiho oz jo sprašujem zakaj spet ? Če pokažem preveč zanimanja oz skačemo okoli nje še bolj joče ( beri : smo preizkušali ) Se pa dejansko jaz dostikrat umaknem iz prostora, ne ignoriram, ji povem da grem stran, ker me bolijo ušesa ali da me boli srček. Jaz rabim nekaj sekund da si zbistrim um in potem rešujeva situacijo ki prileti iz meni neznanega neba in se meni niti ne sanja zakaj se joče, zvija,... Nevem no, to je moj prvi otrok in mislim da včasih kakšna knjiga pomaga. Je pa še ena stvar po moje. Naši otroci prehitro odraščajo, preveč razumejo, a ker so njihovi možgani vseeno premali,tako reagirajo. Ko jo poslušam kako mi tvori stavke, kakšna so njena razmišljanja o vsem kar je doživela, videla... Recimo,včasih je vso energijo dala v zlaganje neke sestavljanje, danes tega ne opravlja tako mirno,.... Isto je s poslušanjem, poln kufer ima nejev,nesmeš,... A ugotovila sem še nekaj, ker Tara govori veliko, hitro, sem jaz začela tudi hitreje. Napaka seveda, ravno obratno bi morala Vse moje zahteve oz razlage so počasi in kratko obrazložene,ne vedno, ker sem samo človek, pomagajo pa. Tako da, če že morate kaznovati svoje še pravzaprav, dajte. Neznam pa rešit uganke njenega ipičnega dretja............ki ga je kakšen teden vsaki dan, drugi pa nič RAZVAJENA možno LP
< Sporočilo je popravil Meceno -- 7.1.2008 16:47:46 >
|