Mandek
|
Eowyn je ime moje pirjateljice, ki je stara 27 let (hm...razen, če ni Gospodar prstanov ves ta čas skrit čakal na sedanjost) in prihaja z Irske. Če že ugotavljamo čas izvora tega imena. Nikakor pa ne razumem, zakaj se nekatere tako zelo obremenjujete s tem, kaj si drugi mislijo. Tega nikjer v svetu ni. To je slovenski fenomen, ki nas je naredil brez lastne hrbtenice, vse preveč odvisne od mnenj drugih. Zdi se, kot bi potrebovale potrditev od drugih in vse to zgleda tako, kot bi vam ta drugi omenjeni plačeval položnice, vrtec in se vsak dan ukvarjal z vašimi otroci. Od kje meni pravica, da nekomu rečem, da je ime grdo, ker ni slovensko in da se ime ne sme dati, ker ne spada v naš prostor? Veste, kaj pa mene jezi? To, da pri nas mrgoli raznoraznih tujcev, ki vsepovprek odpirajo SPje, d.o.o.je in podobno. Ja, jezi me to, da imajo VSI službo, ker pač delajo za mali denar, kar pa posledično prinese manj delovnih mest za nas. To je tisto, kar siromaši naš geografski prostor, kar konec koncev zahteva debate ali nam je všeč ali ne in vse kritike, ki posledično sovpadajo s tem vprašanjem.
|