huda alergija na vso hrano (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

Anay -> huda alergija na vso hrano (5.1.2008 10:44:43)

Punce potrebujem pomoč oz. jo potrebuja moje kolegica, ki ima 10 letnega sina. Otrok je namreč alergičen na skoraj vso hrano. Ne sme jesti nobene žitarice (samo riž) skoraj nobenega mesa, skoraj nobenega sadja (razen melona, hruška, ananas,...) Bil je že 2x na gastroskopiji in kolonoskopiji in je menda že tako hudo, da bo revež pristal na umetni hrani (elementarni dieti). Sedaj pa vas prosim, če ima katera podobne izkušnje oz. če katera koga pozna s temi izkušnjami, da se mi oglasi. Kolegica je na koncu z živci in potebuje pogovor, posvet. A obstaja kakšen forum za pogovor o takih stareh?

Hvala vam že v naprej za pomoč.

Anonimen -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 10:47:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Anay

A obstaja kakšen forum za pogovor o takih stareh?

Nekaj boš našla tukaj:

Alergija 

al1* -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 10:48:51)

Na med.over.net imaš tudi forum alergije.

ajna12 -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 11:26:23)

Naj poskusi še z bioresonančno terapijo. Pri nas je to pomagal, ampak smo imeli blažjo obliko alergije.

Anonimen -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 11:30:04)

A ima on sum na Chronovo bolezen? Ker ti bolniki imajo svoj forum, pa vem, da morajo tudi to hrano jest, takrat ko je bolezen v akutnem stanju.
Ne vem, če Chronova bolezen lasko nastane tudi zaradi alrgije. Izgleda pa tako, da imajo bolniki razjede po črevesju.

Anonimen -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 11:55:21)

Priporočam obisk bioterapevta ( Tomislav Brumec). Če te zanima kaj več mi piši na zs.

Anonimen -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 17:07:47)

Ups, nekaj sem se zmotila.

Anay -> RE: huda alergija na vso hrano (5.1.2008 19:33:23)

Hvala punce. Ja ima možnost Cronove bolezni, Tako da ga zdravijo pod to boleznijo. Ja na resonančno terapijo čakata in upata na najbolje. Prejšnji mesec pa sta bila pri Tomotu v Olimju, tako da sta eno terapijo dala skozi. Seveda v prvo ni nič bolje. Glede izvidov gastroskopije in kolonoskopije je menda bolje, samo Id (oznake za alergijo v krvi9 niso padli prav veliko. Bova pogledali še pod predloge, ki ste jih poslale. Še enkrat hvala.

Pi-kica 1 -> RE: huda alergija na vso hrano (11.1.2008 21:18:39)

Jaz imam z mojim sinom podobno izkušnjo za sabo, štiri mesece samo Pregomin AS. Če tvoja prijateljica želi, se mi lahko oglasi na zs.

kew kew -> RE: huda alergija na vso hrano (11.1.2008 22:34:32)

Jaz sem imela podobno težavo sama s sabo - ne chronove bolezni, ampak alergijo na vse živo in neživo. Bila sem na tisoč pregledih, skratka vse možno, dokler se me moja dr. ni usmilila in poslala na testiranja, ki trajajo celo dopoldne, na Bled, v diagnostični center.
No, od tam sem odšla z navodilom o strogi dieti. Grozljivka! Več kot dva meseca nisem jedla drugega kot:
- riževih kosmičev (tistih oplatkov, veste, ki so kot stiropor)
- piščanca - po možnosti samo kuhanega
- krompirja zelo malo
- kompotov tudi bolj malo, čeprav sadje s kuhanjem izgubi tisto, kar škodi
- pila pa sem samo vodo in melisin čaj.

Morda ni slišati grozno, ampak predstavljajte si življenja brez mleka, sira, jogurtov, kruha, raznih začimb, čokolade, zelenjave - no, skratka nič drugega kot "voda in stiropor".
So me že tam opozorili, da se mi bo kljub hudi in strogi dieti stanje poslabšala tam nekje 12. dan. In se mi je, ampak sem vzratjala tudi tiste dni, potem pa je čisto počasi šlo na bolje, bolje, bolje.

Poanta vsega je v glavnem v tem, da telo z dieto temeljito očistiš, da se navadi spet funkcionirat kot mora.
Sem pa takrat shujšala kar ene 15 kg. Bila sem kot okostnjak.

Naj dodam še, da so mi z nosečnostjo večinoma čisto vse alergije izginile. In ker sem v nosečnosti lahko vse jedla, je bilo tako fino fajn, da sem pridelala 20 kg.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Paštetka -> RE: huda alergija na vso hrano (19.1.2008 19:11:46)

Obstaja poseben forum alergije, katere ustanoviteljica je tukajšnja članica tincci. tincci ima namreč deklico, ki je prav tako alergična skoraj na vse jedi. Mislim, da pri 2 letih lahko samo 4 živila je.

Strawberrie Cherrie -> RE: huda alergija na vso hrano (19.1.2008 19:35:55)

če se ne motim je naslov http://www.alergije.net/

tincci -> RE: huda alergija na vso hrano (28.1.2008 18:01:32)

Res je, moja je alergična na vse žitarice, vso sadje, zelenjavo, edino meso kolikor toliko prinaša. Pri dobrih 2 letih je polento, koruzne makarone, zajca, srno. Pije vodo. Imamo za sabo kup bolnic, pregledov, tudi gastro, bioresonance, bioenergetike in 1 mesec na elementarni hrani (samo Neocate mleko), ki niti ni tak bav bav, saj se telo malo odpočije. Nam so se gastro težave zelo izboljšale po uvedbi Neocata, prej niso pomagali probiotiki ipd. Tudi sintetičnih dodatkov, rzanih vitaminov ipd ne dobiva, ker škodi črevesju. Naj mi piše kolegica, če hoče.

Stran: [1]