RE: ce se vam da malo razglabljat :) (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Teya*D. -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 11:35:31)

Po moje pa si morata biti partnerja v nečem podobna, da sta sploh lahko skupaj...
Hmmm...kaj vem, moj 'ta star'[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] je tudi do mame bil drugačen kot do mene. Z mamo se rad krega z mano pa se lahko lepo zmeni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Gina -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 14:38:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

A mislite, da je drzi ugotovitev (ne spomnim se, kje sem jo ze zasledila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ), da kakrsen odnos ima otrok do starsa nasprotnega spola, taksnega naj bi imel nato tudi do svojega partnerja?

Ja.

Ker naš odnos je vedno naš odnos in naj bi izhajal iz nas, ne iz drugih.

V vsakdnjih (lahko tudi površinskih) reakcijah, je lahko zelo različen, saj se ga da precej priredit. V konfliktinih, marginalnih, posebnih pa je vedno enak, saj ponavadi izhaja iz nas, razen če nismo izjemno dobri manipulatorji in obvladovalci svojih čustev in reakcij.

Tako da v nas je odnos enak, na zunaj je lahko različen.

S tem se strinjam. Če gledamo zelo od blizu in natančno, se mi zdi, da je res tako. Jaz sem jaz, ne glede na to, s kom imam opravka in reagiram kot jaz. Je pa res, da če se nekdo do mene vede drugače, kot se je moj oče, reagiram drugače, vendar še vedno kot jaz.

Strinjam se tudi s teyo, da moraš imeti nekaj skupnega, z očetom pa ni nujno, da imaš veliko skupnega, kar se interesov in gledanja na svet tiče.

Gina -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 14:42:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

ce je bila odsotna.. se ne pomeni, da je imel z njo povrsinski odnos.. Lahko jo je v sebi cisto drugace cutil, ce je takrat ko je bila prisotna bilo ql.

ti lahko do nekoga ki ga vidis 5x na leto cutis mnogo vec.. in globje.. kot do partnerja ki ga vidis vsak dan.. To ni s tem pogojeno..

Kaksnemu lahko za hec 'beres misli' in tocno ves kako se pocuti, ze ko ga vidis na dalec.. pri drugemu nimas pojma.. pa ce se 4 ure pogovarjata..

Spodnje dvoje je res, lahko čutiš do marsikoga veliko ali ogromno, četudi ga malokdaj vidiš, vendar je vrednota od mojega skupni preživeti čas, pa crkljanje, tega dvojega pa mojemu mama ni nudila, zato trdim, da ni imel globokega odnosa z njo, prazaprav nikakršnega, nista razumela en drugega niti pod razno niti malo.

Gina -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 14:58:45)

nekaj karakterja sestavljajo tudi vzorci pridobljeni v otrostvu..

tezko je oceniti kdo je imel dovolj ljubezno v otrostvu.. ker navzven je vcasih videti, da je otrok dobiva ogromno.. v resnici pa gre lahko za odvisnost, navezanost.. na relaciji stars-otrok in je dobiva zelo malo.. samo vsi okoli pa mislijo, da je dobiva orgomno..

In potem, ko ima tisti svojo familijo.. je spet lahko videti da daje fuuul ljubezni.. ampak v resnici pa gre lahko za vzorec, da to mora poceti.. in spet je lahko navezanost.. odvisnost.. Tega kr tko ne mors vedeti.. na dalec..

Vzorci ne sestavljajo karakterja, ker če si kolerik, si kolerik, ne glede na vzorce, če si sangvinik, te bo vedno lahko in enostavno preusmerit, ...karakter ostane, spremeni se pa res način dojemanja sebe najbrž, ali kot praviš, tudi vzorci reči, ki jih delaš, samo to ni karakter. Če so te navadili ob sobotah pucat, je to vzorec, če so te navadili, da se starše objame in poljubi, ko prideš, je to vzorec. Vendar jih boš objel glede na karakter drugače, pa glede na karakter se boš ob sobotah na svoj način lotil pucanja. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Seveda se absolutno strinjam, da gre lahko za odvisnosti, prevečkrat se to dogaja, pa tudi res je, da ne mroeš od zunaj vsega videti...samo za lastnega moža pa najbrž človek že ve in čuti, kako in kja je na stvari, a ne. Če mene vprašaš, je od mojega mati želela odvisnostni odnos in se je želela obesiti na mojega, moj je pa zelo svobodoljuben človek in tega ni bil nikdar sposoben predelati. Najbrž je pa res zato našel mene, ker meni svoboda ogromno pomeni. Nikdar ne bi mogla koga posedovati, pa tudi mene se posedovati ne da. Tako da...ja, iščeš najbrž vselej tisto, česar nisi imel.

Sploh ni tezko imeti kul odnos.. dokler se drugi obnasa tako kot ti zelis.. to je cist izi..
Koliko ljubezni je v resnici se pokaze sele, ko drugi naredi nekaj popolnoma nasprotnega od tistega kar pricakujes.. in kar si zelis..
.. recimo ce te tisti ki ga ljubis skensla.. prva reakcija ja kakrsna je.. samo potem.. ce kljub vsemu vedno zmaga ljubezen.. potem je resnicna.. ce ne.. potem nikoli ni bila resnicna.. pa lahko 20 let zivis skupaj.. pa je lahko vse zlagano.. in v mnogih primerih ljudje tega niti ne vejo.. ker taksnih situacij ni bilo.. Zivijo skupaj, zaradi dolgcasa.. in da niso glih sami..

