kdaj shodijo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

biga -> kdaj shodijo (4.1.2008 21:56:57)

Če moj skoraj 7,5-mesečnik hoče vseskozi stati ob posteljici, zofi ali kateri drugi opori, tudi plazenje ni več tako zanimivo, kdaj lahko približno pričakujem, da bo shodil? Se mi zdi, da je še malo prezgodaj, da hoče vseskozi biti na nogah, ali se motim?

eya -> RE: kdaj shodijo (4.1.2008 22:00:33)

Od takrat ko se je začel dvigat ob opori, pa do tega, da je dejansko shodil, je minilo pol leta.

frutka_ -> RE: kdaj shodijo (4.1.2008 22:00:39)

Naš se je ob opori prvič dvignil pri dobrih 6-ih mesecih. Shodil je pri letu, plazil se ni nikoli. Shodil bo takrat, ko bo ziher v samega sebe, v hojo, ko bo koordiniral roke-noge-trup in težko glavo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če se sam postavlja na noge ne vidim smisla v tem da bi ga posedala. Ko bo želel se bo sam usedel in puzal dalje.

Srečno in čimmanj bušk!

viv_ -> RE: kdaj shodijo (4.1.2008 22:03:07)

1. je ob opori hodila pri pol leta, pri 8 mesecih je samostojno stala, shodila je pri 9 mesecih. Plazila se ni nikoli.

2. do 8. meseca je samo ležala in sedela ob opori - potem se je zgodil veliki "klik". V enem tednu je osvojila sedenje, posedanje, plazenje, vstajanje ob opori, hojo ob opori... VSE! Pri 11 mesecih je shodila.

Bubacka -> RE: kdaj shodijo (4.1.2008 22:20:34)

Nasa ful hotla stat, pa sama ni znala se dvigniti, ker ni nic plazila se! Jaz sem njo ker postavila ob kavcu pri 8 mes. Potem pocasi se dvigovala sama, od kavca prisla do zida, od zida k regalu in naprej! Pri 11 mes. ker ze potovala po celem stanovanju, pa tudi plaziti je zacela! Imela je tudi poganjalca, in ga ima rada se zdej! Pri pomoci poganjalca tudi shodla pri 1 letu in 2 tednih... Sla je naokoli kot vedno z svojim "avtom", in ker naenkrat sla in sla! in od takrat hodi brez opore! Povem da poganjalec je zelo dobra stvar, ker otrok mora biti zelo stabilen da gre zraven, to pa je pogoj za samostojno hojo!!! 
Pa srecno!

lelaval -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 0:08:03)

Če se sam vstaja, ne rabiš nič skrbet, čeprav še ni čisto trd v nogicah. Ne ga na silo postavljat na nogice, bo že sam - in sčasoma se bo začel spuščat in bo osvojil 1. korake.
Moji pa so shodili:
1. pri 13,5 mesecih
2. pri 9. mesecih
3. pri 15. mesecih

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.1.2008 0:26:24)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Lunca1 -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 7:02:02)

Moja se je prvič dvignila pri 8 mesecih, shodila pri 10.

Anonimen -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 7:39:49)

Naša je začela vstajat ob opori pri cca. 7 mesecih, shodila pri 12,5 mesecih.

Bonnie_RR -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 8:06:27)

Ko se je začel plazit, je tud 1. vstal ob opori. To je bilo pri 7m. Shodil je pri 11,5m. Ker je bil že prej zelo stabilen (pa se je, da je bil siguren, vedno nečesa vsaj za dva prsta držal), je shodil tako, da je naenkrat naredil cel krog po dnevni, potem je pa samo še hodil...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nea -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 8:35:11)

Obe pupiki pri 13,5.
So bili dnevi ko je ta druga pri 11 m ze sama sibala po sobi. Potem pa se je naslednji dan odlocila, da ne bo vec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vseeno pravim, da je shodila pri 13,5 ker je takrat res bila stabilna in je lepo sama hodila

jessy@ -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 8:54:55)

Moja se je pričela plazit pri 7 mesecih, ob opori je vstala pri 8 mesecih in od takrat tudi hodi ob opori (ogrog mizice, sedežne, postelje,..). Sedaj je stara 11 mesecev in še ne hodi samostojno. Mislim, da ima še dovolj časa, da bo shodila.
lp

jaša2 -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 9:49:48)

Ej biga, midve sva se spet našli!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  najini otročički, ki enako napredujejo, imajo enake navade... ja, moja 7,5 mesečnica se že tud ful postavlja na noge - na kavču, v posteljici, ko pleza po meni...  ampak mislim, da shodla šeglih ne bo. pač, vaja dela mojstra. najprej je treba nogice utrdit, pol pa že bo. plazi se pa tud ne, ji ne uspe, samo po zadenjsko gre, naprej pa ne. 

nerka -> RE: kdaj shodijo (5.1.2008 14:29:03)

moj 7 mesecnik se se ne plazi, sam ne sedi, kaj sele da bi se dvignil ob opori.. me pa cudi vse to ker je hiper hiperaktiven! sej je to normalno ne.. vsak drugace..

Stran: [1]