Ja, načeloma se strinjam. A maš ti tudi rad vse svoje bivše punce, ki si jih kdaj ljubil? Jaz imam rada večino ljudi sploh. Lahko se odločiš, da boš v življenju načeloma ljubil. Občasno te kaj prekine vmes, ker smo ljudje, a ne, ko pa te nehajo napadat, jih lahko komot ljubiš dalje. Tako da tale stvar, o kateri pišeš, je zelo relativna. Škoda je, če kdo živi z drugim zato, da mu ni dolgčas. Ampak če mu je to boljše, kot biti sam, je to vendarle zanj ok, a ne. Zakaj ne bi smel imeti druge vrednote kot ti? Če ne sprevidi, da je dolgoročno zanj to slabše, je to njegov problem, sam ga bo moral rešit.

Torej.. taksno ocenjevanje, da nekdo daje velik ljubezni ni ravno vedno resnicno.. ker ce se temu istemu zgodi situacija.. ki je ni pricakoval, je lahko ljubezni v trenutku konec.. kar pomeni, da je nikoli ni bilo.. resnicne.. Videti pa je lahko tako.. kot da je..

Ocenjevanje je vedno resnično iz strani tistega, ki to ljubezen občuti ali ne občuti. In če nekomu vleiko pomeni recimo veliko časa preživetega skupaj, je to zanj dajanje ljubezni, čeprav je drugemu človeku to popolnoma brezpredmetna stvar, daleč od izkazovanja ljubezni. In vsakemu moramo pustiti njegov občutek, ki je zanj pravilen.
Partnerska ljubezen je vedno pogojna. O tem ne bi še enkrat. Ljubiš toliko, da bi z nekom prostovoljno živel vedno izključno samo toliko časa, dokler ti tisti daje točno to, kar potrebuješ, sicer si ne bi izbirali partnerjev, ampak bi nam bil čisto vsak človek fajn in dober za skupaj živet. Sicer ga lahko ne lgede na to še naprej ljubiš, vendar ne na način: želim živeti s tabo.

Anonimen -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 17:46:24)

Se mi zdi, da ni fora samo v tem, ampak morata biti partnerja tudi v dobrem odnosu in tako naprej. Se moreta vredu razumeti itd.

Gina -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 18:00:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Se mi zdi, da ni fora samo v tem, ampak morata biti partnerja tudi v dobrem odnosu in tako naprej. Se moreta vredu razumeti itd.

itak

mami_miki -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 18:32:18)

jaz bi rekla tako: ko gledaš svojega otroka, v bistvu gledaš sebe...ti ga vzgajaš, mu kažeš pot- to pot, ki si jo prehodil ti-v smislu, da ga iz svojih izkušenj učiš...zato smo ponavadi vsi podobni svojim staršem, motijo nas iste stvari: svoje otroke učimo, kot so nas naši straši- lahko čisto kontra, ali pa tako kot so nas...

najbolje pa je naučit sebe in otroka, da kakorkoli že je, da je vse ok...naj uživa v tem kar ima, ker v tem, brez česa ne more bit ni svobode...

tako da...je povezano: moj fantek, kak odnos bo imel do mene-mame, ki mu ga bom jaz pokazala, ga bo najbrž imel tudi do svoje partnerke-ker bo to njegov vzorec, kako se do žensk obnaša...

mami_miki -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 18:33:22)

Tuki ni bistvo v tem.. kaksen karakter ima kdo ampak..

.... kar zenska pogresa pri svojem ocetu.. ali kar je kot otrok pogresala.. to isce v svojem partnerju.. ce ne pogresa nic.. potem ima lahko krasen odsnos s partnerjem..

... in kar je moski kot otrok pogresal pri svoji mami.. to isce v svoji partnerki.. in ce mu mama ni dala dovolj ljubezni.. si bo nasel partnerko, ki mu bo bolj mama kot pa partnerka.. Oziroma njegov odnos do partnerke bo taksen.. da partnerki ne bo nudil dovolj ljubezni.. sej tudi ne more.. ker je nima.. ker je ni dobil..

Sploh ne gre za podobnost oce-sin  ali mama-hci..  Lahko gre.. lahko pa ne, to nima nobene veze...

Primer.. Ce bi imel nekdo zlo povrsinski odnos s svojo mamo.. bo imel taksnega tudi s svojo partnerko.. ker ga je mama naucila teh vzorcev do nasprotnega spola..
On mora potem to vsaj pri sebi razcistit in spucat te vzorce.. potem je lahko drugace..

tko.. na hitro.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja...tud s tem se strinjam...

mami_miki -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 18:33:49)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]tko...ma hitro...

mama54 -> RE: ce se vam da malo razglabljat :) (5.1.2008 21:40:44)

tako da...je povezano: moj fantek, kak odnos bo imel do mene-mame, ki mu ga bom jaz pokazala, ga bo najbrž imel tudi do svoje partnerke-ker bo to njegov vzorec, kako se do žensk obnaša...

Točno tako.In tukaj je tudi zelo pomembn kakšen odnos ima oče do otrokove mame in obratno.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]